Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





21 Temmuz 2011 Perşembe

Organik Vitaminler

Vitaminler iyi bir sağlık için gerekli olan kimyasallardır. Vücudumuz günlük fonksiyonlarını sürdürmek için vitaminlere ihtiyaç duyar. Gıdalarda bulunan birçok vitamin vücut sağlığımız için gereklidir. Bu vitaminler arasında A,B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E, H vitaminleri, M vitamini veya Folik Asit, P vitamini veya Biyoflavanoidler, PABA vitamini veya Para-amino benzoik asit yer alır.
A vitamini iki türden oluşur ve bunlar karoten ve retinoldür. Bitkilerde A vitamini genellikle beta karoten şeklinde bulunur. A vitamini gözler, üreme sistemi ve bağışıklık sistemi için önemlidir. B1 vitamini suda çözünebilir bir vitamindir ve sinir fonksiyonları için gereklidir. Ayrıca bu vitamin yağ, karbonhidrat ve amino asidin enerjiye çevrilmesi için gereklidir. B2 vitamini Riboflavin olarak bilinir ve vücuttaki hücrelerin gelişimi için faydalıdır. Ayrıca bu vitamin kırmızı kan hücreleri, cilt hücreleri ve saçlar için sağlıklıdır. B kompleksi vitamini amino asit ve yağ asitleri sentetikleri için gereklidir.

B3 vitamini vücudun sindirim sürecine yardımcı olur ve enzimleri harekete geçirir. Ayrıca B3 vitamini kolesterol seviyesi ve kan basıncına da iyi gelir. B12 vitamini metabolik faaliyetler için önemlidir. C vitamini yaraların çabuk iyileşmesi, beyin ve sinir fonksiyonları ve bağ dokusu üretimi ve sindirim enzimleri için gereklidir. E vitamini yağda çözülebilir bir vitamindir ve normal kan pıhtılaşması için oldukça önemlidir. Folik asit veya M vitamini suda çözülür ve özellikle hamilelik dönemindeki kadınlar için büyük önem taşır.
Vitaminlerin tamamını sebze ve meyvelerden almak bazen mümkün olmayabilir. Bununla birlikte vitamin eksikliklerine karşı vitamin takviyeleri alınabilir. Vitaminler iki şekilde alınır. Bunlardan birincisi gıdalardan alınan doğal veya organik vitaminlerdir. İkincisi de takviyelerden alınan sentetik vitaminlerdir. Organik takviyeler sentetik takviyelerden daha iyidir. Organik takviyeler vücutta biyokimyasal reaksiyonlar yaratırlar ve toksin içermezler. Böylece sentetik takviyelere göre daha sağlıklıdır.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler