tüketilmesi mümkün değildir çünkü eti ekşi ve serttir. Ancak pişirilip tatlandırılınca tipik aromaları ortaya çıkar. Toplama zamanı Eylül-Ekim aylarıdır. Meyvelerin pektin düzeyi yüksektir.
Önerilerimiz:
Sadece tamamen olgunlaşmış meyveler kullanılmalıdır. Duyarlı kabuğunun üzerinde bulunan ve yünü andıran bir katman kolayca silinerek temizlenebilir. Ayvadan lezzetli, meyve çeşnili jöleler, tatlı,komposto, aromatik likörler, meyve suları ve pasta katkı malzemeleri yapılır. Meyvelerin uzun süre saklanması isteniyorsa en ideal toplama zamanı yeşil rengin kuvvetli sarıya dönmeye başladığı zamandır. Dokunulmazsa meyveler serin bir yerde 10 haftaya kadar saklanabilir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler