Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Gıda Duyarlılık Testi ile Migrene Son

Gıda Duyarlılık Testi ile Migrene Son

Çıldırtan baş ağrılarına neden olan migrenden tip3 alerji duyarlılık testi ile kurtulabilirsiniz.Çok sayıda gıdaya karşı tarama yapan bu test sonucunda “papaya yağı” ‘na ya da “tapyoka” ’ya alerjiniz olduğu söylenirse hiç şaşırmayın! Çünkü adını hiç duymadığınız yiyeyecek ve soslar bile migren atağına neden olabiliyor.
Yediğiniz gıdaların da dayanaılmaz baş ağrılarına neden olan migren ataklarını tetiklediği ortaya çıktı.Gıda duyarlılık testi sonucunda migren atağını hızlandıran gıda beslenmeden çıkarıldığında hasta migrenden uzun bir dönem kurtulmuş oluyor.

Yapılan gıda duyarlılık testi ; yaygın, seyrek ve çok seyrek kullanılan gıdaları kapsıyor.Et, deniz mahsülelleri, mayalar, mantarlar, salatalar, hatta çay gibi demlenen içeceklerden, hazır gıdalarda kullanılan katkı ile boya maddelerine kadar geniş bir yelpaze inceleniyor.
Migreni tetikleyenler arasında pek çok etmen bulunur.Bunlardan sadece bazıları ; aç kalmak ya da öğün atlamak, kırmızı şarap, peynir, balık, çikolatadır.
Migren ağrıları çekiyorsanız veya çekmek istemiyorsanız gıda duyarlılık testi yaptırmanız önerilir.
Migrende ilaç tedavisi uygulansa bile kişi herzaman kendisinin doktoru olmalı. Başta yediklerine olmak üzere, uykusuna ve neyin migreni tetiklediğine dikkat etmeli. Impuro gıda duyarlılık testi  bize hangi gıdalara özellikle dikkat etmemiz konusunda bize bilgi veriyor.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler