Yabani İğde ve Faydaları
Yabani iğde sık dallı, söğüt yaprağını andıran zeytin yeşili, ince ve çok kısa saplı yaprakları olan bir çalıdır. Dalları dikene dönüşür.Etinden ve tohumundan elde edilen yağ epitel oluşumunu (en üstteki deri ve mukoza dokusu) hızlandırarak yaraların iyileşmesini olumlu yönde etkiler. Yağ ayrıca haricen uygulanarak deride güneş yanığı veya röntgen çekimi gibi etkenlerle oluşan ışın ve radyasyon hasarlarına karşı koruma ve tedavi amacıyla ve yara tedavisinde kullanılır. Meyvelerinden yapılan suyu, konsantresi veya şurubu C vitamini kaynağı olarak çok değerlidir. Pek bol askorbik asit (C vitamini), karotenoidler, şavonoidler, ve E, B1, B2, B6, niasin, pantotenik asit, biotin ve folik asit vitaminleri içerir.
Önerilerimiz:
Meyvelerinden yapılan suyu, konsantresi veya şurubu C vitamini kaynağı olarak çok değerli olup bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde ve vitamin preparatlarının yapımında kullanılır.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler