Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





30 Haziran 2011 Perşembe

Penisiyle ses rekoru kırdı!

Penisiyle ses rekoru kırdı!

Dünyanın en gürültücü hayvanı bulundu! Ancak asıl sürpriz, hayvanın bu sesi çıkarma şekli.

Fransız ve İskoç bilimciler, yıllarca süren araştırmalar sonucunda, cüssesine kıyasla en fazla ses çıkarabilen hayvanı tespit etti. Sadece 2 milimetre boyundaki tatlı su böceği Micronecta scholtzi, kendisine çiftleşecek eş ararken 99.2 desibele kadar ses çıkarmayı başararak dünyanın en gürültücü hayvanı ünvanını kazandı. Ancak asıl ilginç olan, su böceğinin bu sesi, penisini karnına sürterek çıkarması.

29 Haziran 2011 Çarşamba

Sağlıklı Beslenme - Meyveler - Elma

Elma ve Sirkesi

Her bir elma çekirdeğine koskoca kimya fabrikalarının 10 mikrona küçültülen şifreleri yerleştirilmiştir.
Elmanın terkibindeki maddeleri eksiksiz yapabilmek için gerekli olan bu fabrikalar ağaç olduktan sonra demiri terkibine alır, kemik iliği ve kanın temel maddesi olan +2 değerlikli demiri korumak için özel elma asidi hazırlar ve bu terkibin hassas mideleri rahatsız etmemesi için yine terkibine karbonat iyonları ekler. Tabiî bunların hiçbirisi elmanın kendi kendine almış olduğu kararlar ve uygulamalar değildir.. Elmanın terkibinde varolan harika iksirlerin en önemlilerini şöyle sıralamak mümkündür:

27 Haziran 2011 Pazartesi

Patates, etten fazla kilo aldırıyor!

Her gün bir porsiyon patates yemek, bir bardak şekerli içecekten bile daha çok kiloya neden oluyor.
Harvard Üniversitesi’ndeki araştırmaya göre, her gün bir porsiyon kızarmış, fırınlanmış ya da diğer şekillerde pişirilmiş patates yemek, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha fazla kilo aldırıyor.

120 binden fazla sağlık uzmanının 12 yıl boyunca yürüttüğü ve New England Journal of Medicine’da yayınlanan araştırmaya göre, her gün bir porsiyon kızartma ya da fırın patates, yılda ortalama 363 gram, 20 yıl içinde de 7.26 kg fazla kilo alımına neden oluyor.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

26 Haziran 2011 Pazar

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Sağır arılar dans ile haberleşiyor!

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Sağır arılar dans ile haberleşiyor!: "Koloniler halinde gezen arıların haberleşme yöntemi bilim adamlarını hayrete düşürüyor. Sağır olmaları sebebiyle sesli iletişim kuramayan..."

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Nektarin (Tüysüz Şeftali) ve Faydaları

Nektarin derisi tüysüz olan bir şeftali türüdür. 1970’li yıllarda İsrail’de türetilmiştir. Türetiminde şeftali dışında hangi meyve türlerinden aşı alındığı (erik, badem veya kayısı) uzmanlar arasında hala tartışma konusudur. Beta karotin ve potasyum gibi vitamin
ve mineraller içerir.
Nektarin(Tüysüz Şeftali) ve Faydaları
Önerilerimiz:
Çiğ olarak tüketilir. Bununla beraber pasta ve kek, reçel veya Chutney sosu yapımında da kullanılır. Olgun nektarin oda ısısında
bir kaç gün dayanır. Buzdolabında saklanmalıdır.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

ImuPro300 Kendinize uygun olmayan gıdaları tükettiğinizde ortaya çıkabilecek sorunlar

ImuPro300

Kendinize uygun olmayan gıdaları tükettiğinizde ortaya çıkabilecek sorunlardan birkaçı
Son yapılan çalışmalara göre, kişinin kendisine zararlı olan maddeleri tüketmesi durumunda onlarca sorun ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başlıcaları ise şöyle sıralanıyor: Cilt sorunları, migren, aşırı kilo ya da aşırı kilo verme, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, romatizma, şişmiş göz kapakları, akne, idrar bozuklukları, nefes darlığı, egzama, halsizlik, sinirlilik, kalp ve dolaşım sorunları ve depresyon ortaya çıkabiliyor.
Zararlı bağımlılık yapıyor

Kırmızı Yaban Mersini ve Faydaları

Kırmızı yaban mersini yaban mersini ile akraba olup Kuzey Avrupa’da Sibirya’da, Japonya’da ve Kuzey Amerika’nın arktik alanlarında yetişir.!0 cm boyunda sert kış koşullarına dayanıklı daima yeşil bir çalıdır. Meyveleri bezelye büyüklüğünde ve kırmızıdır.
Kekremsi-ekşi tadı nedeniyle pek çiğ tüketilmez, işlenmiş halde kullanılır. Meyvelerinden komposto, marmelat ve deser yapılır.
Kırmızı Yaban Mersini ve Faydaları
Önerilerimiz:
Kırmızı yaban mersini sos olarak av etleriyle veya peynirle birlikte sunulur.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Ayva ve Faydaları

Ayva da elma ve armut gibi yumuşak çekirdekli meyveler grubuna dahil olup gülgiller familyasına (Rosaceae) aittir. Elma ve armut biçimli ayvalar olarak iki gruba ayrılır.Tam olgunluğa ulaşmış parlak sarı renkli ve aromatik kokulu meyvelerin çiğ olarak
tüketilmesi mümkün değildir çünkü eti ekşi ve serttir. Ancak pişirilip tatlandırılınca tipik aromaları ortaya çıkar. Toplama zamanı Eylül-Ekim aylarıdır. Meyvelerin pektin düzeyi yüksektir.
Ayva ve Faydaları
Önerilerimiz:

Yabani İğde ve Faydaları

Yabani İğde ve Faydaları

Yabani iğde sık dallı, söğüt yaprağını andıran zeytin yeşili, ince ve çok kısa saplı yaprakları olan bir çalıdır. Dalları dikene dönüşür.
Etinden ve tohumundan elde edilen yağ epitel oluşumunu (en üstteki deri ve mukoza dokusu) hızlandırarak yaraların iyileşmesini olumlu yönde etkiler. Yağ ayrıca haricen uygulanarak deride güneş yanığı veya röntgen çekimi gibi etkenlerle oluşan ışın ve radyasyon hasarlarına karşı koruma ve tedavi amacıyla ve yara tedavisinde kullanılır. Meyvelerinden yapılan suyu, konsantresi veya şurubu C vitamini kaynağı olarak çok değerlidir. Pek bol askorbik asit (C vitamini), karotenoidler, şavonoidler, ve E, B1, B2, B6, niasin, pantotenik asit, biotin ve folik asit vitaminleri içerir.
Yabani İğde ve Faydaları
Önerilerimiz:

Kuş Üzümü ve Faydaları

Kuş üzümünün kırmızı, beyaz ve siyah türleri mevcuttur. En tatlı olanı beyaz türüdür. Küçük meyveleri çiğ yenir. Kırmızı kuş üzümü daha ekşidir, çiğ ya da pişirilerek yenir. Siyah kuş üzümü ise içerdiği tanenli maddeler nedeniyle çok kekremsi bir tada sahiptir.Daha çok meyve suyu, jöle veya likör yapımında kullanılır. Buna karşın C vitamini küpüdür. Kırmızı türüne göre 5 kat fazla içerir. Siyah kuş üzümü suyu şekersiz içilirse ishale iyi gelir. Bunun tam aksine kırmızı türünün müdrir ve müshil etkisi vardır.
Kuş Üzümü ve Faydaları
Önerilerimiz:
Zamanında toplanmış olgun kuş üzümü salkım halinde, dolgun ve parlak görünümlü olmalıdır. Meyvelerin kuru ve küfsüz olmasına dikkat edilmelidir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Bektaşi Üzümü ve Faydaları

Taşkırangiller sınıfına aittir. Bu çalının birçok kültür biçimleri mevcuttur, üzümlerinin büyüklüğü ve rengi türden türe değişir.
Dayanıklılık süresi üzümlerin olgunluk derecesine bağlıdır. Parlak ve şeffaf derili olgun ve yumuşak üzümler buzdolabında 6-7 gün dayanır. Daha sert olan ancak buna rağmen aromatik bir koku yayan üzümler 10 güne kadar saklanabilir. Bektaşi üzümlerini üstüste değil yanyana yerleştirmek daha iyidir. Ham ve sert üzümler buzdolabında üç haftaya kadar dayanır. Orada tam anlamıyla olgunlaşamazlarsa kaynatılarak başka amaçlarla kullanılabilirler. Bu yaz meyvesinin toplama zamanı haziran ortasından ağustos sonuna kadardır. Bol C vitamini (100 gramda 70 mg’kadar), folik asit, potasyum ve fiber elyafı içerir.
Bektaşi Üzümü ve Faydaları
Önerilerimiz:

Karpuz ve Faydaları

Karpuz kabakgiller familyasındandır. Kabuğu koyu yeşil ve parlak, eti ise açık kırmızı renkli ve mayhoş olup % 93 oranında su içerir. Olgun karpuz üzerine vurulduğunda tok bir ses verir. Ses boş izlenimini uyandırıyorsa karpuz olmamış ya da içi kurumuş demektir. Kalorisi düşük olduğundan susuzluğa karşı mükemmel bir serinleticidir.
Karpuz ve Faydaları
Önerilerimiz:
Yaz aylarında buzdolabında hafif soğutulduktan sonra tüketilirse daha lezzetli olur; karpuz püresi ve maden suyundan yapılan serinletici içecek de nefistir.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Üzüm ve Faydaları

Siyah ve beyaz üzüm türleri potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir ile B-grubu vitaminleri ve biraz da C vitamini içerirler. 100 g üzümde 71 kcal vardır. Koparıldıktan sonra olgunlaşmayı sürdürmediği için en iyisi yıkanmadan açık olarak buzdolabının sebze gözünde saklanmalıdır. Meyve bu şekilde 4 güne kadar dayanır. Salkımlar tüketilmeden hemen önce yıkanmalıdır. Beyaz türleri sarımsı yeşil veya kehribar renginde olmalıdır. Kesinlikle koyu yeşil olmamalıdır. Bu üzümün olgun olmadığını ve aromasız
olduğunu gösterir. Siyah üzümlerde ise bir tane koparılarak tadına bakılmalıdır. Sap kısmından kahverengi bir renk almaya başlamış olan salkımlar geçkindir. Üzerlerinde kırağı benzeri bir katman olması ise kalite işaretidir. Bu doğal bir koku filmidir. Üzümden daha çok şıra ve şarap yapılır. Çiğ olarak da çok tüketilir.
Çekirdeklerinden üzüm yağı çıkarılır. Nötr bir tadı olan bu yağ zeytinyağına oranla daha yüksek ısı derecelerine dayanıklıdır. Bu
nedene nadide et ve balıkların kızartılmasında kullanılır.
Üzüm ve Faydaları
Önerilerimiz:

Limon ve Faydaları

Limon ve Faydaları

Limon suyu C vitamini ve limon asiti gibi organik asitler açısından çok zengindir. Ateş düşürücü, antibakteriyel ve iştah açıcı etkileri vardır. Limon serin ve kuru yerde uzun süre dayanır. Kesilmiş limonlar folyayla kapatılarak veya kesik yüzleri bir fincan tabağına kapatılarak buzdolabında saklanmalı ve iki üç gün içerisinde kullanılmalıdır.
Limon ve Faydaları
Önerilerimiz:

Şeker Kavunu ve Faydaları


Kantaup, Şarente, Galya, file ve ananas kavunları bu türdendir. Olgun olduğu ağırlığından ve kokusundan anlaşılır. Olgunlaşma sürecinin tamamlanması için oda ısısında bekletilmelidir. Bol beta karoten ve C vitamini içerirler. Bu kombinasyon güneş yanmalarına karşı önleyicidir.
Önerilerimiz:
Çilek gibi tatlı ya da jambon, aromatik peynir gibi lezzeti kuvvetli yiyeceklerin yanında lezzetleri tam anlamıyla kendini ortaya
koyar.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Şeker Kavunu ve Faydaları

Kestane ve Faydaları

Kestane ve Faydaları

Kestane Akdeniz ve Önasya bölgelerinde yetişen 15 ila 30 m yüksekliğinde bir ağacın meyvesidir. Maroni adı da verilen kestane pişirilmeye çok uygundur. Taze kestane sonbaharda bulunur. Tanesi ağır ve sert, kabuğu düz ve parlak olmalıdır. Kabuğu buruşmuş, yumuşak ve hafif taneler tazeliğini kaybetmiştir. Kestane büyük miktarda nişasta içerir. Karbonhidrat içeriğinin %40’ı nişastadan oluşur. Bunun dışında kestane potasyum, C vitamini, bakır, magnezyum, folik asit, B1 ve B6 vitaminleri yönünden zengin olup az miktarda demir ve fosfor da içerir. Antiseptik ve antianemik etkisi vardır. Mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir.
Kestane ve Faydaları
Önerilerimiz:

Hurma ve Faydaları

Hurma ve Faydaları

Meyveleri erik biçiminde, uzun, oval, 8 ila 10 cm uzunluğundadır, dışı kırmızımsı kahverengi, içi beyaz renklidir, sert ve kahverengigri renkli çekirdeği yenmez. Bal gibi tatlı ve lezzetlidir. Vatanı Afrika’nın suptropikal bölgeleridir. Taze ve kurutulmuş olarak satılır. Meyve ekim ile şubat ayları arasında taze, bunun dişında ise dondurulmuş olarak satılır. Dayanma süresi sınırsıza yakın olan kurutulmuş türü daha çok kış aylarında rağbet görür. Hurma karbonhidrat açısından zengindir. En çok balda da bulunan ve kolay hazmedilen invert şeker içerir. Hurma bu yüzden kalorisi en yüksek meyvelerden biridir. Bol potasyum, kalsiyum,demir, protein ve hazmı kolaylaştıran fiber içerir. Mineral ve vitamin (ağırlıklı olarak B-grubu ve D) değeri de yüksektir.
Hurma ve Faydaları
Önerilerimiz:

Kuru Üzüm ve Faydaları

Kuru üzüm bütün kurutulmuş üzüm türlerine verilen genel bir addır. Kaliforniya’da üretilen üstün kaliteli “Thompson Seedless”, Türkiye, Güney Afrika, Yunanistan, Avusturalya ve İran’da üretilen “Sultan Üzümleri” ve daha çok Yunanistan kaynaklı “Siyah Korint Üzümü” en ünlüleridir. Üzümler olgunlaşıncaya kadar kütükte bırakılır sonra toplanır ve kurutulur. Gölgede kurutulan üzümler güneşte kurutulanlara göre daha aromatiktir. Üzüm ve kuru üzümde bütün klasik vitaminlerin mevcut olmasının yanısıra

Zeytin ve Faydaları

Zeytinler zeytin ağacının ürünüdür. Olgunlaşmış zeytinler tuzlanıp konserve edilebilir. Zeytinin etinden ve çekirdeğinden değerli zeytinyağı elde edilmektedir. Çok çeşitli bir tadı vardır; en iyi yağlar hafiften güçlü bir tada kadar, “çiçekimsi”, “meyvemsi” ve “tazemsi” arasında bir aromaya sahiptir.

Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları

Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları

Avokado defne ağacı familyasından (bot.: Lauraceae) gelmektedir. Botanik açıdan üzümsü meyvedir ve tropikal bölgelerde 20 metre yüksekliğine ulaşabilen ağaçlarda yetişmektedir. Yağ meyvesi ve yağ armudu ismini, olgunlaştığı zaman, yağa benzeyen yoğunluğundan ve armuda benzer şeklinden dolayı almaktadır. Kaymak gibi, açık sarı ile yeşil arasındaki meyve etinde %23 oranında
yağ vardır. Bu meyve potasyum açısından zengin ve yüksek miktarda E vitamini ve B grubu vitaminlerini içermektedir.
Avokadolar çoğunlukla çiğ yenilir, çünkü ısıtılırken meyve eti acımsı bir tat almaktadır.
Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları
Önerilerimiz:

Çekirdek ve Tohum Faydaları

Çekirdek ve Tohum Faydaları

Genel olarak çok yağlı ve buna bağlı olarak da kalori açısından zengindirler. ImuPro300 ile kilo vermek istiyorsanız ölçülü tüketilmelidirler.
Cashew fıstığı (Akaju tohumları)
Akaju tohumları 12 metre yüksekliğe kadar ulaşabilen ve somak bitkileri familyasına ait Akaju ağacının çekirdekli meyveleridir.
Akaju cevizleri kabuklu meyveler grubuna aittir. Kabuğunda bir miktar boya ve fren balatası endüstrisinde kullanılan zehirli
CNSL (Akaju Cevizi Kabuğu sıvısı) bulunur. Akaju tohumları bademsi tatlı bir tada sahip olup son derece besleyicidir; magnezyum,
bakır, bir çok B vitamini ve biotin içerirler.
Çekirdek ve Tohum Faydaları

Yer Fıstığı ve Faydaları

Yer Fıstığı ve Faydaları

Brezilya yer fıstığı bitkisinin meyvesi. Günümüzde en çok Batı Afrika, Hindistan ve Çin’de yetiştirilir. 70 santimetre yüksekliğindeki
bitkinin sapları döllenmeden sonra toprağı oyar. Toprağın içinde 5 ila 8 santimetre derinlikte içinde yer fıstıkları bulunan
kabuklu meyve olgunlaşmaya başlar. Yer fıstığı bol miktarda protein (% 25 ila 30 arasında) % 50 civarında yağ (bunun % 12’si
doymamış yağ asididir) , büyük miktarlarda A vitamini, B kompleks ve E vitamini içerir.
Yer Fıstığı ve Faydaları
Önerimiz:
Yer fıstıkları kolayca küf mantarlarının saldırısına uğrar; bu nedenle satın alırken fıstıkların kusursuz olmasına dikkat edilmelidir.
En iyisi sıkı sıkıya kapalı fıstık kozalarını içlerindeki lezzetli fıstıklarla birlikte serin ve kuru bir yerde muhafaza etmektir.

Gıda Duyarlılık Testi ile Migrene Son

Gıda Duyarlılık Testi ile Migrene Son

Çıldırtan baş ağrılarına neden olan migrenden tip3 alerji duyarlılık testi ile kurtulabilirsiniz.Çok sayıda gıdaya karşı tarama yapan bu test sonucunda “papaya yağı” ‘na ya da “tapyoka” ’ya alerjiniz olduğu söylenirse hiç şaşırmayın! Çünkü adını hiç duymadığınız yiyeyecek ve soslar bile migren atağına neden olabiliyor.
Yediğiniz gıdaların da dayanaılmaz baş ağrılarına neden olan migren ataklarını tetiklediği ortaya çıktı.Gıda duyarlılık testi sonucunda migren atağını hızlandıran gıda beslenmeden çıkarıldığında hasta migrenden uzun bir dönem kurtulmuş oluyor.

Fındık ve Faydaları

Fındık ve Faydaları

Yabani olarak yetişen ve değişik biçimlerde üretilen fındık çalısının meyvesidir. Botanik açıdan gürgengiller familyasına aittir.
Meyve % 60 oranında yağ ve 14 oranında protein içerir. Bunun dışında önemli miktarlarda kalsiyum ve potasyum ve B1, B2 ve
E vitaminleri içerir. Fındık pastalarda ve tatlılarda (örn. Nugat) kullanılır.
Fındık ve Faydaları
Önerimiz:
Organik olarak Türkiye ve Sicilya da üretilir. Fındıklar Eylül /Ekim aylarında olgunlaşır ve kahverengileştikten sonra toplanmalıdır.
En az bir veya iki hafta kurumaya bırakılmalıdır.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

20 Haziran 2011 Pazartesi

Mikroorganizmalarla Ağır Metaller ve Renk Kirliliği

Ağır metaller, metabolik reaksiyonları yavaşlatır ve canlı organizmalar için aşırı derecede zehir etkisi yapar. Dünyada, endüstriyel gelişmeye bağlı olarak zehirli ağır metaller ve boyar maddelerle çevre kirlenmesi artmaktadır. Mikroorganizmaları kullanarak ağır metallerin biyolojik giderilmesi (bioremediation) ve renk giderimi, sadece bilimsel yenilik açısından değil, sanayideki potansiyel uygulanırlığı açısından da son yıllarda büyük ilgi görmeye başlamıştır. Endüstriyel atık sulardan ağır metallerin uzaklaştırılmasında kullanılan çökeltme, çamur ayırma, kimyasal oksidasyon, iyon değişimi, ters ozmoz, elektro kimyasal uygulama ve buharlaşma gibi klasik metotlar genelde ekonomik değildir. Bu işlem için mikroorganizmaların kullanılmasıyla, ilk olarak radyoaktif elementlerin sulu ortamdan giderildiği tespit edilmiştir.

Fosforlu Gübrede Ağır Metal Tehlikesi

Ham ve ara madde yönünden tamamen dışa bağımlı olan ülkemizde kullanılan fosforlu gübrelerin toksik metal içerikleri yönünden herhangi bir yasal düzenleme mevcut değildir. Bu metallerin tarım ürünleri tarafından alınmasıyla besin zincirine girmesi ya da topraktan yıkanarak su ortamına ulaşma olasılığı, büyük bir çevresel tehlike oluşturmaktadır. Ayrıca bu tip metaller toprakta mevcut doğal organik asitler ile bileşikler oluştururlar. Bu da metallerin topraktan aşağı taşınımını

Çevre Kirliliği Resimleri 2

Çevre Kirliliği Resimleri

Çevre Kirliliği / Çevre Kirliliği Resimleri

Çevre Kirliliği


Doğanın temel fiziksel unsurları olan, hava, su ve toprak üzerinde olumsuz etkilerin oluşması ile ortaya çıkan ve canlı öğelerin hayati aktivitelerini olumsuz yönde etkileyen cansız çevre öğeleri üzerinde yapısal zararlar oluşturan ve niteliklerini bozan yabancı maddelerin hava, su ve toprağa yoğun bir şekilde karışması olayına “çevre kirliliği” denilir.





Çevre Kirliliği Resimlerini Bu başlık altına ekleyebilirsiniz...
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Orman Ekosistemi nedir

Ormanın Yapısı ve Gelişimi

Orta Avrupa ve ülkemiz doğal ormanlarında, ibrelilerin oynadığı rol azdır. Za*manla kullanma ihtiyacı nedeniyle doğal orman yapısı değiştirilerek diğer orman sekileri ortaya çıkmıştır. Baltalık ve korulu baltalık ormanı, yakacak odun ihtiya*cını karşılar. Bu ormanlarda her 10-20 yılda bir, yapraklı ormanın bir kısmı kesilir. Kesilen gövdeden çıkan sürgünler, zamanla direklik ormanı oluşturur. Bunların en iyi gelişenleri korunursa, korulu baltalık ormanı tesis edilmiş olur. Bu ormanlar da iyi korunup bakılırsa tohumluk orman veya koru ormanı gelişir. Buradaki ağaçların bazıları artımın olmadığı ve İDARE MÜDDETİ denen sürenin bitiminde belli bir plan dahilinde kesilir. Her ağaç türünün idare müddeti farklıdır.

Ekosistemdeki Bozulmaların Çevreye Etkileri

Ekosistemdeki bozulma bir bütün olan çevrenin yapı ve işleyişini olumsuz etkiler Bazı varlıkların azalması diğer bazı varlıkların azalmasına da neden olur. Madde döngülerinin gerçekleşmesi zorlaşır. Sonuçta doğadaki enerji tükenmeye doğru gider.

1.Dünya Coğrafyasının Değişmesi

Ekosistemin yapı ve işleyişini oluşturan iklim, Toprak, Hava, bitki hayvan gibi faktörlerin olumsuz yönde değişmesi çevrenin ekolojik özelliklerini de değiştirir
Uzun süren kuraklıklar sonucu bir ekosistemdeki bitki ve hayvan sayısı hızla azalır suların kirlenmesi sonucu suya ışık girişi azalır, Suyun Hava oranı düşer
Toprakta oluşan tahribat ve kirlenmeler önce bitkilerin sonrada diğer canlıların zamanlaküresel ısınmaya etkide bulunur

2.İklimin Değişmesi

Siyanürden zehirlenenlerin sayısı artıyor

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Dulkadir köyünde, siyanür karıştığı iddia edilen şebeke suyundan içen 3 kişi daha hastaneye kaldırıldı. Böylece, zehirlenen kişi sayısı 7'ye yükseldi.

Siyanürle gümüş üretilip işlenen ve geçen ay atık su barajında çökme oluşan Eti Gümüş A.Ş'ye ait tesislere 3 kilometre uzaklıktaki köyde yaşayan Veli Özer (19), Fatih Özer (14) ve Muzaffer Sözer (60), şebeke suyu içmelerinden bir süre sonra rahatsızlandı.
Yakınları tarafından Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesine kaldırılan ve zehirlenme tanısıyla gözlem altına alınan bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bitki casuslarına dikkat - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Bitki casuslarına dikkat - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: "Türkiye'ye özgü bitkilerin yurt dışına kaçırılabileceği, halkın, doğada dolaşan şüpheli kişilere karşı duyarlı olması gerektiği bildirildi.

- Google Araç Çubuğu kullanılarak gönderildi"

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

18 Haziran 2011 Cumartesi

Organik gıdalar ve pişirme - Julie - Learn to Live a Greener Life - Eating Green - Organic foods and cooking

Image

Quote:

Julie - Learn to Live a Greener Life - Eating Green - Organic foods and cooking
English | 793.33 MB | 60 mins | 25 fps | Avi XVID, 1820 kbps | 704x400 | Mp3, 128 kbps, 48000 KHz
Genre: E-Learning, Cooking Show


An organic food expert and certified nutritionist, Julie Daniluk is a graduate of the School of Natural Nutrition. As nutritionist store manager and co-owner of one of the biggest food stores in North America, she leads workshops on immunity, digestive disorders, and detoxification of organic products.

10 Haziran 2011 Cuma

Hurma ve Hurma Faydaları


Ramazan ayının vazgeçilmez besinlerinden birisi olan hurmayı bu yazımızda en ince detayına kadar tanıyacağız.
Hurma,bir palmiye türüdür ve ılıman ve çöl ikliminin görüldüğü yerlerde yetişir.Hurma sıcağı ve güneşi sever.Ülkemizde Akdeniz bölgesinde yetişir.Kuvvetli ve dengeli bir gübrelemeye gereksinim duyar.Hurmanın faydaları ise şöyledir:
- Protein, yağ ve karbonhidrat (üçünü bir arada) içeren tek meyvedir.
- Vücudun yaşlanma belirtilerini azaltır.

Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: EHEC'in kaynağı - EHEC nereden geliyor ?

Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: EHEC'in kaynağı - EHEC nereden geliyor ?: "Almanya, şu ana kadar Avrupa'da 30 kişinin ölümüne neden olan Enterohemorajik Escherichia Coli (EHEC) bakterisinin kaynağını açıkladı. A..."

9 Haziran 2011 Perşembe

Baharat - Baharat ve Aktarlar ( Mısır Çarşısı )

Baharat:




1660 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırılan Mısır Çarşısı, İstanbul’un en eski kapalı çarşılarındandır. Çarşının Mısır Çarşısı olarak anılmasının nedeni ise Kahire’den alınan vergilerle yapılmasıdır. Mısır Çarşısı, aktarları, çeşit çeşit baharatları ile meşhurdur. Turistlerin en uğrak yeri olan Mısır Çarşısı’nın içine girdiğinizde keskin baharat kokuları etrafınızı sarar. Eskiden her türlü ilacın da satıldığı çarşıda, günümüzde kuyumcu ve hediyelik eşya dükkanları da bulunur.



Hangi Baharat Nerede, Nasıl Kullanılır

Sağlık Kaynağı Beş Baharat !

Doğal Yaşam - Doğal Yaşam Resimleri - Doğadan Fotoğraflar

Bu Başlık altında doğal yaşam. hayvanlar alemi, doğal güzellikler, doğal yerler doğal yaşamı yansıtan resimler yer almaktadır.








Doğal Yaşam - Doğal Yaşam Resimleri - Doğadan Fotoğraflar



Kuşl

6 Haziran 2011 Pazartesi

Gıda etiketleri tüketici için tehlike

Gıda etiketlerindeki tehlike

Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, gıdaların etiketinde üretim tarihinin belirtilmemesi nedeniyle tüketicilerin mağduriyetinin arttığını belirtti.
naturelbakkal - İmrek, ''gıda etiketlerindeki tehlike'' başlığı ile yaptığı açıklamada, gıda ürünlerinde üretim tarihi zorunluluğunun bulunmaması nedeniyle üreticilerin haksız uygulamalarına paralel olarak tüketici mağduriyetlerinin arttığını kaydetti.

4 Haziran 2011 Cumartesi

GDO düşük yaptırdı

ABD Tarım Bakanlığı Ulusal Bitki Hastalıkları Tedavi Sistemleri Koordinatörü Don Huber, GDO'lu ürünlerde yeni bir patojen saptandığını belirterek, "Danalardaki kısırlık oranı yüzde 20'nin üstüne çıktı, sığırlarda düşük yapma oranı yüzde 45'e kadar yükseldi" dedi.
Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nin başvurusuyla Biyogüvenlik Kurulu’nun yem olarak kullanılmak üzere ithalatına izin verdiği GDO’lu soyanın taşıdığı yabani ot ilaçlarına dayanıklılık geninin (herbisit), çiftlik hayvanlarında kısırlık ve düşüğe neden olduğu öne sürülüyor. Hayvancılığın verimini düşüren GDO’lu yemler, gübre olarak kullanılan hayvan dışkısı ile toprağa da ulaşıyor kullanıldığı tarladaki bitkilerin genetiğini değiştiriyor. GDO’lu yemle beslenmiş hayvanları tüketen insanların sağlığının ne şekilde etkilendiğine dair bilimsel bir veri yok ama ciddi kuşkular var.

Kayısıda kükürt oranının düşürülmesi

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yunus Önal, işletmelerin kayısıdaki kükürt oranını düşürmek için hidrojen peroksit yerine ozon kullanması gerektiğini söyledi.
İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yunus Önal, kuru kayısıdaki kükürt oranının ozonla düşürülmesinin, hem üründeki hijyeni sağladığını, hem de kütle kaybını önlediğini ifade etti. Yaklaşık 10 yıl önce ''Kayısıda Kükürdün Giderilmesi ve Hijyenik Kayısı İçin Ozon Kullanımı'' adlı araştırmaya başladığını anlatan Önal, 3 yıl süren araştırmanın sonuçları ortaya çıktığında ozonun, kayısıdaki kükürdün düşürülmesinde kullanılması için işletmeleri gezerek öneride bulunduğunu, ancak işletmelerin buna sıcak bakmadığını, araştırmanın bulgularının değerinin 7 yıl sonra anlaşılmaya başladığını belirtti.

Organik Adana karpuzu

Adana karpuzunun organiği geliyor

Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteklediği projeyle, kabak aşılı olduğu için eski lezzetini kaybettiği belirtilen ünlü ''Adana karpuzu''nun bu yaz organik üretimine başlanacak.
Natural Life
ÇKA Genel Sekreteri Veysel Parlak, 2008 yılında ilk proje çağrısına çıktıklarını belirterek, ilk senelerinde 89 projeye hibe desteği verdiklerini, 557 kişiye de istihdam sağladıklarını söyledi. Bölge ekonomisine de 31 milyon 500 bin liralık girdi oluştuğunu ifade eden Parlak, ''2009 yılında ise 103 projeye destek vererek 673 kişiye istihdam sağladık. Adana ve Mersin'e de 53 milyon liralık bir ekonomik canlanma oldu. Bu yıl da

2 Haziran 2011 Perşembe

Çiçekler Hakkında Sorular ve Tübitak Cevapları

Bazı çiçekler neden güzel kokar? (Mehmet Mert Köroğlu)

Bitkilerin büyük bir kısmı, üreyebilmeleri için böceklere, kuşlara ya da benzeri diğer canlılara gereksinim duyar. Bitkinin üreme organı olanda çiçek de bu nedenle göz alıcı renkler, çekici tatlar (balözü, nektar,vs.) ya da güzel kokulara sahip olarak, gereksinim duyduğu bu canlıları kendine çeker. Kokuların, renklerin ve tatların sıklıkla farklı ve çeşitli olmasının nedeni de, farklı tozlaştırıcı türlere davetiye çıkarabilmek. Örneğin,

Deniz canlısının tüyleri zarar gören kası onarıyor



Manchester Üniversitesi'nden araştırmacılar, zarar gören kasların onarılması için 500 milyon yıllık bir deniz canlısının işe yarayacağını iddia etti.

Araştırmacılar, "tulumlular" adı verilen bitki benzeri canlıların üzerinde bulunan zayıf tüylerin, insan kasları için birer yapıtaşı olarak görev yapabilecek selülozdan meydana geldiğini ve bu sayede olağanüstü bir iyileştirme yeteneğine sahip olduğunu söyledi.

Leyleklerin popülasyonunu artırmak amacıyla ''Leylekler Yuvasız Kalmasın''

Leylekler yuvasız kalmayacak

Çevre ve Orman Bakanlığı, baharın müjdecisi leyleklerin popülasyonunu artırmak amacıyla ''Leylekler Yuvasız Kalmasın'' projesi başlattı.
Proje çerçevesinde leyleklerin yuva yaptığı elektrik ve telefon direkleri artık kullanılmasa bile kesinlikle sökülmeyecek, ihtiyaç halinde yeni direkler dikilecek. Leyleklerin yuva yapması için doğal yaşamın ve kültürün en renkli türlerinden baharın müjdecisi leyleklerin Türkiye'deki popülasyonunun azalması üzerine Çevre ve Orman Bakanlığı bir çalışma başlattı.

Hayvanlarda Avcı Türlere Karşı Savunma

Hayvanlar çeşitli savunma tipleri ile avcı türlere karşı kendini koruyabilirler. Bunlar; saklanma gibi pasif savunma ya da kaçma ve saldırma gibi aktif savunma şeklinde gözlenebilir. Örneğin uçmak da iyi bir savunma yöntemidir, fakat bir de dezavantajı vardır; çok fazla enerji kaybedilir, bu yüzden bazen sığınaklar tercih edilir uçmak yerine. Bir başka örnek de otlayan memelilerin yavrularını etkin bir biçimde sürü içinde savunmalarıdır. Diğer savunma davranışları arasında da alarm çağrıları yer alır; av olan türler birbirlerini uyarırlar ve birleşerek avcı türe saldırırlar ki bazen kargalar yumurtalarını yiyen baykuşlara karşı birleşip saldırabilirler.

Asıl dikkat çekeceğimiz nokta ise uyumsal renklenmedir.

Kamuflaj ya da kriptik renklenme, pasif bir savunma olup potansiyel avın kendi ortamında fark edilebilmesini neredeyse imkansız kılar.





Bazı hayvanlar ise yedikleri bitkilerden aldıkları toksinleri biriktirerek pasif bir kimyasal savunma yapar.
Etkili bir kimyasal savunmaya sahip hayvanlar genellikle göz alıcı ve parlak renklere sahiptirler bu renklenmeye aposematik renklenme denmektedir, yani böylece avcıyı zehirli olduğu konusunda uyarıyor.

Koruma Biyolojisi ve Ekosistem Yönetimi

Koruma Biyolojisi ve Ekosistem Yönetimi
(Conservation Biology and Ecosytem Manegement)


Koruma biyolojisi ve ekosistem yönetimi ekoloji ve biyoçeşitlilik esaslarına dayanır ve biyoçeşitliliği korumak için yapılır.Biyoçeşitliliğe ülkemizden örnek olarak; Ankara Gölbaşı' ndaki sevgi çiçeğini ve kum şambağı bitki türlerini verebiliriz.Ekolojik önemi olan hayvan türlerine örnek olarak da; Akdeniz foku ( Monachus monachus) , Caretta caretta (iri başlı deniz kaplumbağası) , su samuru ,vaşak , ayı , geyik ve keçileri söyleyebiliriz.

Karacaların neslini devam ettirebilmesi için sağlanan doğal denge

Orta Avrupa koşullarında yaşayan karacaların çiftleşme zamanı temmuz/ağustos aylarıdır.Çünkü bu yetişme ortamlarında optimum güneş enerjisi ve beslenme koşulları bu aylardadır.Karacalar çiftleştikten sonra 5 ay içinde yavruyu doğurabilecek duruma gelmektedir.Bu duruma göre yavru, normal olarak aralık veya ocak ayında doğacak demektir.

Hindistan cevizinin ve çam fıstığının faydaları


Hindistan cevizinin ve çam fıstığının faydaları...
KÜÇÜK HİNDİSTAN CEVİZİ
Küçük Hindistan cevizi, birbiri üzerine konmuş, kat kat olmuş, sertleşmiş, kurumuş, sarı ve kırmızımsı renkli yapraklara benzer; ağaç kabuğuna ve oduna benzer bir yapıdadır. Dili dalayıcı ve büzücü bir tadı vardır. Hint biberi gibi keskin lezzettedir. Çin’de yetişir. İbn-i Miskeveyh, onun Hindistan cevizi kabukları olduğunu söylemiştir. Mesih ise, küçük Hindistan cevizinin narmüşke (Hint narı) benzediğini, hatta ondan daha iyi olduğunu söylemiştir.


Hindistan Cevizinin Faydaları