ImuPro300
Kendinize uygun olmayan gıdaları tükettiğinizde ortaya çıkabilecek sorunlardan birkaçıSon yapılan çalışmalara göre, kişinin kendisine zararlı olan maddeleri tüketmesi durumunda onlarca sorun ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başlıcaları ise şöyle sıralanıyor: Cilt sorunları, migren, aşırı kilo ya da aşırı kilo verme, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, romatizma, şişmiş göz kapakları, akne, idrar bozuklukları, nefes darlığı, egzama, halsizlik, sinirlilik, kalp ve dolaşım sorunları ve depresyon ortaya çıkabiliyor.
Zararlı bağımlılık yapıyor
Kendinize uygun olmayan gıdaları tükettiğinizde sindirim sisteminizin etkilenir, tüketilen gıdaların içindeki bileşenlerin bağışıklık sistemine yabancı gelmesiyle sürekli bir savaş başlar, “Kişinin bağışıklık sistemi, dolayısıyla metabolizması ve organizması sürekli ve artan bir stres altına girer.
Bu durumda bir kısır döngü ortaya çıkar, kişinin kendisine zararlı olan besin maddelerine karşı bir uyuşturucu maddeye olduğu gibi bağımlılık geliştirebilir.
Alerji gibi değil
Kişinin tükettiği gıdalara vücut duyarlı ise alınan gıdalar bünyeyi olumsuz etkiler. Bu noktada ‘gıda duyarlılığı’ adı verilen bir durumun söz konusudur. Gıda duyarlılığının alerjik reaksiyonlardan farklıdır.
Günler sonra anlaşılır
Gıda allerjisinin aksine Gıda duyarlılığında zararlı etkenin gıdanın tüketilmesinden bir süre sonra (3 saat ile 3 gün arasında) ortaya çıkar. Eğer vücudun bir gıdaya karşı bağışıklık sorunu varsa, antikor dediğimiz G tipi globulinler oluşmaya başlar. Bu antikorları ‘ImuPro300′ testiyle yaklaşık 300 gıda maddesi için güvenli şekilde ortaya çıkarılabilir.
Belirli gıdalara karşı duyarlılık geliştirmenin birden fazla sebebi olabileceğini belirten bilim adamları, bunlar arasında gıdaların üretilme ve saklanma biçimleri, tek yönlü beslenme alışkanlığı, stres ve çevresel etkenler gibi pek çok değişken bulunur.
Sinsice hasta ediyor
Gıda duyarlılıklarında (intolerans) temel problemin vücudun duyarlı olduğu besin maddelerinin vücuda sinsice zarar vermesi ve bunun uzun bir süre ortaya çıkmamasıdır. Ani Gıda allerjisinin aksine gıda duyarlılığının etkisi uzun süre sürer. Değim yerindeyse gıda allerjisi “öldürür”, gıda duyarlılığı “süründürür”.
Brokoli, yoğurt, süt, enginar… Bu sağlıklı besinler herkese yararlı olmayabiliyor?
Çünkü herkesin sağlıklı yiyeceği farklı. ImuPro300 bunu ortaya koyan önemli bir test. Şimdiye kadar herkes için sağlık kaynağı olduğuna inanılan bazı besinlerin aslında bazı kişilere faydadan çok zararı olduğunu ortaya çıkarılabiliyor.
Her gıda maddesi her bünyede aynı etkiyi yaratmıyor, kimi için iyi ve sağlıklı olan bir başkası için atom bombası kadar tehlikeli olabiliyor. Örneğin, Bugüne kadar brokoli kesin olarak herkese faydalı olarak bilinirdi. Herkesin sık sık sağlıklı olduğuna inanılan enginar yemesi önerilirdi. Ancak birisinin bünyesinde olumlu etki yapan brokoli gibi bir besin bir başkasında kronik hastalıklara yol açabilir.
Test sonuçları ne diyor?
Gıda intolerans (duyarlılık) testi’ (ImuPro300) size faydadan çok zarar veren besinleri basit bir kan testi ile belirler. Test aynı zamanda kilo vermek isteyenler için de uygulanır. Test neticesinde hiç ummadığınız gıda maddelerinden uzaklaşmanız gerekebilir. Bu süt bile olabilir. Buna alternatif yoğurt ve brokoli var. Ancak o da birisine iyi gelirken bir başkasına zarar verebilir. Örneğin brokoli sigara içenler için çok zararlı olabilir, bağışıklık sistemini provoke edebilir.
ImuPro300 testi ne işe yarar?
ImuPro300′ testi kişi farkında olmadan alışkanlık geliştirdiği ve aynı zamanda da zarar gördüğü besinlerin izi sürer. Test ELISA methoduyla vücut tarafından oluşturulan IgG antikorlarının oluşup oluşmadığına belirler. Ve eğer bu antikorlar oluşmuşsa vücudun hangi besinlere karşı duyarlılık geliştirdiği ortaya çıkarılıp buna göre önlemler alınır.
Sonuç: Enginar bile zararlı olablir!
ImuPro300′ testini Milliyet muhabiri Nevsal Elevli de denedi. Test sonucunda Elevli’nin en çok sevdiği ve sağlıklı olduğuna inandığı için bolca tükettiği marul, roka, keten tohumu, enginar, üzüm, çavdar, şamfıstığı gibi ürünlere karşı vücudunda bir duyarlılık olduğu tespit edildi.
Elevli’nin 36 gıda maddesine karşı duyarlılığı olduğu ve bu besinlerle ilişkisini bir süre kesmesi gerektiği ortaya çıktı. Bu çerçevede 1 yıl boyunca enginar yememesi önerilen Milliyet muhabiri, laboratuvar tarafından kendisine verilen listedeki gıdalardan istediği kadar tüketebilecek.
Türkiye’de de uygulanıyor
Bu sistem ilk defa 2004 yılında Vivitro Sağlık Ltd. Şirketi tarafından Türkiye’ye getirilmiştir ve İmmuno Tıbbi Tanı Laboratuar tarafından uygulanmaya başlanmıştır.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler