Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





26 Nisan 2011 Salı

Pilavın Tane Tane ve Beyaz Olması İçin

Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktir.

Pilavsiz bir ögün düsünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanina kocaman bir pilav tenceresi hazir duruyor. Pilava bu kadar düskünseniz, degisik bir lezzet yaratmak da hosunuza gidecektir. Bunun için, piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayilacaksiniz.

Pilav pisirdiginiz zaman ocaktan aldiktan sonra tencerenin üzerine kagit havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin. Kagit havlu pilavin buharini çeker. Böylece pirinçler birbirine yapismaz ve hamur olmaz. Bir gece önceden kalan pilavi isitmak çogu kisiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar, pirinçler birbirine yapisir, alt taraf isinir, üst taraf soguk kalir vs...

Bu durumda pilav kabini kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilaviniz çabucak isinacaktir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler