Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Kuru Üzüm ve Faydaları

Kuru üzüm bütün kurutulmuş üzüm türlerine verilen genel bir addır. Kaliforniya’da üretilen üstün kaliteli “Thompson Seedless”, Türkiye, Güney Afrika, Yunanistan, Avusturalya ve İran’da üretilen “Sultan Üzümleri” ve daha çok Yunanistan kaynaklı “Siyah Korint Üzümü” en ünlüleridir. Üzümler olgunlaşıncaya kadar kütükte bırakılır sonra toplanır ve kurutulur. Gölgede kurutulan üzümler güneşte kurutulanlara göre daha aromatiktir. Üzüm ve kuru üzümde bütün klasik vitaminlerin mevcut olmasının yanısıra

esas önemi üzüm şekeri (glikoz) içermesinden kaynaklanmaktadır. Glikoz sindirim sıvıları tarafından işleme gerek duyulmadan doğrudan kana karışır. Ayrıca gelişmekte olan genç bünyelerin gereksinim duyduğu böbrek ve kalp için fosfor, kemikler ve dişler için kireç ve kan oluşturucu demir mineralleri açısından zengindir. Bunların yanında meyve asitleri, özellikle tartrik ve malik asitler ve limon asiti gibi vücudun asit dengesini etkilemeyen organik maddeler içerir. Daha asitli üzüm türleri su atıcı ve temizleyici etkileri dolayısıyla zehirli maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, metabolizmayı canlandırır ve derideki pürüzleri giderirler. Kuru üzüm konserve amacıyla kükürtlenmiş ise etikette beyan edilir.
Kuru Üzüm ve Faydaları
Önerilerimiz:
Kuru üzüm çeşitlerinin tümü yüksek besin değerleri nedeniyle bütün pişirme ve kızartma işlemlerinde kullanılabilir. Müsli ve salatalara lezzet katar, kuruyemiş olarak da sevilerek tüketilir.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler