Fındık ve Faydaları
Yabani olarak yetişen ve değişik biçimlerde üretilen fındık çalısının meyvesidir. Botanik açıdan gürgengiller familyasına aittir.Meyve % 60 oranında yağ ve 14 oranında protein içerir. Bunun dışında önemli miktarlarda kalsiyum ve potasyum ve B1, B2 ve
E vitaminleri içerir. Fındık pastalarda ve tatlılarda (örn. Nugat) kullanılır.
Önerimiz:
Organik olarak Türkiye ve Sicilya da üretilir. Fındıklar Eylül /Ekim aylarında olgunlaşır ve kahverengileştikten sonra toplanmalıdır.
En az bir veya iki hafta kurumaya bırakılmalıdır.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler