esas önemi üzüm şekeri (glikoz) içermesinden kaynaklanmaktadır. Glikoz sindirim sıvıları tarafından işleme gerek duyulmadan doğrudan kana karışır. Ayrıca gelişmekte olan genç bünyelerin gereksinim duyduğu böbrek ve kalp için fosfor, kemikler ve dişler için kireç ve kan oluşturucu demir mineralleri açısından zengindir. Bunların yanında meyve asitleri, özellikle tartrik ve malik asitler ve limon asiti gibi vücudun asit dengesini etkilemeyen organik maddeler içerir. Daha asitli üzüm türleri su atıcı ve temizleyici etkileri dolayısıyla zehirli maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur, metabolizmayı canlandırır ve derideki pürüzleri giderirler. Kuru üzüm konserve amacıyla kükürtlenmiş ise etikette beyan edilir.
Önerilerimiz:
Kuru üzüm çeşitlerinin tümü yüksek besin değerleri nedeniyle bütün pişirme ve kızartma işlemlerinde kullanılabilir. Müsli ve salatalara lezzet katar, kuruyemiş olarak da sevilerek tüketilir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler