Limon ve Faydaları
Limon suyu C vitamini ve limon asiti gibi organik asitler açısından çok zengindir. Ateş düşürücü, antibakteriyel ve iştah açıcı etkileri vardır. Limon serin ve kuru yerde uzun süre dayanır. Kesilmiş limonlar folyayla kapatılarak veya kesik yüzleri bir fincan tabağına kapatılarak buzdolabında saklanmalı ve iki üç gün içerisinde kullanılmalıdır.Önerilerimiz:
Sadece birkaç damla limon suyuna gereksiniminiz varsa limonu kesmenize gerek yoktur. Bir örgü şişini ya da çatalı limonun ortasına batırarak açılan deliklerden azar azar damlatabilirsiniz. Böylece limon daha uzun süre dayanır.
Limonun kabuğundan elde edilen ve uçucu bir yağ olan limon yağı kurabiye, marmelat ve dondurmaların aromalandırılmasında kullanılır.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler