Kuş üzümünün kırmızı, beyaz ve siyah türleri mevcuttur. En tatlı olanı beyaz türüdür. Küçük meyveleri çiğ yenir. Kırmızı kuş üzümü daha ekşidir, çiğ ya da pişirilerek yenir. Siyah kuş üzümü ise içerdiği tanenli maddeler nedeniyle çok kekremsi bir tada sahiptir.Daha çok meyve suyu, jöle veya likör yapımında kullanılır. Buna karşın C vitamini küpüdür. Kırmızı türüne göre 5 kat fazla içerir. Siyah kuş üzümü suyu şekersiz içilirse ishale iyi gelir. Bunun tam aksine kırmızı türünün müdrir ve müshil etkisi vardır.
Önerilerimiz:
Zamanında toplanmış olgun kuş üzümü salkım halinde, dolgun ve parlak görünümlü olmalıdır. Meyvelerin kuru ve küfsüz olmasına dikkat edilmelidir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler