13 Kasım 2011 Pazar

Yaz Meyve ve Sebzelerinin Vücuda Yararları

 Yaz Meyve ve Sebzelerinin Vücuda Yararları

Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan, fitokimyasallardan flavonoidleri içerir. Kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyan üzümü bol bol tüketmelisiniz.

Karpuz: Karpuzun içerdiği laykopen maddesinin, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili olduğu saptanmıştır.

Kayısı: İçindeki beta karoten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki beta karoten oranı da o kadar yüksektir.

Yaşam Enerji: Kekik yağı ölüme neden olan bakterileri yok ediyor...

Yaşam Enerji: Kekik yağı ölüme neden olan bakterileri yok ediyor...: Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda, kekik yağının, hastanelerde ölüme neden olan bakteril...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Bölgesel yağlara nokta atışı

 Yağ hücrelerinin kanla beslenmesi engellenerek obez maymunların kilo vermesi sağlandı.

ABD'deki Texas Üniversitesi'nin Anderson Kanser Araştırmaları Merkezi'nden bilim adamları, "Adipotide" adlı deneysel ilaç sayesinde obez makakların 4 haftada kilo verdiğini, hayvanların bel çevresinin de inceldiğini belirledi.

Bulmaca Çözmek Zayıflatıyor

 Nöroloji uzmanlarının bu ilginç önerisi kilo sorunu olan bulmaca meraklılarını sevindirdi.

İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre 50 gram çikolatalı kurabiyenin kalorisi 1 saat bulmaca çözerek yakılabiliyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonucu duyanları şaşırttı. Yayımlanan araştırmalar bulmacaların pek de bilinmeyen bir yönünü ortaya koyuyor.

11 Kasım 2011 Cuma

Ekosistem Canlı Yaşamı: Orkinosların geleceği

Ekosistem Canlı Yaşamı: Orkinosların geleceği: Orkinosların geleceği tartışılıyor Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) toplantısı İstanbul’da devam ediyor. Gr...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

10 Kasım 2011 Perşembe

B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler

 B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler

B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler

B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin

Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.

Biyokimyasal etkileri: B1 vitamini enerji metabolizmasında enzimlere yardımcıdır.

B1 Vitamini Eksikliği; Beriberi denilen hastalık gelişir. Beriberi: sinir sistemi, kalp damar sistemi ve mide barsak sisteminde rahatsızlıklarla kendini gösterir

B1 Vitamini Fazlalığı: yan etkileri gözlenmez.

B1 Vitamini Besin Kaynakları: Hayvansal olarak karaciğer, et, süt, bitki olarak; bütünlüğü bozulmamış olan tahılların, özellikle buğdayın dış kısmında ve çekirdeğinde (embriyosunda), baklagiller, kabuklu fındık gibi yemişler, zenginleştirilmiş tahıllarda yer alır. Yiyeceklerin pişme suyuna geçer. Beyaz ekmek yemek için unun kepeğinden ayrılması işlemi sırasında B1 vitamini kayıpları olmaktadır. Ayrıca B1 vitamini normal pişirmeye dayanabilirken, fazla miktarda pişirme nedeniyle B1 vitamininde kayıplar artmaktadır. Buna karşın, kepekli ekmekte zengindir. Ayrıca buğdayın tümünden yapılan yiyeceklerde bulunur.

Bulgur pilavı, keşkek, aşure ve tuzlama, buğday kullanılan geleneksel yemeklerimizdendir. Bulgurda kepek olmasa bile, hazırlama suyundaki vitamin bulgur tarafından emilmektedir. B1 vitamini suda eridiğinden, pişirme sırasında suya geçeceği için, yemekler süzülürse, yemek suyu ile atılacaktır. Bu nedenle yemek suları, haşlama suları atılmamalıdır. Makarna suda haşlanır, süzülür, hatta su ile yıkanırsa, B vitaminlerinde kayıp oldukça artar. Bu nedenle makarna süzülmeden pişirme suyu yenilmelidir. Haşlama suyu fazla olmaz ise, makarnanın suyunun çekmesi sağlanarak yenilebilir. Kısaca makarna da pilav gibi pişirilmelidir. Çin usulü pilav pişirildiğinde, pilav suda haşlanmakta ve sonra süzülmektedir. Bu yanlış bir uygulamadır. Etlerin pişirme sırasında az su kullanılması ve yemek sularının dökülmeyip, tüketilmesi bu vitaminin kaybını önleyecektir. Yemek suları fazla olduğu durumda kaşıkla yenilmelidir. Kırsal kesimde yemek sularına ekmek banarak yemek alışkanlığı vardır. Yemek sularının dökülmesine fırsat vermemek açısından çok su kullanılmaması önerilebilir. Ayrıca, patates, havuç gibi tüm besinler soyulduktan sonra suda bekletilmemelidir.

Günlük B1 Vitamini İhtiyacı: 0.3-1.5 mg, (Alınan her 1000 Kalori için 0.4 mg)

Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.

8 Kasım 2011 Salı

Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor

Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor

Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, pekmez ve çay yapımında yoğun olarak kullanılan andız kozalaklarının Eylül sonundan

Potamodromus balık

Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...