Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları

Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları

Avokado defne ağacı familyasından (bot.: Lauraceae) gelmektedir. Botanik açıdan üzümsü meyvedir ve tropikal bölgelerde 20 metre yüksekliğine ulaşabilen ağaçlarda yetişmektedir. Yağ meyvesi ve yağ armudu ismini, olgunlaştığı zaman, yağa benzeyen yoğunluğundan ve armuda benzer şeklinden dolayı almaktadır. Kaymak gibi, açık sarı ile yeşil arasındaki meyve etinde %23 oranında
yağ vardır. Bu meyve potasyum açısından zengin ve yüksek miktarda E vitamini ve B grubu vitaminlerini içermektedir.
Avokadolar çoğunlukla çiğ yenilir, çünkü ısıtılırken meyve eti acımsı bir tat almaktadır.
Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları
Önerilerimiz:

Avokadolar, ağaçta olgunlaşmadığı için, her zaman ham ve sert olarak toplanır. Daha hızlı olgunlaşmaları için gazete kağıdına sarılırlar ve 2-3 gün oda sıcaklığında bekletilirler. Avokado mutfakta birçok yönden kullanılabilir. Guacamole ve basit avokado kokteyli en ünlü avokado tarişeridir. Avokadodaki yüksek bitkisel yağ oranına dikkat edin – yüksek kalori içermektedir.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler