Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





21 Temmuz 2011 Perşembe

İltihaplanmayı Azaltan Yiyecekler

İyi yağlar, özellikle zeytinyağı yaşamsal aktivitelerin düzenlenmesinde faydalıdır ayrıca sağlıklı yağlar iltihaplanmayı azaltır. Henüz zeytinyağı ile yemek yapmadıysanız şimdi başlamanın tam zamanı! Omega 9 yağ asidi açısından zengindirler. Iltihaplanmayı önler oleik asit içerir, avokado da aynı şekilde sağlıklı yağlara sahiptir. Salata ve yemeklerde kullanılabilir. Daha fazla balık tüketin. Kırmızı et yüksek miktarda kolesterol ve tuza sahiptir. Kolesterol ve tuz inflamasyonu tetikleyebilir. Daha fazla protein elde etmek için somon, kırlangıç balığı, ton balığı, morina, pisi balığı özellikle sağlıklıdır. Ot ile beslenen kırmızı etler de tercih edileblir.

Fındık ve meyveye önem verin. Ceviz, badem, ayçekirdeği, fındık mutlaka tüketin. Elma, yaban mersini, kiraz, ananas, ahududu, çilek gibi meyveleri bolca yiyin. Sarımsak tüketilmelidir. Iltihaplanmayı önemli ölçüde azaltır. Nefes kötü koksa da nane yaprakları ile koku giderilir. İltihaplanmayı gideren bir diğer besin grubu bitkiler ve otlardır. fesleğen, biber, kekik, maydanoz, biberiye, zerdeçal hem ferahlatır ve yeniler hem de inflamasyonu gidericidir. Taze sarımsak bu otlar ve zeytinyağını karıştırıp soğuk yemek ve mezelerde kullanabilirsiniz. Lezzet dolu ve sağlıklıdır. Zencefil de unutulmaması gereken iyi bir enfeksiyon savaşçısıdır.
%70 oranında saf kakao içeren çikolatayı da tatlı olarak tüketin. Bitter denilen çikolatalar da çok sağlıklı ve yararlıdır. Meyveler de tatlı niyetine yenilebilir. Sebze suyu ve yeşil çay da hem kanser riskini azaltır ve kanserle savaşır hem iltihaplanmayı azaltır hem de kalp hastalıklarına iyi gelir. Antioksidan eklemek için çaya limon katılabilir. Sıcak veya soğuk farketmez. Temelde sağlıklı beslenerek çok fazla yemeden düzenli beslenildiğinde hiçbir serbest radikal vücuda giremez. Omega 3 ve antioksidanlar iltihaplanmayla savaşır. Taze ve doğal beslenin. Sarımsak, zeytinyağı ve balık üçlüsünden vazgeçmeyin.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler