Yer Fıstığı ve Faydaları
Brezilya yer fıstığı bitkisinin meyvesi. Günümüzde en çok Batı Afrika, Hindistan ve Çin’de yetiştirilir. 70 santimetre yüksekliğindekibitkinin sapları döllenmeden sonra toprağı oyar. Toprağın içinde 5 ila 8 santimetre derinlikte içinde yer fıstıkları bulunan
kabuklu meyve olgunlaşmaya başlar. Yer fıstığı bol miktarda protein (% 25 ila 30 arasında) % 50 civarında yağ (bunun % 12’si
doymamış yağ asididir) , büyük miktarlarda A vitamini, B kompleks ve E vitamini içerir.
Önerimiz:
Yer fıstıkları kolayca küf mantarlarının saldırısına uğrar; bu nedenle satın alırken fıstıkların kusursuz olmasına dikkat edilmelidir.
En iyisi sıkı sıkıya kapalı fıstık kozalarını içlerindeki lezzetli fıstıklarla birlikte serin ve kuru bir yerde muhafaza etmektir.
Yer fıstığından Asya mutfağında sık sık kullanılan bir yağ elde edilir. Çabuk acıdığından güneşte bırakılmamalıdır. Yer fıstığı yağı diğer cevizler gibi gıda alerjilerine yol açabilecek maddeler içerir, bu nedenle ölçülü tüketilmelidir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler