25 Mayıs 2011 Çarşamba

Çayın Faydaları

Çayın faydaları

Antioksidan olarak çay
Son çalışmalar, çayın C ve E vitamini gibi antioksidanlardan daha büyük bir koruyuculuk vazifesi gördüğünü ortaya çıkarmıştır.

İnsan hayatı için gerekli olan oksijen serbest radikal hâlinde insana zararlı olabilir. Aktif oksijen (elektron kaybettiğinden çevresindeki moleküllerden elektron koparmaya yatkın), vücuttaki herhangi bir maddeyle reaksiyona girerek onun oksitlenmesine sebep olur. Neticede, yağlar kolayca bozunur, DNA’da hasar meydana gelebilir ve hücre membranlarının (zar) yıkımı gerçekleşir. Bütün bunlar, kanserleşmeye öncülük eden hâdiselerdir.

Çay antioksidan tesiriyle, özellikle yağların oksidasyona uğramasını, böylece muhtemel toksin oluşmasını engellemiş olur. Yağlar başta olmak üzere, vücuttaki temel yapı taşlarının bozunması, damar sertliğinin meydana gelmesinde anahtar rol oynar.

Dondurma mineral ve vitamin deposu

Havaların ısınmasıyla birlikte tüketimi artan dondurmanın, içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle besleyici değerinin oldukça yüksek olduğu bildirildi. Çelebi, besleyici değeri yüksek olan dondurmanın her mevsim tüketilebileceğini, ancak üretilmesinden muhafaza edilmesine kadar her safhada hijyenik kurallara uyulması gerektiğini kaydetti.
Konya Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Ramazan Çelebi, yaptığı açıklamada, üretiminde süt, şeker ve glikoz şurubu gibi ham maddelerin kullanıldığı dondurmanın, özellikle yaz aylarında daha fazla tüketildiğini belirtti.

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Tuzdaki mucize!

Yapılan araştırmaya göre az tuz tüketende kalp krizi riski yüzde 50 fazla...
3 bin 681 kadın ve erkek üzerinde yapılan araştırmada, günde 1 çay kaşığının altında tuz tüketenlerin tuzu daha fazla kullananlara oranla kalp krizi riski yüzde 56 yüksek çıktı.

26 Nisan 2011 Salı

Pilavın Tane Tane ve Beyaz Olması İçin

Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktir.

Mikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır

Mikrodalga fırın nasıl kullanılmalıdır ?Mikrodalga fırının kullanımı teknolojinin sunduğu yenilikler sayesinde mutfakta işler daha kolay ve zevkli hale gelir.
Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamızı sağlayan ürünlerden biri de mikrodalga fırınlardır. Farklı bir pişirme tekniğine sahip bu fırınlar ile ilgili bilmek istedikleriniz:

Tarhana Hazırlanışı Kuru Tarhana Hazırlanışı

Tarhana Hazırlanışı
Kuru Tarhana Hazırlanışı




Su 2 su bardağı 400 gram
Tuz 4 yemek kaşığı 48 gram
Soğan 5 büyük boy 500 gram
Domates 4 orta boy 500 gram
Taze kırmızı biber 5 orta boy 250 gram
Un 8 su bardağı 880 gram
İrmik 5 ½ su bardağı 860 gram
Yoğurt 5 su bardağı 1100 gram

Sofrada Meyve Yeme İncelikleri

ELMA, ARMUT:
Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir.


MUZ:
Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir. Tamamı ile soyulup atılmaz.
Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür.

Potamodromus balık

Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...