Yaz Meyve ve Sebzelerinin Vücuda Yararları
Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan, fitokimyasallardan flavonoidleri içerir. Kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyan üzümü bol bol tüketmelisiniz.
Karpuz: Karpuzun içerdiği laykopen maddesinin, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili olduğu saptanmıştır.
Kayısı: İçindeki beta karoten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki beta karoten oranı da o kadar yüksektir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler
13 Kasım 2011 Pazar
Yaşam Enerji: Kekik yağı ölüme neden olan bakterileri yok ediyor...
Yaşam Enerji: Kekik yağı ölüme neden olan bakterileri yok ediyor...: Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Mikrobiyoloji Laboratuvarı’nda, kekik yağının, hastanelerde ölüme neden olan bakteril...
Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui
Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui
Bölgesel yağlara nokta atışı
Yağ hücrelerinin kanla beslenmesi engellenerek obez maymunların kilo vermesi sağlandı.
ABD'deki Texas Üniversitesi'nin Anderson Kanser Araştırmaları Merkezi'nden bilim adamları, "Adipotide" adlı deneysel ilaç sayesinde obez makakların 4 haftada kilo verdiğini, hayvanların bel çevresinin de inceldiğini belirledi.

Bulmaca Çözmek Zayıflatıyor
Nöroloji uzmanlarının bu ilginç önerisi kilo sorunu olan bulmaca meraklılarını sevindirdi.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre 50 gram çikolatalı kurabiyenin kalorisi 1 saat bulmaca çözerek yakılabiliyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonucu duyanları şaşırttı. Yayımlanan araştırmalar bulmacaların pek de bilinmeyen bir yönünü ortaya koyuyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonucu duyanları şaşırttı. Yayımlanan araştırmalar bulmacaların pek de bilinmeyen bir yönünü ortaya koyuyor.
11 Kasım 2011 Cuma
Ekosistem Canlı Yaşamı: Orkinosların geleceği
Ekosistem Canlı Yaşamı: Orkinosların geleceği: Orkinosların geleceği tartışılıyor Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) toplantısı İstanbul’da devam ediyor. Gr...
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
10 Kasım 2011 Perşembe
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler
B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler
B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.
Biyokimyasal etkileri: B1 vitamini enerji metabolizmasında enzimlere yardımcıdır.
B1 Vitamini Eksikliği; Beriberi denilen hastalık gelişir. Beriberi: sinir sistemi, kalp damar sistemi ve mide barsak sisteminde rahatsızlıklarla kendini gösterir
B1 Vitamini Fazlalığı: yan etkileri gözlenmez.
B1 Vitamini Besin Kaynakları: Hayvansal olarak karaciğer, et, süt, bitki olarak; bütünlüğü bozulmamış olan tahılların, özellikle buğdayın dış kısmında ve çekirdeğinde (embriyosunda), baklagiller, kabuklu fındık gibi yemişler, zenginleştirilmiş tahıllarda yer alır. Yiyeceklerin pişme suyuna geçer. Beyaz ekmek yemek için unun kepeğinden ayrılması işlemi sırasında B1 vitamini kayıpları olmaktadır. Ayrıca B1 vitamini normal pişirmeye dayanabilirken, fazla miktarda pişirme nedeniyle B1 vitamininde kayıplar artmaktadır. Buna karşın, kepekli ekmekte zengindir. Ayrıca buğdayın tümünden yapılan yiyeceklerde bulunur.
Bulgur pilavı, keşkek, aşure ve tuzlama, buğday kullanılan geleneksel yemeklerimizdendir. Bulgurda kepek olmasa bile, hazırlama suyundaki vitamin bulgur tarafından emilmektedir. B1 vitamini suda eridiğinden, pişirme sırasında suya geçeceği için, yemekler süzülürse, yemek suyu ile atılacaktır. Bu nedenle yemek suları, haşlama suları atılmamalıdır. Makarna suda haşlanır, süzülür, hatta su ile yıkanırsa, B vitaminlerinde kayıp oldukça artar. Bu nedenle makarna süzülmeden pişirme suyu yenilmelidir. Haşlama suyu fazla olmaz ise, makarnanın suyunun çekmesi sağlanarak yenilebilir. Kısaca makarna da pilav gibi pişirilmelidir. Çin usulü pilav pişirildiğinde, pilav suda haşlanmakta ve sonra süzülmektedir. Bu yanlış bir uygulamadır. Etlerin pişirme sırasında az su kullanılması ve yemek sularının dökülmeyip, tüketilmesi bu vitaminin kaybını önleyecektir. Yemek suları fazla olduğu durumda kaşıkla yenilmelidir. Kırsal kesimde yemek sularına ekmek banarak yemek alışkanlığı vardır. Yemek sularının dökülmesine fırsat vermemek açısından çok su kullanılmaması önerilebilir. Ayrıca, patates, havuç gibi tüm besinler soyulduktan sonra suda bekletilmemelidir.
Günlük B1 Vitamini İhtiyacı: 0.3-1.5 mg, (Alınan her 1000 Kalori için 0.4 mg)
Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.
B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler
B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.
Biyokimyasal etkileri: B1 vitamini enerji metabolizmasında enzimlere yardımcıdır.
B1 Vitamini Eksikliği; Beriberi denilen hastalık gelişir. Beriberi: sinir sistemi, kalp damar sistemi ve mide barsak sisteminde rahatsızlıklarla kendini gösterir
B1 Vitamini Fazlalığı: yan etkileri gözlenmez.
B1 Vitamini Besin Kaynakları: Hayvansal olarak karaciğer, et, süt, bitki olarak; bütünlüğü bozulmamış olan tahılların, özellikle buğdayın dış kısmında ve çekirdeğinde (embriyosunda), baklagiller, kabuklu fındık gibi yemişler, zenginleştirilmiş tahıllarda yer alır. Yiyeceklerin pişme suyuna geçer. Beyaz ekmek yemek için unun kepeğinden ayrılması işlemi sırasında B1 vitamini kayıpları olmaktadır. Ayrıca B1 vitamini normal pişirmeye dayanabilirken, fazla miktarda pişirme nedeniyle B1 vitamininde kayıplar artmaktadır. Buna karşın, kepekli ekmekte zengindir. Ayrıca buğdayın tümünden yapılan yiyeceklerde bulunur.
Bulgur pilavı, keşkek, aşure ve tuzlama, buğday kullanılan geleneksel yemeklerimizdendir. Bulgurda kepek olmasa bile, hazırlama suyundaki vitamin bulgur tarafından emilmektedir. B1 vitamini suda eridiğinden, pişirme sırasında suya geçeceği için, yemekler süzülürse, yemek suyu ile atılacaktır. Bu nedenle yemek suları, haşlama suları atılmamalıdır. Makarna suda haşlanır, süzülür, hatta su ile yıkanırsa, B vitaminlerinde kayıp oldukça artar. Bu nedenle makarna süzülmeden pişirme suyu yenilmelidir. Haşlama suyu fazla olmaz ise, makarnanın suyunun çekmesi sağlanarak yenilebilir. Kısaca makarna da pilav gibi pişirilmelidir. Çin usulü pilav pişirildiğinde, pilav suda haşlanmakta ve sonra süzülmektedir. Bu yanlış bir uygulamadır. Etlerin pişirme sırasında az su kullanılması ve yemek sularının dökülmeyip, tüketilmesi bu vitaminin kaybını önleyecektir. Yemek suları fazla olduğu durumda kaşıkla yenilmelidir. Kırsal kesimde yemek sularına ekmek banarak yemek alışkanlığı vardır. Yemek sularının dökülmesine fırsat vermemek açısından çok su kullanılmaması önerilebilir. Ayrıca, patates, havuç gibi tüm besinler soyulduktan sonra suda bekletilmemelidir.
Günlük B1 Vitamini İhtiyacı: 0.3-1.5 mg, (Alınan her 1000 Kalori için 0.4 mg)
Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.
8 Kasım 2011 Salı
Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor
Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor
Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, pekmez ve çay yapımında yoğun olarak kullanılan andız kozalaklarının Eylül sonundan
Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Potamodromus balık
Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...

-
Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecind...
-
Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alko...
-
Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli...