Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Haziran 2011 Pazar

Hurma ve Faydaları

Hurma ve Faydaları

Meyveleri erik biçiminde, uzun, oval, 8 ila 10 cm uzunluğundadır, dışı kırmızımsı kahverengi, içi beyaz renklidir, sert ve kahverengigri renkli çekirdeği yenmez. Bal gibi tatlı ve lezzetlidir. Vatanı Afrika’nın suptropikal bölgeleridir. Taze ve kurutulmuş olarak satılır. Meyve ekim ile şubat ayları arasında taze, bunun dişında ise dondurulmuş olarak satılır. Dayanma süresi sınırsıza yakın olan kurutulmuş türü daha çok kış aylarında rağbet görür. Hurma karbonhidrat açısından zengindir. En çok balda da bulunan ve kolay hazmedilen invert şeker içerir. Hurma bu yüzden kalorisi en yüksek meyvelerden biridir. Bol potasyum, kalsiyum,demir, protein ve hazmı kolaylaştıran fiber içerir. Mineral ve vitamin (ağırlıklı olarak B-grubu ve D) değeri de yüksektir.
Hurma ve Faydaları
Önerilerimiz:

Taze hurma genellikle çiğ olarak tüketilir. Meyve salatalarına oryantal bir hava katar. Peynir ve jambona sarılarak ızgara yapılmış hurma da çekici bir spesyalitedir. Tatlı sevenlerin badem ezmesi veya fındık kremi ile doldurulmuş hurmaya dayanmaları mümkün değildir.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler