Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz  tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun.  Sonuç her zaman olumlu olacaktir.
Pilavsiz bir ögün düsünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanina kocaman  bir pilav tenceresi hazir duruyor. Pilava bu kadar düskünseniz, degisik  bir lezzet yaratmak da hosunuza gidecektir. Bunun için, piriçlerin  üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayilacaksiniz.
Pilav pisirdiginiz zaman ocaktan aldiktan sonra tencerenin üzerine kagit  havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin. Kagit havlu pilavin buharini çeker.  Böylece pirinçler birbirine yapismaz ve hamur olmaz. Bir gece önceden  kalan pilavi isitmak çogu kisiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar,  pirinçler birbirine yapisir, alt taraf isinir, üst taraf soguk kalir  vs...
Bu durumda pilav kabini kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilaviniz çabucak isinacaktir
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu...
Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu... : Kediler sahibinin duygularını hisse...
- 
Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecind...
 - 
Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli...
 - 
Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alko...
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler