26 Haziran 2011 Pazar

Kuş Üzümü ve Faydaları

Kuş üzümünün kırmızı, beyaz ve siyah türleri mevcuttur. En tatlı olanı beyaz türüdür. Küçük meyveleri çiğ yenir. Kırmızı kuş üzümü daha ekşidir, çiğ ya da pişirilerek yenir. Siyah kuş üzümü ise içerdiği tanenli maddeler nedeniyle çok kekremsi bir tada sahiptir.Daha çok meyve suyu, jöle veya likör yapımında kullanılır. Buna karşın C vitamini küpüdür. Kırmızı türüne göre 5 kat fazla içerir. Siyah kuş üzümü suyu şekersiz içilirse ishale iyi gelir. Bunun tam aksine kırmızı türünün müdrir ve müshil etkisi vardır.
Kuş Üzümü ve Faydaları
Önerilerimiz:
Zamanında toplanmış olgun kuş üzümü salkım halinde, dolgun ve parlak görünümlü olmalıdır. Meyvelerin kuru ve küfsüz olmasına dikkat edilmelidir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Bektaşi Üzümü ve Faydaları

Taşkırangiller sınıfına aittir. Bu çalının birçok kültür biçimleri mevcuttur, üzümlerinin büyüklüğü ve rengi türden türe değişir.
Dayanıklılık süresi üzümlerin olgunluk derecesine bağlıdır. Parlak ve şeffaf derili olgun ve yumuşak üzümler buzdolabında 6-7 gün dayanır. Daha sert olan ancak buna rağmen aromatik bir koku yayan üzümler 10 güne kadar saklanabilir. Bektaşi üzümlerini üstüste değil yanyana yerleştirmek daha iyidir. Ham ve sert üzümler buzdolabında üç haftaya kadar dayanır. Orada tam anlamıyla olgunlaşamazlarsa kaynatılarak başka amaçlarla kullanılabilirler. Bu yaz meyvesinin toplama zamanı haziran ortasından ağustos sonuna kadardır. Bol C vitamini (100 gramda 70 mg’kadar), folik asit, potasyum ve fiber elyafı içerir.
Bektaşi Üzümü ve Faydaları
Önerilerimiz:

Karpuz ve Faydaları

Karpuz kabakgiller familyasındandır. Kabuğu koyu yeşil ve parlak, eti ise açık kırmızı renkli ve mayhoş olup % 93 oranında su içerir. Olgun karpuz üzerine vurulduğunda tok bir ses verir. Ses boş izlenimini uyandırıyorsa karpuz olmamış ya da içi kurumuş demektir. Kalorisi düşük olduğundan susuzluğa karşı mükemmel bir serinleticidir.
Karpuz ve Faydaları
Önerilerimiz:
Yaz aylarında buzdolabında hafif soğutulduktan sonra tüketilirse daha lezzetli olur; karpuz püresi ve maden suyundan yapılan serinletici içecek de nefistir.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Üzüm ve Faydaları

Siyah ve beyaz üzüm türleri potasyum, kalsiyum, fosfor ve demir ile B-grubu vitaminleri ve biraz da C vitamini içerirler. 100 g üzümde 71 kcal vardır. Koparıldıktan sonra olgunlaşmayı sürdürmediği için en iyisi yıkanmadan açık olarak buzdolabının sebze gözünde saklanmalıdır. Meyve bu şekilde 4 güne kadar dayanır. Salkımlar tüketilmeden hemen önce yıkanmalıdır. Beyaz türleri sarımsı yeşil veya kehribar renginde olmalıdır. Kesinlikle koyu yeşil olmamalıdır. Bu üzümün olgun olmadığını ve aromasız
olduğunu gösterir. Siyah üzümlerde ise bir tane koparılarak tadına bakılmalıdır. Sap kısmından kahverengi bir renk almaya başlamış olan salkımlar geçkindir. Üzerlerinde kırağı benzeri bir katman olması ise kalite işaretidir. Bu doğal bir koku filmidir. Üzümden daha çok şıra ve şarap yapılır. Çiğ olarak da çok tüketilir.
Çekirdeklerinden üzüm yağı çıkarılır. Nötr bir tadı olan bu yağ zeytinyağına oranla daha yüksek ısı derecelerine dayanıklıdır. Bu
nedene nadide et ve balıkların kızartılmasında kullanılır.
Üzüm ve Faydaları
Önerilerimiz:

Limon ve Faydaları

Limon ve Faydaları

Limon suyu C vitamini ve limon asiti gibi organik asitler açısından çok zengindir. Ateş düşürücü, antibakteriyel ve iştah açıcı etkileri vardır. Limon serin ve kuru yerde uzun süre dayanır. Kesilmiş limonlar folyayla kapatılarak veya kesik yüzleri bir fincan tabağına kapatılarak buzdolabında saklanmalı ve iki üç gün içerisinde kullanılmalıdır.
Limon ve Faydaları
Önerilerimiz:

Şeker Kavunu ve Faydaları


Kantaup, Şarente, Galya, file ve ananas kavunları bu türdendir. Olgun olduğu ağırlığından ve kokusundan anlaşılır. Olgunlaşma sürecinin tamamlanması için oda ısısında bekletilmelidir. Bol beta karoten ve C vitamini içerirler. Bu kombinasyon güneş yanmalarına karşı önleyicidir.
Önerilerimiz:
Çilek gibi tatlı ya da jambon, aromatik peynir gibi lezzeti kuvvetli yiyeceklerin yanında lezzetleri tam anlamıyla kendini ortaya
koyar.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Şeker Kavunu ve Faydaları

Kestane ve Faydaları

Kestane ve Faydaları

Kestane Akdeniz ve Önasya bölgelerinde yetişen 15 ila 30 m yüksekliğinde bir ağacın meyvesidir. Maroni adı da verilen kestane pişirilmeye çok uygundur. Taze kestane sonbaharda bulunur. Tanesi ağır ve sert, kabuğu düz ve parlak olmalıdır. Kabuğu buruşmuş, yumuşak ve hafif taneler tazeliğini kaybetmiştir. Kestane büyük miktarda nişasta içerir. Karbonhidrat içeriğinin %40’ı nişastadan oluşur. Bunun dışında kestane potasyum, C vitamini, bakır, magnezyum, folik asit, B1 ve B6 vitaminleri yönünden zengin olup az miktarda demir ve fosfor da içerir. Antiseptik ve antianemik etkisi vardır. Mide rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir.
Kestane ve Faydaları
Önerilerimiz:

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu...

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu... : Kediler sahibinin duygularını hisse...