Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Bektaşi Üzümü ve Faydaları

Taşkırangiller sınıfına aittir. Bu çalının birçok kültür biçimleri mevcuttur, üzümlerinin büyüklüğü ve rengi türden türe değişir.
Dayanıklılık süresi üzümlerin olgunluk derecesine bağlıdır. Parlak ve şeffaf derili olgun ve yumuşak üzümler buzdolabında 6-7 gün dayanır. Daha sert olan ancak buna rağmen aromatik bir koku yayan üzümler 10 güne kadar saklanabilir. Bektaşi üzümlerini üstüste değil yanyana yerleştirmek daha iyidir. Ham ve sert üzümler buzdolabında üç haftaya kadar dayanır. Orada tam anlamıyla olgunlaşamazlarsa kaynatılarak başka amaçlarla kullanılabilirler. Bu yaz meyvesinin toplama zamanı haziran ortasından ağustos sonuna kadardır. Bol C vitamini (100 gramda 70 mg’kadar), folik asit, potasyum ve fiber elyafı içerir.
Bektaşi Üzümü ve Faydaları
Önerilerimiz:

Zarif ekşiliği pasta ve keklere iyi uyum sağlar. Yağlı kurabiye hamurundan yapılan tartı çok nefistir. fiekerlemesi (crumble) ya tatlı yemek olarak yenir ya da kalabalık sofralara tatlı olarak hazırlanır. Bunun için üzümler temizlendikten sonra önceden yağlanmış bir kaba konur, üzerine şeker serpilir ve 15 dakika fırına sürülür.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler