Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Kuş Üzümü ve Faydaları

Kuş üzümünün kırmızı, beyaz ve siyah türleri mevcuttur. En tatlı olanı beyaz türüdür. Küçük meyveleri çiğ yenir. Kırmızı kuş üzümü daha ekşidir, çiğ ya da pişirilerek yenir. Siyah kuş üzümü ise içerdiği tanenli maddeler nedeniyle çok kekremsi bir tada sahiptir.Daha çok meyve suyu, jöle veya likör yapımında kullanılır. Buna karşın C vitamini küpüdür. Kırmızı türüne göre 5 kat fazla içerir. Siyah kuş üzümü suyu şekersiz içilirse ishale iyi gelir. Bunun tam aksine kırmızı türünün müdrir ve müshil etkisi vardır.
Kuş Üzümü ve Faydaları
Önerilerimiz:
Zamanında toplanmış olgun kuş üzümü salkım halinde, dolgun ve parlak görünümlü olmalıdır. Meyvelerin kuru ve küfsüz olmasına dikkat edilmelidir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler