olduğunu gösterir. Siyah üzümlerde ise bir tane koparılarak tadına bakılmalıdır. Sap kısmından kahverengi bir renk almaya başlamış olan salkımlar geçkindir. Üzerlerinde kırağı benzeri bir katman olması ise kalite işaretidir. Bu doğal bir koku filmidir. Üzümden daha çok şıra ve şarap yapılır. Çiğ olarak da çok tüketilir.
Çekirdeklerinden üzüm yağı çıkarılır. Nötr bir tadı olan bu yağ zeytinyağına oranla daha yüksek ısı derecelerine dayanıklıdır. Bu
nedene nadide et ve balıkların kızartılmasında kullanılır.
Önerilerimiz:
Üzüme karşı duyarlılığı olan kişiler şarap, taze şarap ve şıra gibi içecekleri de kullanmaktan kaçınmalıdırlar. Buna karşılık üzüm şekeri (=glikoz) ile tatlandırılmış ürünler çekinmeden kullanılabilir çünkü glikozun üzümle bir ilgisi yoktur.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Üzüm ve Faydaları
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler