Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





3 Ekim 2011 Pazartesi

Patates hastalıkları ile mücadele

Patates hastalıklarından kist nematodlarının varlığının ve yayılışının tespiti, yayılmasının önlenmesi, mücadelesinin yapılması ve yok edilmesi amacıyla alınacak asgari önlemlere ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.
Patates Kist Nematodları ile Mücadele Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Tarım il ve ilçe müdürlükleri, bulaşıklık tespit edilen tarlalarda patates kist nematodları riski açısından bir tarladaki bitki sağlığı koşullarının homojen olduğunu teminen tarlayı oluşturan unsurları tanımlayacak ve tarlanın detaylı tanımını oluşturan kriterleri Bakanlığa bildirecek.
Sorumlu resmi kurumla da dikim amaçlı bitkilerin üretimine yönelik belirtilen bitkilerin veya tohumluk patates üretimine yönelik patates tohumlarının dikileceği veya depolanacağı tarlalarda, patates kist nematodlarının varlığı yönünden resmi analizleri yapacak.
Sorumlu kuruluşlar kist nematodları kesinleşmiş olan tarlalarda tohumluk patates üretilmesine izin vermeyecek. Resmen kabul edilmiş yöntemlerle patates kist nematodlarına dayanıklı olduğu belirlenen tüm yeni patates çeşitlerini, sorumlu resmi kurumlar her yıl en geç 31 ocak tarihine kadar Bitki Sağlığı Daimi Komisyonu'na bildirecek.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler