Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Yabani İğde ve Faydaları

Yabani İğde ve Faydaları

Yabani iğde sık dallı, söğüt yaprağını andıran zeytin yeşili, ince ve çok kısa saplı yaprakları olan bir çalıdır. Dalları dikene dönüşür.
Etinden ve tohumundan elde edilen yağ epitel oluşumunu (en üstteki deri ve mukoza dokusu) hızlandırarak yaraların iyileşmesini olumlu yönde etkiler. Yağ ayrıca haricen uygulanarak deride güneş yanığı veya röntgen çekimi gibi etkenlerle oluşan ışın ve radyasyon hasarlarına karşı koruma ve tedavi amacıyla ve yara tedavisinde kullanılır. Meyvelerinden yapılan suyu, konsantresi veya şurubu C vitamini kaynağı olarak çok değerlidir. Pek bol askorbik asit (C vitamini), karotenoidler, şavonoidler, ve E, B1, B2, B6, niasin, pantotenik asit, biotin ve folik asit vitaminleri içerir.
Yabani İğde ve Faydaları
Önerilerimiz:

Meyvelerinden yapılan suyu, konsantresi veya şurubu C vitamini kaynağı olarak çok değerli olup bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde ve vitamin preparatlarının yapımında kullanılır.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler