Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Üzüm ve Faydaları

Siyah ve beyaz üzüm türleri potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir ile B-grubu vitaminleri ve biraz da C vitamini içerirler. 100 g üzümde 71 kcal vardır. Koparıldıktan sonra olgunlaşmayı sürdürmediği için en iyisi yıkanmadan açık olarak buzdolabının sebze gözünde saklanmalıdır. Meyve bu şekilde 4 güne kadar dayanır. Salkımlar tüketilmeden hemen önce yıkanmalıdır. Beyaz türleri sarımsı yeşil veya kehribar renginde olmalıdır. Kesinlikle koyu yeşil olmamalıdır. Bu üzümün olgun olmadığını ve aromasız
olduğunu gösterir. Siyah üzümlerde ise bir tane koparılarak tadına bakılmalıdır. Sap kısmından kahverengi bir renk almaya başlamış olan salkımlar geçkindir. Üzerlerinde kırağı benzeri bir katman olması ise kalite işaretidir. Bu doğal bir koku filmidir. Üzümden daha çok şıra ve şarap yapılır. Çiğ olarak da çok tüketilir.
Çekirdeklerinden üzüm yağı çıkarılır. Nötr bir tadı olan bu yağ zeytinyağına oranla daha yüksek ısı derecelerine dayanıklıdır. Bu
nedene nadide et ve balıkların kızartılmasında kullanılır.
Üzüm ve Faydaları
Önerilerimiz:

Üzüme karşı duyarlılığı olan kişiler şarap, taze şarap ve şıra gibi içecekleri de kullanmaktan kaçınmalıdırlar. Buna karşılık üzüm şekeri (=glikoz) ile tatlandırılmış ürünler çekinmeden kullanılabilir çünkü glikozun üzümle bir ilgisi yoktur.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Üzüm ve Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler