21 Temmuz 2011 Perşembe

Yaşam Enerji: Arterit Ağrısı Döngüsü - Osteoarterit eklem kıkırd...

Yaşam Enerji: Arterit Ağrısı Döngüsü - Osteoarterit eklem kıkırd...: "Osteoarterit eklem kıkırdaklarının hasar görmesi nedeniyle ortaya çıkar. Kıkırdakların hasar görmesi kötü dolaşım, obezite, tekrarlanan ..."

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Yaşam Enerji: Kan Basıncını Düşürmenin Doğal Yolları

Yaşam Enerji: Kan Basıncını Düşürmenin Doğal Yolları: "Daha fazla egzersiz yapın ve aktif olun. Haftada birkaç kez bile olsa günde 30’ar dakikalık bir yürüyüş veya egzersiz programı ile kan bas..."

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Yaşam Enerji: Böğürtlenin Anti Aging Yararları

Yaşam Enerji: Böğürtlenin Anti Aging Yararları: "Bu süper meyvenin cilde faydalarının yanısıra anti aging (yaşlanma karşıtı) faydaları da büyüktür. Saç ve cilt ürünlerinde bolca kullanı..."

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

Yaşam Enerji: Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: İltihaplanmayı...

Yaşam Enerji: Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: İltihaplanmayı...: "Natural Life - Doğa ve Doğal Yaşam: İltihaplanmayı Azaltan Yiyecekler : 'İyi yağlar, özellikle zeytinyağı yaşamsal aktivitelerin düzenlenm..."

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

İltihaplanmayı Azaltan Yiyecekler

İyi yağlar, özellikle zeytinyağı yaşamsal aktivitelerin düzenlenmesinde faydalıdır ayrıca sağlıklı yağlar iltihaplanmayı azaltır. Henüz zeytinyağı ile yemek yapmadıysanız şimdi başlamanın tam zamanı! Omega 9 yağ asidi açısından zengindirler. Iltihaplanmayı önler oleik asit içerir, avokado da aynı şekilde sağlıklı yağlara sahiptir. Salata ve yemeklerde kullanılabilir. Daha fazla balık tüketin. Kırmızı et yüksek miktarda kolesterol ve tuza sahiptir. Kolesterol ve tuz inflamasyonu tetikleyebilir. Daha fazla protein elde etmek için somon, kırlangıç balığı, ton balığı, morina, pisi balığı özellikle sağlıklıdır. Ot ile beslenen kırmızı etler de tercih edileblir.

Fındık ve meyveye önem verin. Ceviz, badem, ayçekirdeği, fındık mutlaka tüketin. Elma, yaban mersini, kiraz, ananas, ahududu, çilek gibi meyveleri bolca yiyin. Sarımsak tüketilmelidir. Iltihaplanmayı önemli ölçüde azaltır. Nefes kötü koksa da nane yaprakları ile koku giderilir. İltihaplanmayı gideren bir diğer besin grubu bitkiler ve otlardır. fesleğen, biber, kekik, maydanoz, biberiye, zerdeçal hem ferahlatır ve yeniler hem de inflamasyonu gidericidir. Taze sarımsak bu otlar ve zeytinyağını karıştırıp soğuk yemek ve mezelerde kullanabilirsiniz. Lezzet dolu ve sağlıklıdır. Zencefil de unutulmaması gereken iyi bir enfeksiyon savaşçısıdır.

Organik Vitaminler

Vitaminler iyi bir sağlık için gerekli olan kimyasallardır. Vücudumuz günlük fonksiyonlarını sürdürmek için vitaminlere ihtiyaç duyar. Gıdalarda bulunan birçok vitamin vücut sağlığımız için gereklidir. Bu vitaminler arasında A,B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E, H vitaminleri, M vitamini veya Folik Asit, P vitamini veya Biyoflavanoidler, PABA vitamini veya Para-amino benzoik asit yer alır.
A vitamini iki türden oluşur ve bunlar karoten ve retinoldür. Bitkilerde A vitamini genellikle beta karoten şeklinde bulunur. A vitamini gözler, üreme sistemi ve bağışıklık sistemi için önemlidir. B1 vitamini suda çözünebilir bir vitamindir ve sinir fonksiyonları için gereklidir. Ayrıca bu vitamin yağ, karbonhidrat ve amino asidin enerjiye çevrilmesi için gereklidir. B2 vitamini Riboflavin olarak bilinir ve vücuttaki hücrelerin gelişimi için faydalıdır. Ayrıca bu vitamin kırmızı kan hücreleri, cilt hücreleri ve saçlar için sağlıklıdır. B kompleksi vitamini amino asit ve yağ asitleri sentetikleri için gereklidir.

B3 vitamini vücudun sindirim sürecine yardımcı olur ve enzimleri harekete geçirir. Ayrıca B3 vitamini kolesterol seviyesi ve kan basıncına da iyi gelir. B12 vitamini metabolik faaliyetler için önemlidir.

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Kuru Baklagiller, Kurubaklagiller Nelerdir

Kuru Baklagiller, Kurubaklagiller Nelerdir

Kuru baklagiller, bitkilerin olgunlaşmış tohumlardır. Başlıcaları; nohut, fasulye, bezelye, mercimek ve börülcedir. Köklerinde havanın azotunu biriktirme özellikleri vardır. Bu nedenle toprağı zenginleştirirler. Bileşimleri esas olarak karbonhidrat ve proteindir. Kapsadıkları yağlar, genellikle doymamış yağ asidini içerir. Soya fasulyesi en yağlı baklagildir. Besinde et, yumurta gibi gıdaların bulunmadığı zaman iyi protein kaynağıdır. Ancak protein kaynağı yumurtaya göre %40-60 düşüktür. Tahıllar ile karıştırılıp pişirilirse protein oranı yönünden denge sağlanır. Kıyma ve yumurta

Potamodromus balık

Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...