Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





20 Mart 2011 Pazar

Egzersiz sonrası yiyecekleriniz Naturel olmalı

Egzersiz sonrası neler yemeliyim

Egzersiz sonrası neler yenmeli?
Bu zaman diliminde yediğiniz yemeğin kaslarınızı geliştirmek ve enerji kaynaklarını tekrar doldurmak için çok önemli olduğunu belirten araştırmacılar, CNN.com’da yer alan haberde altın saatte neler yenmesi gerektiğini söylüyorlar.
Günün hangi saati egzersiz yaptığınız önemli değil, esas olan kaslarınızın iyileşmesine yardımcı olan protein ile enerji depolarınızı yeniden doldurmak için karbonhidratların birlikte alınmasıdır. En iyi sonuç için egzersizden sonra yarım saat ya da bir saat sonra yemek yenilmeli. Bu süre boyunca, enzim aktivitesindeki artış vücudu enerji için glukoz depolamaya daha elverişli hale getiriyor ve yorgun kaslarda protein yapıyor.
Evde toparlanma içecekleri
Muz, süt ve yoğurt karışımı hareketli sporlar için iyi bir toparlanma içeceğidir. Süt ve yoğurt gibi süt ürünleri hem protein hem de karbonhidrat sağlayarak iki görevi birden yerine getiriyor. Muz potasyum ve magnezyumla doludur ve sağlıklı kas fonksiyonu için güçlü bir elektrolittir. Bu yumuşak gıdayı kahvaltıda yedikten sonra sabah sporu yapabilirsiniz ya da sporunuz bittikten sonra küçük bir öğleden sonra yemeği olarak yiyebilirsiniz.
Protein dolu sandviç
Egzersizden sonra bir sandviç iyi gelir. Domates, tazelik ve C vitamini desteği sağlar. Lif içeriğini artırmak için yüzde 100 tam tahıllı ekmek kullanabilirsiniz. Izgarada pişirip öğle yemeğinde de yiyebilirsiniz. Fazla proteinli bir yemek için pideye tavuk ve sebzeler ekleyin.
Tahıllı mısır gevreği
Egzersizden yarım saat sonra yemek yemek her zaman kolay olmuyor. Tahıllı mısır gevreği, harika bir atıştırmalıktır. Yulaf, bal, portakal suyu ve keten tohumu protein, karbonhidrat ve bazı sağlıklı yağlar sağlıyor. Fındık, fıstık ve kurutulmuş meyve ise kırmızı kan hücreleri için gerekli demir ihtiyacını karşılıyor.

Güçlü kahvaltı


Yumurtalı bir sandviç egzersiz sonrası kahvaltı için mükemmel bir seçimdir. Yumurtanın sarısında ve beyazında protein var ve bu tarif protein desteği sağlarken kalori ve yağı da kontrol altında tutuyor. Yumurta aynı zamanda metabolizma ve bağışıklığa yardımcı olan çinko ile hücre üretimini destekleyen B12 vitamini içeriyor. Peynir ve taze sebzeler ise yorgun kasların onarılması ve enerji depolarınızın dolması için bu yemeği tamamlıyor.
Protein dolu balık
Somon balığı kalp dostu Omega 3 yağ asitleri içermesinin yanında ideal bir protein kaynağıdır. Bu yemeği sağlıklı karbonhidratlar ve enerji üreten B vitaminleriyle tamamlamak için buharda pişmiş sebzeler ve kahverengi pirinç kullanabilirsiniz. Protein bakımından zengin olan somon ile lifli sebze ve kahverengi pirinç tok tutmaya yardım eder ve geç saatte bir şeyler atıştırmanızı önler. Artan yemeğinizi ertesi gün salata ile birlikte yiyebilirsiniz.

Bitki bazlı protein

Kuru fasulye bitki bazlı protein ve karbonhidrat kaynağıdır. Tam tahıllı bulgur ise açlıkla savaşan lif içeriyor. Yunan peyniri olarak bilinen beyaz peynir (feta) ise güçlü kemikler için kalsiyum sağlıyor.
Fıstık ezmesinin gücü
Fıstık ezmesi, egzersiz sonrası gizli silahınız olabilir. Çok doyurucu olan fıstık ezmesini, içerdiği yağdan dolayı ölçülü olarak tüketin. Bir yemek kaşığı fıstık ezmesi yaklaşık 100 kalori ve 7 gram sağlıklı doymamış yağ içeriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler