Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler
8 Kasım 2011 Salı
Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor
Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor
Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, pekmez ve çay yapımında yoğun olarak kullanılan andız kozalaklarının Eylül sonundan
Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Çayda tamamen naturel doğal üretime geçilecek
Çayda tamamen organik üretime geçilecek
Rize'nin Hemşin ilçesinde, 3 bin 500 dekar alanda bin 350 üretici tarafından gerçekleştirilen organik çay üretiminin çaylık alanların tamamına yayılması hedefleniyor.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türkiye'de Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu'da 200 binin üzerinde üretici tarafından hasat edilen yılda ortalama 1 milyon 200 bin ton civarında yaş çaydan 200-220 bin ton civarında kuru çay üretildiğini belirtti.
Organik çay üretmek amacıyla Hemşin'in 2007 yılından itibaren ÇAYKUR tarafından organik çay üretim havzası ilan edildiğini, geçen yıl da ilk organik çayın üretilerek ''Organik Rize Çayı'' ve ''Organik Hemşin Çayı'' olarak piyasaya sunulduğunu ifade eden Sütlüoğlu, ''Şu anda Hemşin'de 3 bin 500 dekar alanda bin 350 civarında üretici ile organik çay üretiyoruz. Hemşin Organik Çay Fabrikasında geçen yıl 250 ton, bu yıl da 300 ton civarında üretim gerçekleştirildi'' dedi.
Rize'nin Hemşin ilçesinde, 3 bin 500 dekar alanda bin 350 üretici tarafından gerçekleştirilen organik çay üretiminin çaylık alanların tamamına yayılması hedefleniyor.
Organik çay üretmek amacıyla Hemşin'in 2007 yılından itibaren ÇAYKUR tarafından organik çay üretim havzası ilan edildiğini, geçen yıl da ilk organik çayın üretilerek ''Organik Rize Çayı'' ve ''Organik Hemşin Çayı'' olarak piyasaya sunulduğunu ifade eden Sütlüoğlu, ''Şu anda Hemşin'de 3 bin 500 dekar alanda bin 350 civarında üretici ile organik çay üretiyoruz. Hemşin Organik Çay Fabrikasında geçen yıl 250 ton, bu yıl da 300 ton civarında üretim gerçekleştirildi'' dedi.
Naturel Organik nar tanelenerek ihraç ediliyor
Adana'nın İmamoğlu ilçesinde 2 bin dönümlük arazide kurulan bahçede üretilen organik nar, Niğde'deki tesislerde tanelenerek ve meyve suyu olarak işlenerek 69 ülkeye ihraç ediliyor.
Göknur Gıda Maddeleri İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi bahçe sorumlusu ziraat mühendisi Numan Özcan, İmamoğlu'na bağlı Uluçınar köyünde 2 bin dönüm araziye kurulu organik nar bahçesinde üretim yaptıklarını söyledi.
Gazlı mandalina
Gazlı mandalinaya dikkat
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden olan narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın ''albeni'' katmak amacıyla gaz verilerek sarartıldığı, ardından parlak görünmesi ve dayanıklı olması için mumyalandığı bildirildi.
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, ağaçtan yeşil renkli olarak toplanan narenciyelerin, tüketiciye ulaşana dek birtakım kimyasal işlemden geçtiğini söyledi.
Narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın toplandıktan sonra kapalı bir ortamda ''Etilen Gazı'' ile sarartıldığını vurgulayan Çakman, daha sonra bu ürünlerin dayanıklı olması ve parlak görünmesi için mumlandığını kaydetti.
Kış aylarının en sevilen meyvelerinden olan narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın ''albeni'' katmak amacıyla gaz verilerek sarartıldığı, ardından parlak görünmesi ve dayanıklı olması için mumyalandığı bildirildi.
Narenciye ürünlerinden özellikle mandalina ve portakalın toplandıktan sonra kapalı bir ortamda ''Etilen Gazı'' ile sarartıldığını vurgulayan Çakman, daha sonra bu ürünlerin dayanıklı olması ve parlak görünmesi için mumlandığını kaydetti.
7 Kasım 2011 Pazartesi
Form tutmak için erken yatın
Form tutmak için erken yatın
Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, erken yatıp erken kalkmanın gelişim çağındaki çocukların obez olma ihtimalini azalttığını gösterdi.
Sonuçları Amerikan Sleep dergisinde yayımlanan araştırmada, Adelaide'daki South Australia Üniversitesi bilim adamları Carol Maher başkanlığında yaşları 9 ile 16 arasında 2200 çocuk ve adolesanı inceledi.
Avustralyalı bilim adamlarının yaptığı araştırma, erken yatıp erken kalkmanın gelişim çağındaki çocukların obez olma ihtimalini azalttığını gösterdi.
Hangi peynir kaç kalori
Buzdolabından ilk çıkarılan da, kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi de, simit, zeytin, domates ve rakının ekürisi de odur.

