Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Aralık 2011 Pazartesi

Yeni Yıl - Noel (christmas) Yılbaşı Noel baba: Yılbaşında Beslenme ve Spor

Yeni Yıl - Noel (christmas) Yılbaşı Noel baba: Yılbaşında Beslenme ve Spor: Yılbaşında Beslenme ve Spor Bugünden itibaren, şu ünlü dört beyazı hayatınızdan çıkartmanız hem yeni yıla yeni alışkanlıklarla girmenizi ...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

24 Aralık 2011 Cumartesi

Güneydoğu'ya özgü beslenme böbrek taşına neden oluyor

Böbrek taşının en yoğun görüldüğü Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yöreye özgü beslenme şeklinin taş oluşumunu artırdığı belirtiliyor.

Dünyada yüzde 10, Türkiye'de yüzde 15 oranında görülen böbrek taşının Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yüzde 30 oranında görüldüğünü belirten uzmanlar başta yöreye özgü beslenme şekli olmak üzere iklim koşullarının ve az sıvı tüketiminin taş oluşumunu artırdığı uyarısında bulunuyor

20 Aralık 2011 Salı

Az yemek genç tutuyor

İtalyan bilim insanlarının yaptığı araştırmada az yiyen farelerin beyninin genç kaldığı belirlendi.

İtalyan bilim insanlarının yaptığı araştırma, az yiyen farelerin beyninde CREB1 adı verilen, beyin hücrelerinin işlevini daha iyi yerine getirmesinde rol oynayan bir proteinin üretildiğini gösterdi.
Araştırmaya imza atanlardan Giovambattista Pani, bu proteinin "uzun ömür ve beynin sağlıklı olmasıyla" bağlantılı çok sayıda geni etkin hale getirdiğini belirtti.

17 Aralık 2011 Cumartesi

Yürüyen balık görüntülendi! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Yürüyen balık görüntülendi! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Bilim adamları Afrikalı akciğerli balığı yürürken görüntüledi.
Çekilen videoda bu balık, iki uzun arka yüzgecini akvaryumun tabanında arka ayak gibi kullanırken görülüyor.

Ön yüzgeçler ise hareketsiz kalıyor ve hayvanın gövdesi, sadece arka yüzgeçlerin yardımıyla ileriye ittiriliyor.
Bilim adamlarına göre bu görüntüler, yürüme konusunda "ilk adımların" karada değil, bu balığa benzer türler tarafından suda atıldığına işaret ediyor.
Bir diğer deyişle akciğerli balık, evrim sürecinde su canlıları ile kara canlıları arasındaki halkanın nasıl oluşmuş olabileceğinin canlı göstergesi.

- Sent using Google Toolbar

Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamıBitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojis

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Anneanne yemekleri yiyin

Yemek Kültürü / Yemek Tarifleri: Anneanne yemekleri yiyin: ''Anneanne yemekleri yiyin" Hacettepe Üniversitesi Prevantif Onkoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Çelik, kanserden korunmada bes...

Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

13 Aralık 2011 Salı

Ekmeksiz hayatın tadı yok - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Ekmeksiz hayatın tadı yok - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Söz konusu diyet olunca akla ilk olarak ekmek yemeyi kesmek geliyor. Oysa ekmeğin kan şekerini dengelemek ve sinir sistemi için çok gerekli olan vitaminlerin alımına katkıda bulunmak gibi çok önemli 2 faydası var!

- Sent using Google Toolbar

Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamıBitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojis

11 Aralık 2011 Pazar

Kelebeklerin kanat renkleri nasıl oluştu?

Kelebekler renkli kanat motiflerini 47 milyon yıl öncesinden boyar maddeyle değil nano yapılarla üretmeye başlamış.

PloS Biology dergisindeki yazıya göre bu bilgi, Frankfurt yakınlarındaki Messel Çukuru’nda bulunan iyi korunagelmiş kelebek fosillerinden elde edilmiş. Anlaşıldığı üzere kelebekler milyonlarca yıl öncesinden karmaşık optik mekanizmalar geliştirmişler. Yapısal renkler birçok böcek, kelebek ve bazı kuş kanatlarında görülen parıltıyı ve yanardöner renkleri oluşturuyorlar.

10 Aralık 2011 Cumartesi

Jurassic Park gerçek mi olacak?

Rusya ve Japonya'dan bilimadamları, soyu tükenmiş "yünlü mamutlara" Jurassic Park tarzı bir deneyle hayat vermek için kolları sıvadı.

Bilimadamları Ağustos ayında ortaya çıkarılan bir mamut fosilinin uyluk kemiğinde, hatırı sayılır oranda ve iyi korunmuş kemik iliği hücreleri bulduklarını iddia ediyor.
Bu hücrelerin, yünlü mamut türüne yeniden hayat kazandırabilmek için yürütülecek bir deneyin başlangıç noktası olabileceği umuluyor.
Araştırma ekibi, klonlama çalışmalarının önümüzdeki beş yıl içerisinde tamamlanabileceğini söylüyor.
Ancak kimi bilim çevreleri de böyle bir deneyin başarıya ulaşabilmesinin şüpheli olduğunu belirtiyor.

Ekosistem Canlı Yaşamı: Kutup ayıları yamyam oldu

Ekosistem Canlı Yaşamı: Kutup ayıları yamyam oldu: Kutup ayıları genellikle, anakaradaki akrabalarına göre daha sempatik bir imaja sahip. Ancak doğa bilimcilerin elde ettiği yeni görüntül...

Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamıBitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojis

Muz kadınları mutlu ediyor

Güne kahvaltıda muz yiyerek başlayan kadınlarda sindirimin kolaylaştığı ve vücudun stresten korunduğu ortaya çıktı.


Muz, vitamin ve mineral değerlerinin yanı sıra kardiyovasküler rahatsızlıklar, artirit ve sinir sistemi sorunlarında da tedavi edici özelliğiyle biliniyor. Muzun içerisinde bulunan besin maddeleri “mutluluk hormonu” olarak bilinen serotoninin üretimini artırıyor ve kişiye sakinlik hissi veriyor.

9 Aralık 2011 Cuma

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Kargalar gördükleri bir rengi bir yıl süreyle unut...

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Kargalar gördükleri bir rengi bir yıl süreyle unut...: Japon bilim insanlarının araştırmasına göre, kargalar gördükleri bir rengi bir yıl süreyle unutmuyor. Araştırmayı yapan Utsunomiya Üniver...

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı

6 Aralık 2011 Salı

Balık kadın kalbine iyi geliyor

Balık yemenin, kadınlarda kalp sorunları riskini azaltabileceği belirlendi.

Danimarka'da yapılan araştırma, düzenli olarak omega 3 yağı bakımından zengin balık tüketen kadınlarda kalp sorunları riskinin azaldığını gösterdi. 8 yıl süren araştırmaya 15-49 yaş aralığında 49 bin kadın katıldı.
Araştırma süresince, nadiren balık yiyen ya da hiç balık tüketmeyen kadınların kalp-damar sorunları riskinin düzenli olarak balık yiyenlerinkinden yüzde 50 fazla olduğu görüldü.

2 Aralık 2011 Cuma

Baykuş resimleri, Baykuşlar hakkında bilgiler, en güzel baykuş fotoğrafları

Baykuş resimleri, Baykuşlar hakkında bilgiler, en güzel baykuş fotoğrafları
Baykuş resimleri, owl, night owl, hibou, Eule, lechuza, civetta


Baykuş
Başlarında genellikle tepelik telekleri bulunan, baykuş sular takımından gece yırtıcılarının ortak adı,
Büyük bir kafa, düz yüz, fırlak gözler, çengelli gaga (yüz tüylerinden ötürü büyüklüğünün anlaşılması güçtür), güçlü bacaklar keskin pençeler ve yumuşak tüyler, baykuşların temel ortak özellikleridir. Geniş bir alana yayılan baykuşsular (Strigiformes) takımı üç aile kapsar. Bunlardan Protostrigidae ailesinin Kuzey Amerika’da yaşayan üyelerinin soyu,yaklaşık 45 milyon yıl önce, Eyosen Dönemi’nde tükenmiştir. Geri kalan iki aileyse peçelibaykuşgiller ve baykuşgillerdir.
Baykuş resimleri, owl, night owl, hibou, Eule, lechuza, civetta

Peçelibaykuşgiller (Tytonidae) ailesi, 10 ya da 11 yaşayan tür ve 11 bilinen fosil tür kapsayan iki cins (Tyto ve Phodilus) içerir. Peçelibaykuşlarla ilgili ilk kayıtlar Fransa’da gerçekleştirilmiştir; bu kayıtlara göre peçelibaykuşların tarihi Miyosen Dönemi’ne (Günümüzden yaklaşık 19 milyon yıl önce) dayanır. Peçeli baykuşların boyları 27-53 cm arasında değişir; gözleri oldukça küçüktür; yüzleri yürek biçimindedir; tüyleri açık renk, karın beyazdır.
Baykuş resimleri, owl, night

1 Aralık 2011 Perşembe

Şekerli içeceklere dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler

Şekerli içeceklere dikkat! - Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Günde iki kutu veya daha fazla şekerli içecek tüketen kadınların kalp hastası olma ihtimali artıyor.

- Sent using Google Toolbar

Tıp Bilimleri - Tıp Fakültesi Dersleri Tıp Ders Notları

27 Kasım 2011 Pazar

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Nar - Her tanesi bir derde deva!

Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: Nar - Her tanesi bir derde deva!: İspanyol bilim adamları özellikle son yıllarda tıp dünyası tarafından mucize içecek olarak lanse edilen nar suyunun yeni faydalarını ort...

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Nar - Her tanesi bir derde deva!

İspanyol bilim adamları özellikle son yıllarda tıp dünyası tarafından mucize içecek olarak lanse edilen nar suyunun yeni faydalarını ortaya çıkardı.

İspanyol bilim adamları özellikle son yıllarda tıp dünyası tarafından mucize içecek olarak lanse edilen nar suyunun yeni faydalarını ortaya çıkardı. Sergio Streitberger isimli İspanyol bilim adamının liderlik ettiği bilim adamları nar suyunun her gün düzenli olarak tüketilmesi durumunda vücutta “gençlik iksiri” gibi görev yaptığını ve yaşlanmaya sebep olan DNA bozulmalarının önüne geçtiğini tespit etti. Aynı zamanda nar suyunun karaciğer, beyin ve böbrekleri koruduğu anlaşıldı. Uzmanlar, düzenli tüketilen nar suyunun stresi azaltarak kalp krizi riskini düşürdüğünü, cinsel gücü artırdığını da açıkladı.

Gece çiçek açan orkide!

Papua Yeni Gine yakınlarındaki Yeni Britanya adasına keşif gezisine giden Hollandalı araştırmacı Ed de Vogel'in bulduğu Bulbophyllum nocturnum adlı orkide, yalnızca geceleri açan tek tür ve niçin geceleri açtığı henüz bilinmiyor.
Linnean Derneği'nin Botanik Dergisi'nde yayımlanan yazıda, Londra'daki Kew Kraliyet Bahçelerinde orkide uzmanı olan Andre Schuiteman, "Bu çok heyecan verici bir bulgu. Çok sayıda orkide türü var ama içlerinden biri bile gece polen yaymıyor. Yılardır yapılan orkide araştırmaları ardından gece çiçek açan bir orkide bulunması çok önemli." dedi.

Ekosistem Canlı Yaşamı: Deniz bitkileri yok olursa Denizlerde olmayacak!.....

Ekosistem Canlı Yaşamı: Deniz bitkileri yok olursa Denizlerde olmayacak!.....: Son yıllarda limanlarda biriken zehirli karbondioksitin doğal düşmanı olan deniz bitkilerinin oluşturduğu koruyucu örtünün birkaç yıl iç...

25 Kasım 2011 Cuma

Yaşam Enerji: Yaşlanmaya karşı hindistan cevizi!

Yaşam Enerji: Yaşlanmaya karşı hindistan cevizi!: Bilim adamları hindistan cevizi suyunun cildi yenilediğini belirtti. Bir bardak hindistan cevizi suyu sadece 46 kalori içeriyor. Hindista...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng ShuiMetafizik / Parapsikoloji Mistisizm, Spiritüalizm, Okultizm ...

24 Kasım 2011 Perşembe

Hafızayı güçlendiren yiyecekler

Bu yiyecekler hafızayı güçlendiriyor!

ABD'de yapılan bir araştırma, tuzlu su balıkları, yumurta, karaciğer, tavuk, süt, soya ve barbunya gibi kolin maddesi açısından zengin besinlerin hafızayı güçlendirdiğini ortaya koydu.
Boston Üniversitesi Tıp Okulu baş araştırmacısı Rhoda Au başkanlığında bir grup bilim insanının yaptığı araştırma, ayrıca kolin maddesini tüketenlerin beyinlerinde, demansa bağlı olarak ortaya çıkan değişikliklere rastlanma oranının daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.

19 Kasım 2011 Cumartesi

Ekosistem Canlı Yaşamı: Foklar bıyıklarıyla iz buluyor

Ekosistem Canlı Yaşamı: Foklar bıyıklarıyla iz buluyor: Foklar bıyıklarıyla iz buluyor Fokların avlarını, balıkların suda arkalarında bıraktıkları gözle görünmez izleri bıyıklarıyla saptayara...

Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamıBitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojis

Ekosistem Canlı Yaşamı: Foklar bıyıklarıyla iz buluyor

Ekosistem Canlı Yaşamı: Foklar bıyıklarıyla iz buluyor: Foklar bıyıklarıyla iz buluyor Fokların avlarını, balıkların suda arkalarında bıraktıkları gözle görünmez izleri bıyıklarıyla saptayara...

Orman - Ormancılık - Ekoloji - Çevre Ekosistem - çevre,doğa,bitkiler,canlı yaşamıBitki ekolojisi,Hayvan ekolojisi,tür ekolojis

13 Kasım 2011 Pazar

Yaz Meyve ve Sebzelerinin Vücuda Yararları

 Yaz Meyve ve Sebzelerinin Vücuda Yararları

Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan, fitokimyasallardan flavonoidleri içerir. Kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyan üzümü bol bol tüketmelisiniz.

Karpuz: Karpuzun içerdiği laykopen maddesinin, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili olduğu saptanmıştır.

Kayısı: İçindeki beta karoten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki beta karoten oranı da o kadar yüksektir.

Yaşam Enerji: Kekik yağı ölüme neden olan bakterileri yok ediyor...

Yaşam Enerji: Kekik yağı ölüme neden olan bakterileri yok ediyor...: Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda, kekik yağının, hastanelerde ölüme neden olan bakteril...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Bölgesel yağlara nokta atışı

 Yağ hücrelerinin kanla beslenmesi engellenerek obez maymunların kilo vermesi sağlandı.

ABD'deki Texas Üniversitesi'nin Anderson Kanser Araştırmaları Merkezi'nden bilim adamları, "Adipotide" adlı deneysel ilaç sayesinde obez makakların 4 haftada kilo verdiğini, hayvanların bel çevresinin de inceldiğini belirledi.

Bulmaca Çözmek Zayıflatıyor

 Nöroloji uzmanlarının bu ilginç önerisi kilo sorunu olan bulmaca meraklılarını sevindirdi.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre 50 gram çikolatalı kurabiyenin kalorisi 1 saat bulmaca çözerek yakılabiliyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonucu duyanları şaşırttı. Yayımlanan araştırmalar bulmacaların pek de bilinmeyen bir yönünü ortaya koyuyor.

11 Kasım 2011 Cuma

Ekosistem Canlı Yaşamı: Orkinosların geleceği

Ekosistem Canlı Yaşamı: Orkinosların geleceği: Orkinosların geleceği tartışılıyor Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) toplantısı İstanbul’da devam ediyor. Gr...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

10 Kasım 2011 Perşembe

B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler

 B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler

B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler

B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin

Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.

Biyokimyasal etkileri: B1 vitamini enerji metabolizmasında enzimlere yardımcıdır.

B1 Vitamini Eksikliği; Beriberi denilen hastalık gelişir. Beriberi: sinir sistemi, kalp damar sistemi ve mide barsak sisteminde rahatsızlıklarla kendini gösterir

B1 Vitamini Fazlalığı: yan etkileri gözlenmez.

B1 Vitamini Besin Kaynakları: Hayvansal olarak karaciğer, et, süt, bitki olarak; bütünlüğü bozulmamış olan tahılların, özellikle buğdayın dış kısmında ve çekirdeğinde (embriyosunda), baklagiller, kabuklu fındık gibi yemişler, zenginleştirilmiş tahıllarda yer alır. Yiyeceklerin pişme suyuna geçer. Beyaz ekmek yemek için unun kepeğinden ayrılması işlemi sırasında B1 vitamini kayıpları olmaktadır. Ayrıca B1 vitamini normal pişirmeye dayanabilirken, fazla miktarda pişirme nedeniyle B1 vitamininde kayıplar artmaktadır. Buna karşın, kepekli ekmekte zengindir. Ayrıca buğdayın tümünden yapılan yiyeceklerde bulunur.

Bulgur pilavı, keşkek, aşure ve tuzlama, buğday kullanılan geleneksel yemeklerimizdendir. Bulgurda kepek olmasa bile, hazırlama suyundaki vitamin bulgur tarafından emilmektedir. B1 vitamini suda eridiğinden, pişirme sırasında suya geçeceği için, yemekler süzülürse, yemek suyu ile atılacaktır. Bu nedenle yemek suları, haşlama suları atılmamalıdır. Makarna suda haşlanır, süzülür, hatta su ile yıkanırsa, B vitaminlerinde kayıp oldukça artar. Bu nedenle makarna süzülmeden pişirme suyu yenilmelidir. Haşlama suyu fazla olmaz ise, makarnanın suyunun çekmesi sağlanarak yenilebilir. Kısaca makarna da pilav gibi pişirilmelidir. Çin usulü pilav pişirildiğinde, pilav suda haşlanmakta ve sonra süzülmektedir. Bu yanlış bir uygulamadır. Etlerin pişirme sırasında az su kullanılması ve yemek sularının dökülmeyip, tüketilmesi bu vitaminin kaybını önleyecektir. Yemek suları fazla olduğu durumda kaşıkla yenilmelidir. Kırsal kesimde yemek sularına ekmek banarak yemek alışkanlığı vardır. Yemek sularının dökülmesine fırsat vermemek açısından çok su kullanılmaması önerilebilir. Ayrıca, patates, havuç gibi tüm besinler soyulduktan sonra suda bekletilmemelidir.

Günlük B1 Vitamini İhtiyacı: 0.3-1.5 mg, (Alınan her 1000 Kalori için 0.4 mg)

Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.

8 Kasım 2011 Salı

Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor

Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor

Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, pekmez ve çay yapımında yoğun olarak kullanılan andız kozalaklarının Eylül sonundan

Çayda tamamen naturel doğal üretime geçilecek

Çayda tamamen organik üretime geçilecek

Rize'nin Hemşin ilçesinde, 3 bin 500 dekar alanda bin 350 üretici tarafından gerçekleştirilen organik çay üretiminin çaylık alanların tamamına yayılması hedefleniyor.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türkiye'de Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu'da 200 binin üzerinde üretici tarafından hasat edilen yılda ortalama 1 milyon 200 bin ton civarında yaş çaydan 200-220 bin ton civarında kuru çay üretildiğini belirtti.
Organik çay üretmek amacıyla Hemşin'in 2007 yılından itibaren ÇAYKUR tarafından organik çay üretim havzası ilan edildiğini, geçen yıl da ilk organik çayın üretilerek ''Organik Rize Çayı'' ve ''Organik Hemşin Çayı'' olarak piyasaya sunulduğunu ifade eden Sütlüoğlu, ''Şu anda Hemşin'de 3 bin 500 dekar alanda bin 350 civarında üretici ile organik çay üretiyoruz. Hemşin Organik Çay Fabrikasında geçen yıl 250 ton, bu yıl da 300 ton civarında üretim gerçekleştirildi'' dedi.

Naturel Organik nar tanelenerek ihraç ediliyor

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde 2 bin dönümlük arazide kurulan bahçede üretilen organik nar, Niğde'deki tesislerde tanelenerek ve meyve suyu olarak işlenerek 69 ülkeye ihraç ediliyor.
Göknur Gıda Maddeleri İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi bahçe sorumlusu ziraat mühendisi Numan Özcan, İmamoğlu'na bağlı Uluçınar köyünde 2 bin dönüm araziye kurulu organik nar bahçesinde üretim yaptıklarını söyledi.

Gazlı mandalina

Gazlı mandalinaya dikkat

Kış aylarının en sevilen meyvelerinden olan narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın ''albeni'' katmak amacıyla gaz verilerek sarartıldığı, ardından parlak görünmesi ve dayanıklı olması için mumyalandığı bildirildi.
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, ağaçtan yeşil renkli olarak toplanan narenciyelerin, tüketiciye ulaşana dek birtakım kimyasal işlemden geçtiğini söyledi.
Narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın toplandıktan sonra kapalı bir ortamda ''Etilen Gazı'' ile sarartıldığını vurgulayan Çakman, daha sonra bu ürünlerin dayanıklı olması ve parlak görünmesi için mumlandığını kaydetti.

7 Kasım 2011 Pazartesi

Form tutmak için erken yatın

Form tutmak için erken yatın

Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, erken yatıp erken kalkmanın gelişim çağındaki çocukların obez olma ihtimalini azalttığını gösterdi.
Sonuçları Amerikan Sleep dergisinde yayımlanan araştırmada, Adelaide'daki South Australia Üniversitesi bilim adamları Carol Maher başkanlığında yaşları 9 ile 16 arasında 2200 çocuk ve adolesanı inceledi.

Hangi peynir kaç kalori

Buzdolabından ilk çıkarılan da, kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi de, simit, zeytin, domates ve rakının ekürisi de odur.





Diyetle başı dertte olan peynir tutkunlarına ne demeli peki? 'Kibrit kutusu' etrafında hayatı sürdürmek mayın tarlasında sınırı geçmeye benzer artık. Gerilim had safhadadır ...
Sürekli diyette olan peynir tutkunları için, 'bir kibrit kutusu kadar' sözü bir kabusun da başlangıcıdır adeta... 'Kibrit kutusu' etrafında hayatı sürdürmek mayın tarlasında sınırı geçmeye benzer artık. Gerilim had safhadadır. Kimi zaman mayınlara basmadan aşılır sınırlar. Oysa dönüşü, mayın yüklüdür sınırın. Zira, aşılmış her kibrit kutusu daha da küçülmüş kibrit kutularını beraberinde getirir; yağlısı, tuzlusu, bol kalorilisiyle, 'küçülmeyi' biraz da hak etmiştir peynir...

Çikolata kilo aldırır mı?

Kadınlara çikolata müjdesi

Kilo alma korkusuyla çikolatadan uzak durmaya çalışan, suçluluk duygusuna rağmen çikolata kaçamakları yapmaktan vazgeçmeyen kadınlara müjdeli haber İsveçli araştırmacılardan geldi.
İsveç Karolinska Enstitüsü'nün Amerikan Kardiyoloji Dergisi'nde yayımlanan araştırmasına göre, haftada iki kez çikolata tüketen bir kadın, kendisiyle aynı fiziksel koşullara ve yaşam alışkanlıklarına sahip, ancak çikolata yemeyen hemcinsine oranla kendini felç riskinden yüzde 20 daha fazla koruyabiliyor.

31 Ekim 2011 Pazartesi

Gripten koruyan besinler

 
Mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Uzmanlara göre ise bu hastalıklardan korunmada en büyük rolü doğru ve dengeli beslenmek oynuyor.
 

Yoğurt ve kefir

Bırakın yoğurt ve kefir sizi korusun

Yoğurt ve kefir florayı güçlendirerek gastrointestinal sistem enfeksiyonlarına karşı direnç oluşturur, immün fonksiyonlara (bağışıklığa) destek verip, anti-tümör özellik gösterir.






Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Sarımsağın faydası

Sarımsağın faydası kokusundan ağır basıyor

Sarımsağın yapısında bol miktarda su, fruktoz içeren karbonhidratlar, kükürt bileşikleri, protein, lif ve serbest amino asitler bulunur. Sarımsak ayrıca yüksek miktarda saponin, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminlerini içerir. Sarımsağın bağışıklık sisteminin baskılanmasını önleyerek kansere karşı etkili bir silah olabileceği belirtilmektedir.



Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

E vitaminini fındık, ceviz ve badem

E vitaminini fındık, ceviz ve bademden alabilirsiniz

E vitamininin vücuttaki en önemli görevi antioksidan özelliğidir. En zengin kaynakları; fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, tahin gibi besinlerdir. Balık, balık yağı, fındık ve cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Ayrıca zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı yağlarda bulunan omega-9 yağ asitleri de bağışıklık sistemini olumlu etkiler.



Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Bir tutam maydanoz c vitamini ihtiyacı

Bir tutam maydanoz c vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar

Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücü, kılcal damar sisteminin ve tiroid bezinin fonksiyonları üzerinde etkilidir. Maydanoz yaprakları vitamin(A,C,K ), demir, potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum yönünden zengindir.





Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Ara öğünlerde kayısı

Ara öğünlerde kayısı tüketin

Kayısı, mineral maddelerden, potasyum ve vitaminlerden ß-karotence çok zengindir. A vitaminin öncül maddesi olan ß-karoten, vücudu ve organları saran epitel doku, göz sağlığı, kemik, diş gelişmesi ve endokrin bezlerinin çalışması için gereklidir. Bu görevlerinden başka A vitamini üreme ve büyümede, enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında önemli rol oynar. Ayrıca A vitamini organizmanın ve sağlıklı hücrelerin direncini artırarak kansere karşı koruyucu görevi yapmaktadır.



Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

En zengin meyve kivi

Kivinin 100 gramında ortalama 100-400 mg C vitamini bulunur. Ayrıca magnezyum içeriği bakımından da en zengin, yüksek potasyum miktarı ve düşük sodyum ile yine meyveler içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. E vitamini, bakır, fosfor, B2 vitamini ve A vitamini bakımından da iyi bir içeriğe sahiptir.



Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

21 Ekim 2011 Cuma

Yaşam Enerji: Yağ yakıcı zayıflama çayı malzemeleri nasıl yapılı...

Yaşam Enerji: Yağ yakıcı zayıflama çayı malzemeleri nasıl yapılı...: Yağ yakıcı Zayıflama Çayı için aşağıda listelenen malzemeleri karıştırarak hazırlayacağınız çay ile zayıflamanıza yardımcı olacaktr.. Y...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

20 Ekim 2011 Perşembe

Ekosistem Canlı Yaşamı: Onlarca yırtıcı hayvan vurularak öldürdüler

Ekosistem Canlı Yaşamı: Onlarca yırtıcı hayvan vurularak öldürdüler: ABD'nin Ohio eyaletinde tutuldukları çiftlikten kaçan ve aralarında aslan, kaplan, çita ve boz ayı gibi türlerin bulunduğu vahşi hayvanla...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Serçe Resimleri, Serçe Fotoğrafları, Sparrow Pictu...

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Serçe Resimleri, Serçe Fotoğrafları, Sparrow Pictu...: serçe resmi, serçe fotoğrafı, Sparrow picture, sparrow photo serçe resmi, serçe fotoğrafı, Sparrow picture, sparrow photo serçe resmi,...

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı

19 Ekim 2011 Çarşamba

Canlıların biyolojik yapısı değişiyor

Araştırmacılar, iklim değişikliğinin doğal yaşam alanlarında neden olduğu olumsuz etkiler dolayısıyla kutup ayılarının küçülmeye başladığını tespit etti.

Bilim insanları benzer etkilerin diğer hayvan ve bitkiler içinde geçerli olduğunu belirtti.
Artan küresel sıcaklıkların ve hava akımlarında yaşanan değişimlerin, birçok canlı türünün büyüme döngüsü üzerinde olumsuz etkisi olduğu önceden beri biliniyordu. Uzmanlar, yaşanan değişimlerden dolayı insan nüfusunun da tehdit altına girebileceği uyarısında bulundu. Bunun nedeni, balık ve tahıl ürünleri gibi temel

17 Ekim 2011 Pazartesi

Hücre yeniliyor zihni geliştiriyor

 Zengin protein ve E vitamini deposu olan Buğday özü ''Ruşeym'', buğdayın özünden elde edilen bir toz.

Hücre yeniliyor, zihinsel gelişimi destekliyor, kalp damar hastalıklarına iyi geliyor.
Zengin protein ve E vitamini deposu olan Buğday özü ''Ruşeym''den bahsediyoruz.
Bir ton buğdaydan ancak bir kilogram Ruşeym, elde edilebiliyor.
Ruşeym, buğdayın özünden elde edilen bir toz.
Tanenin filizlendiği yer olan Ruşeym, buğday öğütülürken, özel bir işlemle elde ediliyor. Bu mucizevi besin, protein ve E vitamini deposu.

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Köstebeğin gen haritası

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Köstebeğin gen haritası: Köstebeğin gen haritası çözüldü Bilim adamları köstebeğin gen haritasını çözdü. Bilim dergisi Nature'da yayımlanan makaleye göre, Bost...

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı

16 Ekim 2011 Pazar

Yaşam Enerji: Güzellik Yogası

Yaşam Enerji: Güzellik Yogası: Güzellik Yogası Kırışıklıklarınızdan kurtulmak, cildinizdeki sarkmalara veda etmek istiyor musunuz? O halde ‘Güzellik Yogası’ tam size gö...

Yaşam ve İnsan için herşey

Bu mantar ağaç kütüklerinde yetişiyor

Hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı, bakım masrafları düşük olan kayın mantarları, içerdiği besin maddelerinin yüksekliği ve piyasalardaki getirisi ile üreticilerin gözdesi oldu.
Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, yaptığı açıklamada, Muğla'da tütüne alternatif ürün yetiştirilmesi çalışmaları kapsamında nisan ayında ağaç kütüklerinde mantar üretim çalışmaları başlattıklarını söyledi.Çalışmalar

15 Ekim 2011 Cumartesi

Köpek balıkları - Köpek balıkları'nın zihinsel haritası

'Köpek balıkları nereye gittiklerini çok iyi biliyorlar'


Bazı köpek balığı türlerinin 50 kilometreye varan mesafelerdeki hedeflerine hatasız bir şekilde ulaşmalarını sağlayan zihinsel haritalara sahip oldukları iddia edildi.
Amerikalı bilim adamlarının kaplan türü köpek balıkları üzerinde yaptıkları araştırmalarda balıkların hareketleri akustik vericilerle izlendi.

Piranhaların dünyası - Piranha ritmi

Avını ısıra ısıra kemiren piranhaların korku uyandıran bir şöhreti var. Ama yeni bir araştırma, bu balıkların Amazon'un sularında dişlerinden ziyade, çıkardıkları sesle varlık gösterdiğini ortaya koydu.

12 Ekim 2011 Çarşamba

Çikolata ve Sağlığımız

Çikolata ye, sağlıklı kal

Bilimadamları, çikolata tüketiminin kadınlarda kalp ve damar hastalıklarıyla felç riskini azalttığını ortaya çıkardı.
"Journal of the American College of Cardiology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, felç riski çikolata tüketen kadınlarda, hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 20 daha az. Stokholm'deki Karolinska Enstitüsü'nde yapılan araştırmaya yaşları 49 ile 83 arasında değişen 33 bin İsveçli kadın katılmış.

3 Ekim 2011 Pazartesi

Patates hastalıkları ile mücadele

Patates hastalıklarından kist nematodlarının varlığının ve yayılışının tespiti, yayılmasının önlenmesi, mücadelesinin yapılması ve yok edilmesi amacıyla alınacak asgari önlemlere ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.
Patates Kist Nematodları ile Mücadele Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Tarım il ve ilçe müdürlükleri, bulaşıklık tespit edilen tarlalarda patates kist nematodları riski açısından bir tarladaki bitki sağlığı koşullarının homojen olduğunu teminen tarlayı oluşturan unsurları tanımlayacak ve tarlanın detaylı tanımını oluşturan kriterleri Bakanlığa bildirecek.

30 Eylül 2011 Cuma

Yılda kaç yumurta tüketiyoruz

Yılda 180 yumurta tüketiyoruz

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Şekeroğlu, Türkiye'de kişi başına yılda tüketilen yumurta sayısının 180 civarında olduğunu belirterek, ''Bazı ülkelerde 250-300 arasında yumurta tüketiliyor. Bizim ülkemizde hala düşük'' dedi.
Gıda- Şekeroğlu, yaptığı açıklamada, 1987 yılından bu yana tavukçuluk ve yumurta üzerine çalışmalar yaptığını belirtti. Türkiye'nin yumurta ve etlik piliçte dünyada söz sahibi bir ülke olduğunu ifade eden Şekeroğlu, ''Fakat yumurta ve etlik piliç kadar yem üretemiyoruz. Bu nedenle maliyet artıyor, bu Türkiye tavukçuluğunun bir

4 Eylül 2011 Pazar

Hidrobotanik ; Bitkilerin Evrimi - Eko Sistem

 HİDROBOTANİK



Dünyamızın üzerindeki dengeye dayalı düzen içinde canlı veya cansız her varlığın kendine has bir rolü ve her rolün de bir önemi vardır. Bir varlığın rolünün insanların gözündeki öneminin, o insanların benimsediği kriterlere göre değişmesini bekleyebiliriz. Nitekim varlıklarla ilgili kriterlerimiz insanlık tarihi içinde zamana göre

Buzulların erimesi eko sistemi tehdit ediyor

Kuzey Buz Denizi buzullarının erimesinin bir çok deniz canlısını ve kuzey sularındaki eko sistemi tehdit ettiği belirlendi.




Science dergisinde yer alan araştırma sonuçlarına göre, buzul erimesinin okyanus suyunu seyrelterek, sudaki mineral yoğunluğunu azalttığı, bunun da kabuklarının ve iskeletlerinin oluşumu için bu minerallere ihtiyacı olan bir çok deniz canlısını tehlike altına soktuğu ortaya çıktı.

En Sağlıklı İçecekler

En Sağlıklı İçecekler





MEYVE SULARINDAN GELEN SAĞLIK

Vücudunuzun hem susuz kalmaması hemde toksinlerden arınması için taze meyvelerle hazırlanan içecekleri tercih edin.Bol vitaminli bir içecek için meyve suyunuzun taze sıkılmış olmasına özen gösterin.

Sağlığınız için Meyve suları ve faydaları

Gıdada ambalaj güvenliği ve etiketleme

Gıdada ambalaj güvenliği ve etiketleme

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ambalajlama ve etiketleme teknolojisi ürün politikasının bir parçasıdır ve hızla gelişmektedir. Bu politika tüketiciyi kazanma açısından da üretici firmalar için büyük önem taşır.





Gıda maddelerinin tarladan çatala kadarki serüveni insan sağlığı açısından hayati öneme sahiptir. Köyden kente göçle birlikte kentleşme ve sanayileşme yaşam biçimimizde ve alışkanlıklarımızda birtakım farklılıkları da beraberinde getirmiştir. Küçük bakkal dükkânlarından hipermarketlere dönüşüm sürecinde satışı yapılan gıda maddelerinin ambalajlanması,

Soğuk Havalarda Nasıl Beslenmeli

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Melek Oğuzhan, soğuk havanın insan sağlığına olan olumsuz etkisini en aza indirmek için kış aylarında beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Çürüyen meyve neden kahverengiye dönüşür?

Kimyasal tepkimelerin yarattığı değişimler...


Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor. Meyvelerdeki renk değişimi ve kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu. Bu enzimler, meyvelerde bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor. Meyvenin hücre yapısı bir bütün olarak

Как выбрать созревший арбуз

Покупка арбуза дело тонкое. Где покупать, просить подобрать или выбрать самому.
Как оценить зрелость арбуза по звуку при простукивании, по наличию жёлтых пятен на кожуре, по форме, по цвету и состоянию кожуры, по размерам, по половому признаку. Купив арбуз убедиться – нитратов нет.Обо всём этом далее. Рекомендуем покупать арбузы в местах, не вызывающих подозрений.

1 Eylül 2011 Perşembe

Probiyotik yoğurtlar depresyon tedavisinde de yardımcı

Probiyotik yoğurtların bağırsaklar için son derece faydalı olduğu biliniyordu ancak bilim adamları probiyotik yoğurdun ilginç bir faydasını daha keşfettiler...

Probiyotik yoğurtlar aynı zamanda depresyon tedavisinde de yardımcı olabileceği açıklandı.
Probiyotik yoğurtlarda bulunan bir bakterinin beyinde doğrudan etkili olduğu ortaya çıktı. İnsan beynini etkileyen bu bakterilerin de depresyon ve anksiyetik bozuklukların tedavisinde faydalı olabileceği yapılan son araştırmalarda bulundu.

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Halk arasında tıbbi bitki olarak da bilinen karayemiş

'Gizli hazine' karayemiş

Karadeniz'in doğusu başta olmak üzere Türkiye'de farklı yörelerde doğal olarak yetişen, meyve, yaprak, çiçek ve çekirdekleri mide ülseri, sindirim sistemi hastalıkları, bronşit, egzama gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bildirilen karayemişin dünya meyvecilik sektörüne kazandırılması isteniyor.
doğal, bitkisel,şifa
Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bektaş Erdoğan, dünya meyvecilik kültürünün önemli merkezi konumundaki Türkiye'de, çeşitli yörelerde ''Taflan'', ''Gürcü kirazı'', ''Karamış'', ''Kattak'', ''Laz üzümü'', ''Laz yemişi'' ve ''Tahnal'' sözcükleriyle adlandırılan karayemişin, Karadeniz'de 20 türünün olduğunu söyledi.

30 Ağustos 2011 Salı

Kızartılmış ve Fırınlanmış Gıdalardaki Akrilamid meddesine dikkat !

Gıdalardaki gizli tehlike: Akrilamid

Uzmanlar tüketicileri, kızartılmış ve fırınlanmış yüksek nişasta içeren gıdalara karşı uyarıyor.
Natural Life
natürelbakkal- Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şevki Arslan, insan sağlığına zararlı etkileri bulunduğu belirtilen akrilamidin kokusuz ve renksiz olmasının yanında suda kolaylıkla çözündüğünü söyledi.
Akrilamidin patates ve mısır cipsleri, kraker, bisküviler, kahvaltılık gevrekler, fırınlanmış ürünler, ekmek,

18 Ağustos 2011 Perşembe

Çöp suları balıkları öldürüyor

Çöp suları balıkları öldürüyor

Samsun'da Mert Irmağı'ndaki balık ölümlerine İlkadım Belediyesinin çöp sıkıştırma bölgesinden akan çöp sularının neden olduğunun tahmin edildiği bildirildi.
Doğal Yaşam - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, yaptığı açıklamada, İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi'nden geçen Mert Irmağı'nda çok sayıda balık ölümü yaşanmasının ardından kendi müdürlükleri ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgede su ve balık analizi yaptığını söyledi.
Analiz sonuçlarının henüz çıkmadığını ancak çevrede yapılan incelemelerde İlkadım Belediyesinin çöp

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler - Tekil Mesaj gösterimi - Antibiyotikli balık

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler - Tekil Mesaj gösterimi - Antibiyotikli balık: Veteriner hekim Yekta Ünsal balık çiftliklerinin 'temiz' olduğu görüşlerini eleştirdi.



E-Kitap - E-book :kitap özetleri, kitap özeti, yeni çıkan kitaplar, romanlar, hikayeler, biyografiler, kitap oku, bedava kitap

Köpekler kanserin kokusunu alıyor

Köpeklerin, koklayarak bir kişinin akciğer kanseri olup olmadığını tespit edebildiği bildirildi.
Almanya'nın Gerlingen kentindeki Schillerhöhe Kliniği uzmanlarının, sonuçları European Respiratory Journal dergisinde yayımlanan araştırmalarına göre, köpekler, akciğer kanserini teşhis edebiliyor.

Kuluçkadan Çıkan Yavru Flamingolar

Flamingolar kuluçka rekoru kırdı

Doğa Derneği Tür Sorumlusu Ferdi Akarsu, Tuz Gölü'nde bu yıl yaptıkları sayımlarda, 16 bin 16 bin flamingo yavrusunun kuluçkadan çıktığını tespit ettiklerini belirterek, ''Bu veri, bugüne kadarki veriler içinde Batı Afrika ve Akdeniz ülkelerinde kayda geçen en büyük yavru popülasyonudur'' dedi
Akarsu, yaptığı açıklamada, Anadolu'da ''allı turna'' olarak da bilinen flamingolar için tuzlu sulak alanların önemli duraklar olduğunu ve flamingoların bu alanlarda kuluçkaya yattığını söyledi.
Üreme alanı konusunda çok seçici olan flamingoların Türkiye'de Gediz Deltası ve Tuz Gölü'nde kuluçkaya yattığını belirten Akarsu, ''Bu yıl Gediz deltasındaki koloni, köpeklerce dağıtıldığı için flamingo dünyaya gelmezken, Tuz Gölü yine flamingolar için en önemli ve en güvenilir kuluçka sahası oldu'' dedi.
Flamingoların Tuz Gölü'nde düzenli olarak kuluçkaya yattığını ve kuluçka sayısının yıllara göre değiştiğini ifade eden Akarsu, şunları kaydetti:

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Sülünler doğaya salınıyor

Sülünler doğaya salınıyor

Samsun Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak, 10 bin sülünün doğaya salınmaya başladığını bildirdi.
Albayrak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Samsun Sülün Üretme İstasyonunda bu yıl 11 bin 500 sülün yetiştirildiğini söyledi.

Antibiyotikli balık

Antibiyotikli balık

Denize girildiğinde veya balık yendiğinde antibiyotik de alındığını vurgulayan Bora, çiftliklerin kıyıya birkaç kulaç mesafede olduğuna dikkat çekti. Bora, "Dünya standartlarına göre, 100-200 metre derinlikte olmaları ve 2-3 senede bir yer değiştirmeleri gerek" diye konuştu.
canlı yaşamı
Çeşme Yarımadası’nda balık çiftlikleri kıyıya yakın kurulurken kirlenen denizde balıklara “ölmesinler” diye antibiyotik veriliyor. Yarımada Çevre Platformu Sözcüsü Ümit Bora, “Denize girdiğinizde ya da balık yediğinizde antibiyotik alıyorsunuz. Burada balıklar ilaca rağmen kirlilikten ölüyor. Bu antibiyotik insanlara verilenin 200 katı. Burada ölümcül bir virüs var. Acil önlem alınmazsa deniz kendisini 100 senede temizleyemez” uyarısında bulundu.