Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Çekirdek ve Tohum Faydaları

Çekirdek ve Tohum Faydaları

Genel olarak çok yağlı ve buna bağlı olarak da kalori açısından zengindirler. ImuPro300 ile kilo vermek istiyorsanız ölçülü tüketilmelidirler.
Cashew fıstığı (Akaju tohumları)
Akaju tohumları 12 metre yüksekliğe kadar ulaşabilen ve somak bitkileri familyasına ait Akaju ağacının çekirdekli meyveleridir.
Akaju cevizleri kabuklu meyveler grubuna aittir. Kabuğunda bir miktar boya ve fren balatası endüstrisinde kullanılan zehirli
CNSL (Akaju Cevizi Kabuğu sıvısı) bulunur. Akaju tohumları bademsi tatlı bir tada sahip olup son derece besleyicidir; magnezyum,
bakır, bir çok B vitamini ve biotin içerirler.
Çekirdek ve Tohum Faydaları

Önerimiz:
Tüketicinin hasat yılı konusunda deneyim sahibi olması çok önemlidir: bir önceki yıl ürününe ait cevizlerin de araya karışmış olabileceği hesaba katılmalıdır. Bir önceki yıl ürünü olan cevizlerin böceklenme ve acıma olasılığı vardır. Akaju cevizleri esas olarak çiğ tüketilir ve müslilerde, salatalarda, tatlılarda sebze ve et yemeklerinde ve kuru yemiş karışımlarında kullanılır. Akaju elmasının açık sarı renkte, sulu, meyve tadındaki etinden marmelat yapılır. ‹lave olarak bu bitkinin yetiştiği ülkelerde içecek
endüstrisinde de kullanılır.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler