Ana içeriğe atla

Gıda Duyarlılık Testi ile Migrene Son

Gıda Duyarlılık Testi ile Migrene Son

Çıldırtan baş ağrılarına neden olan migrenden tip3 alerji duyarlılık testi ile kurtulabilirsiniz.Çok sayıda gıdaya karşı tarama yapan bu test sonucunda “papaya yağı” ‘na ya da “tapyoka” ’ya alerjiniz olduğu söylenirse hiç şaşırmayın! Çünkü adını hiç duymadığınız yiyeyecek ve soslar bile migren atağına neden olabiliyor.
Yediğiniz gıdaların da dayanaılmaz baş ağrılarına neden olan migren ataklarını tetiklediği ortaya çıktı.Gıda duyarlılık testi sonucunda migren atağını hızlandıran gıda beslenmeden çıkarıldığında hasta migrenden uzun bir dönem kurtulmuş oluyor.

Yapılan gıda duyarlılık testi ; yaygın, seyrek ve çok seyrek kullanılan gıdaları kapsıyor.Et, deniz mahsülelleri, mayalar, mantarlar, salatalar, hatta çay gibi demlenen içeceklerden, hazır gıdalarda kullanılan katkı ile boya maddelerine kadar geniş bir yelpaze inceleniyor.
Migreni tetikleyenler arasında pek çok etmen bulunur.Bunlardan sadece bazıları ; aç kalmak ya da öğün atlamak, kırmızı şarap, peynir, balık, çikolatadır.
Migren ağrıları çekiyorsanız veya çekmek istemiyorsanız gıda duyarlılık testi yaptırmanız önerilir.
Migrende ilaç tedavisi uygulansa bile kişi herzaman kendisinin doktoru olmalı. Başta yediklerine olmak üzere, uykusuna ve neyin migreni tetiklediğine dikkat etmeli. Impuro gıda duyarlılık testi  bize hangi gıdalara özellikle dikkat etmemiz konusunda bize bilgi veriyor.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekolojik denge Nedir - Doğal Denge Hakkında

Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecinde belli şartlara bağlı olarak, mikro organizmalardan, en gelişmiş canlı varlık olan insana kadar çeşitli organizmaları da üzerinde taşımasıdır. İnsan da dahil tüm canlı varlıkların yaşamlarını sürdürebilmelerinin önşartı, onların oluşumunu sağlayan doğal dengelerin korunmasıdır. Bu dengenin temel ögeleri güneş, hava, su, toprak ve besin maddeleri dediğimiz organik maddelerdir. Bu öğelerin hepsine birden veya sadece bir kısmına ihtiyaç duyan ve fakat bu öğelerden birinin olmaması, ya da nitel bir değişime uğraması, canlı varlıkların yok olması demektir. Doğa; sınıf, sınır, sistem tanımaz ve bu unsurlardaki küçük bir bozukluğun tamiri bir insan ömrüne sığmayacak kadar uzun bir süreci kapsar. Ekosistem nedir? Ekosistem, kısaca doğanın ekolojik sisteminin kısaltılmış adıdır. Yani doğanın oluşturduğu denge sistemidir, bütünüdür. Ek...

Dişilerin reddettiği erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor'

  Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alkole vurduğu'' belirlendi. ABD'nin California Üniversitesi'nden bilimadamlarının yaptığı araştırmada, ''Sirke sinekleri'' de denilen meyve sineklerinin (Drosophila melanogaster) beynindeki nöropeptid F molekülünün, hayvanlar ''Tatmin'' olduğunda arttığı, aksi durumda azaldığı, dolayısıyla, ''Mutlu erkek sineğin'' alkol oranı yüksek yiyecekleri genellikle tercih etmediği ve beynindeki molekül seviyesinin yüksek olduğu belirtildi.

Güvercinler Hakkında Herşey

Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli kafa yapısı,patlak ve dışa çıkık gözler Azman ırkında görülmez.Bangolara oranla daha uzun boylu, sivri uçlu kanat yapısına sahip ve uçucudurlar. Kafa yapısı incelendiğinde başın öne doğru bombe yaptığı ve iki göz arasından gaga ucuna doğru bir üçgen oluşturduğu görülür.Gaga, bangolara oranla uzundur. Gözler normal büyüklüktedir ve her renkte görülebilmektedir. Dayanıklı bir bünyeye sahip azman ırkı çok iyi bakıcılık yapar.Uzun ömürlüdürler. Uçuşları sırasında birbirlerine çok yakınlaşarak grup oluştururlar. Kümes üzerinden neredeyse hiç ayrılmazlar ve pırıltı gösterildiğinde hızla kanatlarını kapatarak dalarlar.Bu özellikleri sebebiyle dolapçı ve döneklere refakatçi olarak uçurulurlar.Gruplarda belli bir sayı standartı aranmaz. Yavru azmanlar tecrübeli gruplar içinde alıştırılmalıdır.Eğer birkaç yavru beraber uçurulursa saatler sürec...