Diyetle başı dertte olan peynir tutkunlarına ne demeli peki? 'Kibrit kutusu' etrafında hayatı sürdürmek mayın tarlasında sınırı geçmeye benzer artık. Gerilim had safhadadır ...
Sürekli diyette olan peynir tutkunları için, 'bir kibrit kutusu kadar' sözü bir kabusun da başlangıcıdır adeta... 'Kibrit kutusu' etrafında hayatı sürdürmek mayın tarlasında sınırı geçmeye benzer artık. Gerilim had safhadadır. Kimi zaman mayınlara basmadan aşılır sınırlar. Oysa dönüşü, mayın yüklüdür sınırın. Zira, aşılmış her kibrit kutusu daha da küçülmüş kibrit kutularını beraberinde getirir; yağlısı, tuzlusu, bol kalorilisiyle, 'küçülmeyi' biraz da hak etmiştir peynir...

Diyetle başı dertte olan peynir tutkunlarına ne demeli peki? 'Kibrit kutusu' etrafında hayatı sürdürmek mayın tarlasında sınırı geçmeye benzer artık. Gerilim had safhadadır ...
Sürekli diyette olan peynir tutkunları için, 'bir kibrit kutusu kadar' sözü bir kabusun da başlangıcıdır adeta... 'Kibrit kutusu' etrafında hayatı sürdürmek mayın tarlasında sınırı geçmeye benzer artık. Gerilim had safhadadır. Kimi zaman mayınlara basmadan aşılır sınırlar. Oysa dönüşü, mayın yüklüdür sınırın. Zira, aşılmış her kibrit kutusu daha da küçülmüş kibrit kutularını beraberinde getirir; yağlısı, tuzlusu, bol kalorilisiyle, 'küçülmeyi' biraz da hak etmiştir peynir...
Çikolata kilo aldırır mı?
Kadınlara çikolata müjdesi
Kilo alma korkusuyla çikolatadan uzak durmaya çalışan, suçluluk duygusuna rağmen çikolata kaçamakları yapmaktan vazgeçmeyen kadınlara müjdeli haber İsveçli araştırmacılardan geldi.
İsveç Karolinska Enstitüsü'nün Amerikan Kardiyoloji Dergisi'nde yayımlanan araştırmasına göre, haftada iki kez çikolata tüketen bir kadın, kendisiyle aynı fiziksel koşullara ve yaşam alışkanlıklarına sahip, ancak çikolata yemeyen hemcinsine oranla kendini felç riskinden yüzde 20 daha fazla koruyabiliyor.
Kilo alma korkusuyla çikolatadan uzak durmaya çalışan, suçluluk duygusuna rağmen çikolata kaçamakları yapmaktan vazgeçmeyen kadınlara müjdeli haber İsveçli araştırmacılardan geldi.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Potamodromus balık
Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...

-
Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecind...
-
Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alko...
-
Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli...