Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Fındık ve Faydaları

Fındık ve Faydaları

Yabani olarak yetişen ve değişik biçimlerde üretilen fındık çalısının meyvesidir. Botanik açıdan gürgengiller familyasına aittir.
Meyve % 60 oranında yağ ve 14 oranında protein içerir. Bunun dışında önemli miktarlarda kalsiyum ve potasyum ve B1, B2 ve
E vitaminleri içerir. Fındık pastalarda ve tatlılarda (örn. Nugat) kullanılır.
Fındık ve Faydaları
Önerimiz:
Organik olarak Türkiye ve Sicilya da üretilir. Fındıklar Eylül /Ekim aylarında olgunlaşır ve kahverengileştikten sonra toplanmalıdır.
En az bir veya iki hafta kurumaya bırakılmalıdır.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler