Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Ayva ve Faydaları

Ayva da elma ve armut gibi yumuşak çekirdekli meyveler grubuna dahil olup gülgiller familyasına (Rosaceae) aittir. Elma ve armut biçimli ayvalar olarak iki gruba ayrılır.Tam olgunluğa ulaşmış parlak sarı renkli ve aromatik kokulu meyvelerin çiğ olarak
tüketilmesi mümkün değildir çünkü eti ekşi ve serttir. Ancak pişirilip tatlandırılınca tipik aromaları ortaya çıkar. Toplama zamanı Eylül-Ekim aylarıdır. Meyvelerin pektin düzeyi yüksektir.
Ayva ve Faydaları
Önerilerimiz:

Sadece tamamen olgunlaşmış meyveler kullanılmalıdır. Duyarlı kabuğunun üzerinde bulunan ve yünü andıran bir katman kolayca silinerek temizlenebilir. Ayvadan lezzetli, meyve çeşnili jöleler, tatlı,komposto, aromatik likörler, meyve suları ve pasta katkı malzemeleri yapılır. Meyvelerin uzun süre saklanması isteniyorsa en ideal toplama zamanı yeşil rengin kuvvetli sarıya dönmeye başladığı zamandır. Dokunulmazsa meyveler serin bir yerde 10 haftaya kadar saklanabilir.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler