Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Yer Fıstığı ve Faydaları

Yer Fıstığı ve Faydaları

Brezilya yer fıstığı bitkisinin meyvesi. Günümüzde en çok Batı Afrika, Hindistan ve Çin’de yetiştirilir. 70 santimetre yüksekliğindeki
bitkinin sapları döllenmeden sonra toprağı oyar. Toprağın içinde 5 ila 8 santimetre derinlikte içinde yer fıstıkları bulunan
kabuklu meyve olgunlaşmaya başlar. Yer fıstığı bol miktarda protein (% 25 ila 30 arasında) % 50 civarında yağ (bunun % 12’si
doymamış yağ asididir) , büyük miktarlarda A vitamini, B kompleks ve E vitamini içerir.
Yer Fıstığı ve Faydaları
Önerimiz:
Yer fıstıkları kolayca küf mantarlarının saldırısına uğrar; bu nedenle satın alırken fıstıkların kusursuz olmasına dikkat edilmelidir.
En iyisi sıkı sıkıya kapalı fıstık kozalarını içlerindeki lezzetli fıstıklarla birlikte serin ve kuru bir yerde muhafaza etmektir.

Yer fıstığından Asya mutfağında sık sık kullanılan bir yağ elde edilir. Çabuk acıdığından güneşte bırakılmamalıdır. Yer fıstığı yağı diğer cevizler gibi gıda alerjilerine yol açabilecek maddeler içerir, bu nedenle ölçülü tüketilmelidir.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler