Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





7 Mayıs 2011 Cumartesi

Tuzdaki mucize!

Yapılan araştırmaya göre az tuz tüketende kalp krizi riski yüzde 50 fazla...
3 bin 681 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmada, günde 1 çay kaşığının altında tuz tüketenlerin tuzu daha fazla kullananlara oranla kalp krizi riski yüzde 56 yüksek çıktı.

Belçika’daki Leuven Üniversitesi uzmanları tarafından 3 bin 681 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmada günde 1 çay kaşığının altında tuz tüketen kişilerin, daha fazla tuz kullananlara oranla yüzde 56 daha yüksek kalp krizi riski olduğu belirlendi. Araştırmada ayrıca çok tuz tüketen kişilerin yüksek tansiyon riskinin de artmadığı görüldü. 1 çay kaşığı tuz yaklaşık 5-6 grama denk geliyor. Sonuçları Amerikan Tıp Birliği Dergisi’nde yayınlanan araştırma, şimdiye kadar tuz ile ilgili bilinen tüm bilgilerin üzerinde bir şüphe bulutu oluşturdu. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere önde gelen tüm sağlık kuruluşları, günlük tuz tüketiminin 4 gramı aşması durumunda kalp ve tansiyon riskinin yükseleceği uyarısını yapıyordu. Sağlık uzmanları bu son araştırmanın sonuçlarının doğruluğu konusunda şüpheleri olduğunu duyurdu.
Kalbin koruyucu kokteyli
Fransız bilim adamları 13 meyvenin karışımından meydana gelen, kalp damarlarına iyi gelen ve kalp sağlığını koruyan mucize bir meyve suyu formülün ortaya çıkardı. Domuzlar üzerinde yapılan deneylerde, farklı karışımlı meyve suları içirilen hayvanların kalp damarları inceleme altına alındı. Üzüm, kızılcık, elma, yaban mersini, çilek, aronya meyvesi ve frenküzümü karışımından oluşan taze sıkılmış meyve suyunun kalp duvarlarını rahatlattığını belirledi. Bu rahatlayama meyvelerdeki polifenol adı verilen kimyasal maddenin neden olduğu ortaya çıkartıldı. Araştırma sonuçları, İngiliz Kalp Vakfı’nın sebze ve meyve tüketiminin kalp hastalıkları riskini azalttığı yolundaki bulgularını da güçlendirdi. Meyve suyunda daha az lif ve daha fazla şeker bulunduğundan uzmanlar, meyveleri yiyerek tüketmenin daha yararlı olduğunun altını çiziyor. İşte kalbe iyi gelen meyvesuyu karışımının reçetesi: n Üzüm 126 mln Yaban mersini: 20 ml n Çilek: 20 ml n Elma: 20 ml n Kızılcık 10 ml n Aronya meyvesi 8 ml n Frenküzümü 8 ml.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler