26 Haziran 2011 Pazar

Kestane ve Faydaları

Kestane ve Faydaları

Kestane Akdeniz ve Önasya bölgelerinde yetişen 15 ila 30 m yüksekliğinde bir ağacın meyvesidir. Maroni adı da verilen kestane pişirilmeye çok uygundur. Taze kestane sonbaharda bulunur. Tanesi ağır ve sert, kabuğu düz ve parlak olmalıdır. Kabuğu buruşmuş, yumuşak ve hafif taneler tazeliğini kaybetmiştir. Kestane büyük miktarda nişasta içerir. Karbonhidrat içeriğinin %40’ı nişastadan oluşur. Bunun dışında kestane potasyum, C vitamini, bakır, magnezyum, folik asit, B1 ve B6 vitaminleri yönünden zengin olup az miktarda demir ve fosfor da içerir. Antiseptik ve antianemik etkisi vardır. Mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir.
Kestane ve Faydaları
Önerilerimiz:

Hurma ve Faydaları

Hurma ve Faydaları

Meyveleri erik biçiminde, uzun, oval, 8 ila 10 cm uzunluğundadır, dışı kırmızımsı kahverengi, içi beyaz renklidir, sert ve kahverengigri renkli çekirdeği yenmez. Bal gibi tatlı ve lezzetlidir. Vatanı Afrika’nın suptropikal bölgeleridir. Taze ve kurutulmuş olarak satılır. Meyve ekim ile şubat ayları arasında taze, bunun dişında ise dondurulmuş olarak satılır. Dayanma süresi sınırsıza yakın olan kurutulmuş türü daha çok kış aylarında rağbet görür. Hurma karbonhidrat açısından zengindir. En çok balda da bulunan ve kolay hazmedilen invert şeker içerir. Hurma bu yüzden kalorisi en yüksek meyvelerden biridir. Bol potasyum, kalsiyum,demir, protein ve hazmı kolaylaştıran fiber içerir. Mineral ve vitamin (ağırlıklı olarak B-grubu ve D) değeri de yüksektir.
Hurma ve Faydaları
Önerilerimiz:

Kuru Üzüm ve Faydaları

Kuru üzüm bütün kurutulmuş üzüm türlerine verilen genel bir addır. Kaliforniya’da üretilen üstün kaliteli “Thompson Seedless”, Türkiye, Güney Afrika, Yunanistan, Avusturalya ve İran’da üretilen “Sultan Üzümleri” ve daha çok Yunanistan kaynaklı “Siyah Korint Üzümü” en ünlüleridir. Üzümler olgunlaşıncaya kadar kütükte bırakılır sonra toplanır ve kurutulur. Gölgede kurutulan üzümler güneşte kurutulanlara göre daha aromatiktir. Üzüm ve kuru üzümde bütün klasik vitaminlerin mevcut olmasının yanısıra

Zeytin ve Faydaları

Zeytinler zeytin ağacının ürünüdür. Olgunlaşmış zeytinler tuzlanıp konserve edilebilir. Zeytinin etinden ve çekirdeğinden değerli zeytinyağı elde edilmektedir. Çok çeşitli bir tadı vardır; en iyi yağlar hafiften güçlü bir tada kadar, “çiçekimsi”, “meyvemsi” ve “tazemsi” arasında bir aromaya sahiptir.

Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları

Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları

Avokado defne ağacı familyasından (bot.: Lauraceae) gelmektedir. Botanik açıdan üzümsü meyvedir ve tropikal bölgelerde 20 metre yüksekliğine ulaşabilen ağaçlarda yetişmektedir. Yağ meyvesi ve yağ armudu ismini, olgunlaştığı zaman, yağa benzeyen yoğunluğundan ve armuda benzer şeklinden dolayı almaktadır. Kaymak gibi, açık sarı ile yeşil arasındaki meyve etinde %23 oranında
yağ vardır. Bu meyve potasyum açısından zengin ve yüksek miktarda E vitamini ve B grubu vitaminlerini içermektedir.
Avokadolar çoğunlukla çiğ yenilir, çünkü ısıtılırken meyve eti acımsı bir tat almaktadır.
Avokado, Yağ Meyvesi ve Faydaları
Önerilerimiz:

Çekirdek ve Tohum Faydaları

Çekirdek ve Tohum Faydaları

Genel olarak çok yağlı ve buna bağlı olarak da kalori açısından zengindirler. ImuPro300 ile kilo vermek istiyorsanız ölçülü tüketilmelidirler.
Cashew fıstığı (Akaju tohumları)
Akaju tohumları 12 metre yüksekliğe kadar ulaşabilen ve somak bitkileri familyasına ait Akaju ağacının çekirdekli meyveleridir.
Akaju cevizleri kabuklu meyveler grubuna aittir. Kabuğunda bir miktar boya ve fren balatası endüstrisinde kullanılan zehirli
CNSL (Akaju Cevizi Kabuğu sıvısı) bulunur. Akaju tohumları bademsi tatlı bir tada sahip olup son derece besleyicidir; magnezyum,
bakır, bir çok B vitamini ve biotin içerirler.
Çekirdek ve Tohum Faydaları

Yer Fıstığı ve Faydaları

Yer Fıstığı ve Faydaları

Brezilya yer fıstığı bitkisinin meyvesi. Günümüzde en çok Batı Afrika, Hindistan ve Çin’de yetiştirilir. 70 santimetre yüksekliğindeki
bitkinin sapları döllenmeden sonra toprağı oyar. Toprağın içinde 5 ila 8 santimetre derinlikte içinde yer fıstıkları bulunan
kabuklu meyve olgunlaşmaya başlar. Yer fıstığı bol miktarda protein (% 25 ila 30 arasında) % 50 civarında yağ (bunun % 12’si
doymamış yağ asididir) , büyük miktarlarda A vitamini, B kompleks ve E vitamini içerir.
Yer Fıstığı ve Faydaları
Önerimiz:
Yer fıstıkları kolayca küf mantarlarının saldırısına uğrar; bu nedenle satın alırken fıstıkların kusursuz olmasına dikkat edilmelidir.
En iyisi sıkı sıkıya kapalı fıstık kozalarını içlerindeki lezzetli fıstıklarla birlikte serin ve kuru bir yerde muhafaza etmektir.

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu...

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu... : Kediler sahibinin duygularını hisse...