Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları
Avokado defne ağacı familyasından (bot.: Lauraceae) gelmektedir. Botanik açıdan üzümsü meyvedir ve tropikal bölgelerde 20 metre yüksekliğine ulaşabilen ağaçlarda yetişmektedir. Yağ meyvesi ve yağ armudu ismini, olgunlaştığı zaman, yağa benzeyen yoğunluğundan ve armuda benzer şeklinden dolayı almaktadır. Kaymak gibi, açık sarı ile yeşil arasındaki meyve etinde %23 oranındayağ vardır. Bu meyve potasyum açısından zengin ve yüksek miktarda E vitamini ve B grubu vitaminlerini içermektedir.
Avokadolar çoğunlukla çiğ yenilir, çünkü ısıtılırken meyve eti acımsı bir tat almaktadır.
Önerilerimiz:
Avokadolar, ağaçta olgunlaşmadığı için, her zaman ham ve sert olarak toplanır. Daha hızlı olgunlaşmaları için gazete kağıdına sarılırlar ve 2-3 gün oda sıcaklığında bekletilirler. Avokado mutfakta birçok yönden kullanılabilir. Guacamole ve basit avokado kokteyli en ünlü avokado tarişeridir. Avokadodaki yüksek bitkisel yağ oranına dikkat edin – yüksek kalori içermektedir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler