Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





4 Eylül 2011 Pazar

En Sağlıklı İçecekler

En Sağlıklı İçecekler





MEYVE SULARINDAN GELEN SAĞLIK

Vücudunuzun hem susuz kalmaması hemde toksinlerden arınması için taze meyvelerle hazırlanan içecekleri tercih edin.Bol vitaminli bir içecek için meyve suyunuzun taze sıkılmış olmasına özen gösterin.

Sağlığınız için Meyve suları ve faydaları


KİVİ


Vitamin, mineral, antioksidan, fitokimyasal ve lif içerikleri
ile eşsiz bir meyve. Sahip olduğu antimutagenik bileşlikleri,
kanser oluşumunu önlüyor, kanı sulandırarak kalp ve damar
hastalıklarına iyi geliyor.


KAYISI


A,B,C vitaminleri, protein, bol miktarda şeker ve madensel
tuzlar içerir. İştah açar, kan yapar, bedensel ve ruhsal
yorgunlukları alır. Sinirleri güçlendirir, uyku verir, kabızlığa iyi gelir,
cilt güzelliği için birebirdir.


PORTAKAL


Vitamin zengini portakal ve di¤er turunçgiller içerdikleri
“flavonoid” adlı antioksidanlar sayesinde kalp ve atardamarların
zarar görmesini önlediği gibi kolesterolü düşürüp,
mide ve yemek borusundaki kanser riskini de azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansızlığa iyi gelir.




ELMA



Kalbi koruyan flavonoidlerden bol miktarda içerir.Portakal
suyundaki C vitamininin üçte biri elmada da bulunur.
Enerjinin yavaş şekilde açığa çıkmasını sağlayan fraktoz
şekerinden bolca içerir. Ancak bebeklerin ya da emekleyen
çocukların midesini rahatsız edebilir.




NAR




Antioksidan içeriği zengin olan, kalp ve damar rahatsızlıkları
ile kansere karşı koruyucu etkisinin de olduğu ortaya çıkan
nar suyunda, bol miktarda C Vitamini, demir ve potasyum bulunuyor.
Nar suyundaki antioksidan miktarı, kırmızı şarap,
yeşil çay, kızılcık ve portakal suyuna göre üç kat daha fazla.






VİŞNE



A vitamini ve potasyum içerir. Ferahlatıcı ve serinletici etkisi
yüksektir. İdrar söktürücü özelliği bulunur. Ateşi düşürür,
susuzluğu giderir. Mide ve karaciğerin düzenli olarak
çalışmasını sağlar.


ŞEFTALİ


Kalp hastalıklarına ve kansere karşı korur.Hazmı kolaylaştırak
sindirim sistemine yardımcı olur. Böbreklerin ve
safra kesesinin düzenli çalışmasını sağlar, gribe karşı vücudun
savunma mekanizmasını güçlendirir. Sinir sistemi
üzerinde olumlu etki yapar, uykusuzluğu giderir.




MANDALİNA


Araştırmalar mandalinada bulunan karoten maddesinin
sağlık üzerinde birçok olumlu etkisini ortaya koydu.Mandalina,
kanser riskini azalttığı gibi karaci¤er hastalıkları,
damar sertliği ve şeker hastalığı riskini de düşürüyor.




AHUDUDU


İştah açıcı, kuvvet verici ve idrar söktürücüdür. Hamileliğin
son aylarında rahim ve kasık adalelerini güçlendirir ve
dişlerdeki tartar tabakalarının çözülmesine yardımcı olur.


BUĞDAY ÇİMENİ


Bir bardak buğday çimeni suyu, günlük bir buçuk kilogramlık
yeşil yiyecek ihtiyacını karşılar. Doğadaki mineral ve vitaminlerin
yüzde 70’ini içerir. Kan yapıcı özelliğe sahip ve
vücuttaki kanı temizler. Bozuk hücrelere yapışarak iyileşmelerinde
rol oynar. Kanser tedavisinde destekleyici olarak
öneriliyor.



MANGO



Gözlere ve cilde iyi geliyor. Kansere karşı koruyucu özelliği
bulunuyor. Serbest radikalleri yok eden beta karoten
açısından zengindir. Vücut, beta karoteni aynı zamanda A
vitamini yapmakta kullanır ki, A vitamini de cilt, göz ve akciğerer
sağlığı için önemlidir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler