Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





20 Mart 2011 Pazar

“Fit” Yiyecekler


Hindi Göğsü
Derisiz alacağınız hindi göğsü harika bir protein deposudur. Hindi göğsü, kas geliştirenler ve irileşmek isteyenler için en faydalı yiyeceklerden biridir. Her 30 gr hindi göğsünün 7 gramı proteindir.
Hindi göğsü yalnızca kas geliştirenlere yaramıyor. Hindi eti, B vitaminleri açısından oldukça zengindir. Bunun yanında sperm üretimini destekleyen çinko ve kansere karşı etkili olan selenyum maddelerini içerir. Hindi eti mükemmel bir amino asit kaynağıdır. Hemen hemen hiç doymuş yağ içermez. Bu kadar yararlı olan hindi eti aynı zamanda hazırlaması çok kolay olduğu için sürekli tüketim için uygun bir adaydır.

“Fit” Yiyecekler

Zeytin Yağı

Zeytinyağı kalbiniz için yararlı olan tekli doymamış yağ içerir. Bu konuda yapılan araştırmalara göre kullanılan 2 kaşık doymuş yağı, tekli doymuş yağ ile değiştirmek kalp rahatsızlıkları riskinizi oldukça düşürüyor.
Zeytinyağının yararları bununla bitmiyor. Nature dergisinin araştırmasına göre zeytinyağı, iltihap giderici ve ağrı kesici etkiye sahip.
“Fit” Yiyecekler

Yeşil Çay
Yeşil çayın kanseri önleyici etkisi araştırmalarla kanıtlandı. Yeşil çay aynı zamanda alzheimer hastalığının oluşmasını yavaşlatıyor. Bardak başına yalnızca 2 kaloriye sahip olan yeşil çay bilinen birçok hastalığa iyi geliyor.


“Fit” Yiyecekler

Yumurta
En tartışmalı yiyeceklerden biri de yumurtadır. Uzmanlar günde bir yumurta tüketmekte bir sakınca görmüyorlar. Yumurta özellikle kas geliştirenler için çok faydalı çünkü her yumurtada en az 4 gr amino asit bulunuyor.
Yumurta hafızayı geliştiren kolin adında doğal bir vitamin de içeriyor. Büyük bir yumurta yaklaşık 74 kalori içeriyor.
“Fit” Yiyecekler

Süt
Süt içmediğiniz zaman vücudunuz hücrelerinizin kalsiyum ve yağ depolamasına neden olan hormonlar salgılar. Ancak kalori miktarı yüzünden her gün karton karton süt tüketmeniz önerilmiyor. Sütün içindeki maddeler vücudunuzun yağ yakma sistemini hızlandırıyor ve yağ depolama işlemini yavaşlatıyor.


“Fit” Yiyecekler

Soya
Soya ürünlerinin faydaları boşuna her yerde karşınıza çıkmıyor. Soya fasulyesi için süper yiyecek demek abartı olmaz. Soya fasulyesi et kadar protein içeriyor. Lif açısından zengin olan soya fasulyesi tam tahıllı gıdalar kadar çok lif içeriyor. Aynı zamanda antioksidan, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan soya fasulyesi bu konuda en iyi olan meyve ve sebzeleri geride bırakabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler