Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





7 Kasım 2011 Pazartesi

Form tutmak için erken yatın

Form tutmak için erken yatın

Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, erken yatıp erken kalkmanın gelişim çağındaki çocukların obez olma ihtimalini azalttığını gösterdi.
Sonuçları Amerikan Sleep dergisinde yayımlanan araştırmada, Adelaide'daki South Australia Üniversitesi bilim adamları Carol Maher başkanlığında yaşları 9 ile 16 arasında 2200 çocuk ve adolesanı inceledi.
Araştırmada, geç yatıp geç kalkanların obez olma ihtimalinin diğerlerine oranla 1,5 kat fazla olduğu görüldü. Bu gruptaki çocuk ve gençlerin gün içerisinde fiziksel aktivitesinin diğerlerinin yarısı kadar, televizyon veya bilgisayar önünde geçirdikleri sürenin 3 kat fazla olduğu tespit edildi.
Bilim adamlarının, az uykunun gençlerde sağlık sorunlarına neden olduğunu tespit ettiklerini anımsatan Maher, "Ancak biz, her iki grubun da hemen hemen aynı süre uyuduğunu gördük. Bu da günü nasıl yaşadığının uykunun süresinden daha önemli olduğunu gösteriyor" dedi.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler