Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





31 Ekim 2011 Pazartesi

Gripten koruyan besinler

 
Mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Uzmanlara göre ise bu hastalıklardan korunmada en büyük rolü doğru ve dengeli beslenmek oynuyor.
 
C vitamini savunma sistemini güçlendirir

C vitamini vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlar, savunma sistemini güçlendirir. Yeşilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ıspanak, portakal, limon, mandalina, kuşburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini kaybını önlemek için salatalar da meyve suları gibi tüketilmeden hemen önce hazırlanmalıdır. Hem kış hem de yaz aylarında düzenli bir beslenme programı için; et, süt, sebze, meyve ve tahıllardan oluşan besin gruplarının dengeli bir biçimde alınması gerekir. Özellikle taze sebze ve meyveler, soğuk havalarda da sağlıklı kalmak isteyenlerin imdadına yetişmektedir. Yumurta, süt, balık, ıspanak, portakal, havuç, yeşilbiber, kayısı gibi sarı, turuncu ve yeşil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini güçlü bir antioksidandır. Bu besinlerin belirli ölçülerde tüketilmesi hastalıklardan korunmada önemli rol oynar.




Bırakın yoğurt ve kefir sizi korusun

Sarımsağın faydası kokusundan ağır basıyor

Bir tutam maydanoz c vitamini ihtiyacı

E vitaminini fındık, ceviz ve badem
Çinko eksikliği hastalık oluşumunu hızlandırır

Bitki çaylarını ihmal etmeyin

 Her nar tanesi bir ilaçtır

Ani ısı değişimlerinden bal ile korunmak mümkün

Ara öğünlerde kayısı

En zengin meyve kivi
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler