Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktir.
Pilavsiz bir ögün düsünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanina kocaman bir pilav tenceresi hazir duruyor. Pilava bu kadar düskünseniz, degisik bir lezzet yaratmak da hosunuza gidecektir. Bunun için, piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayilacaksiniz.
Pilav pisirdiginiz zaman ocaktan aldiktan sonra tencerenin üzerine kagit havlu örtüp, 5-10 dakika bekletin. Kagit havlu pilavin buharini çeker. Böylece pirinçler birbirine yapismaz ve hamur olmaz. Bir gece önceden kalan pilavi isitmak çogu kisiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar, pirinçler birbirine yapisir, alt taraf isinir, üst taraf soguk kalir vs...
Bu durumda pilav kabini kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilaviniz çabucak isinacaktir
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Potamodromus balık
Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...

-
Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecind...
-
Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alko...
-
Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler