Daha düşük kalitedekilerin keskin, ekşimsi, durmuş bir tadı vardır ve kokmaz. Zeytinyağında ortalama yağ asidi, linol asidi, palmitin asidi, eicosen asidi ve palmitolein asidi yer almaktadır. Günümüzde zeytinler tüm Akdeniz ülkelerinde beslenmenin önemli parçasını oluşturmaktadır. Konserve edilmiş zeytinler ya siyah ya da yeşildir (hasat sırasındaki olgulaşma durumuna göre). Zeytinler sindirimi güçlendirir ve kalori açısından zengindir.
Önerimiz:
Konserve edilmiş zeytinler genelde soğuk yemeklerle süs olarak servis edilir, özellikle acı soslarla. Zeytini ince ince doğrayıp üzerine zeytinyağı dökerseniz zeytinin tadı güçlenmiş olur. Siyah Fransız zeytinlerinden ve iyi bir zeytinyağından oluşan bir makarnaya sarımsak, ançüez ve kapari eklenirse Güney Fransız baharat hamuru tapenade oluşmuş olur. Bu kıtır bagetlerle birlikte harika gitmektedir. Sıcak yemeklerde zeytinler neredeyse sadece Akdeniz ülkelerinde kullanılmaktadır. Sarımsak, soğan, kapari ve yeşil (bazen siyah) zeytinler eklenmiş domates sosları İtalya için karakteristiktir, son olarak taze baharatlar eklenmelidir (fesleğen, kekik ve sedefotu). Bu sosların içersinde et pişirilebilir ve sadece makarna (pasta) ile birlikte servis edilebilir. İtalyan pizzasıda çoğunlukla siyah zeytin ile servis edilir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler