Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





31 Ekim 2011 Pazartesi

Gripten koruyan besinler

 
Mevsim geçişlerinin yaşandığı dönemlerde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların görülme sıklığı artıyor. Uzmanlara göre ise bu hastalıklardan korunmada en büyük rolü doğru ve dengeli beslenmek oynuyor.
 

Yoğurt ve kefir

Bırakın yoğurt ve kefir sizi korusun

Yoğurt ve kefir florayı güçlendirerek gastrointestinal sistem enfeksiyonlarına karşı direnç oluşturur, immün fonksiyonlara (bağışıklığa) destek verip, anti-tümör özellik gösterir.






Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Sarımsağın faydası

Sarımsağın faydası kokusundan ağır basıyor

Sarımsağın yapısında bol miktarda su, fruktoz içeren karbonhidratlar, kükürt bileşikleri, protein, lif ve serbest amino asitler bulunur. Sarımsak ayrıca yüksek miktarda saponin, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminlerini içerir. Sarımsağın bağışıklık sisteminin baskılanmasını önleyerek kansere karşı etkili bir silah olabileceği belirtilmektedir.



Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

E vitaminini fındık, ceviz ve badem

E vitaminini fındık, ceviz ve bademden alabilirsiniz

E vitamininin vücuttaki en önemli görevi antioksidan özelliğidir. En zengin kaynakları; fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, sıvı yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller, tahin gibi besinlerdir. Balık, balık yağı, fındık ve cevizde bulunan omega-3 yağ asitleri güçlü bir antioksidandır ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Ayrıca zeytinyağı, fındık yağı gibi sıvı yağlarda bulunan omega-9 yağ asitleri de bağışıklık sistemini olumlu etkiler.



Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Bir tutam maydanoz c vitamini ihtiyacı

Bir tutam maydanoz c vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar

Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücü, kılcal damar sisteminin ve tiroid bezinin fonksiyonları üzerinde etkilidir. Maydanoz yaprakları vitamin(A,C,K ), demir, potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum yönünden zengindir.





Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Ara öğünlerde kayısı

Ara öğünlerde kayısı tüketin

Kayısı, mineral maddelerden, potasyum ve vitaminlerden ß-karotence çok zengindir. A vitaminin öncül maddesi olan ß-karoten, vücudu ve organları saran epitel doku, göz sağlığı, kemik, diş gelişmesi ve endokrin bezlerinin çalışması için gereklidir. Bu görevlerinden başka A vitamini üreme ve büyümede, enfeksiyonlara karşı vücut direncinin artmasında önemli rol oynar. Ayrıca A vitamini organizmanın ve sağlıklı hücrelerin direncini artırarak kansere karşı koruyucu görevi yapmaktadır.



Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

En zengin meyve kivi

Kivinin 100 gramında ortalama 100-400 mg C vitamini bulunur. Ayrıca magnezyum içeriği bakımından da en zengin, yüksek potasyum miktarı ve düşük sodyum ile yine meyveler içerisinde ön sıralarda yer almaktadır. E vitamini, bakır, fosfor, B2 vitamini ve A vitamini bakımından da iyi bir içeriğe sahiptir.



Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

21 Ekim 2011 Cuma

Yaşam Enerji: Yağ yakıcı zayıflama çayı malzemeleri nasıl yapılı...

Yaşam Enerji: Yağ yakıcı zayıflama çayı malzemeleri nasıl yapılı...: Yağ yakıcı Zayıflama Çayı için aşağıda listelenen malzemeleri karıştırarak hazırlayacağınız çay ile zayıflamanıza yardımcı olacaktr.. Y...

Alternatif tıp, şifalı bitkiler, Yoga, Meditasyon, Reiki, Feng Shui

20 Ekim 2011 Perşembe

Ekosistem Canlı Yaşamı: Onlarca yırtıcı hayvan vurularak öldürdüler

Ekosistem Canlı Yaşamı: Onlarca yırtıcı hayvan vurularak öldürdüler: ABD'nin Ohio eyaletinde tutuldukları çiftlikten kaçan ve aralarında aslan, kaplan, çita ve boz ayı gibi türlerin bulunduğu vahşi hayvanla...

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Serçe Resimleri, Serçe Fotoğrafları, Sparrow Pictu...

Hayvanlar Alemi Hayvanlar Dünyasında Yaşam: Serçe Resimleri, Serçe Fotoğrafları, Sparrow Pictu...: serçe resmi, serçe fotoğrafı, Sparrow picture, sparrow photo serçe resmi, serçe fotoğrafı, Sparrow picture, sparrow photo serçe resmi,...

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı

19 Ekim 2011 Çarşamba

Canlıların biyolojik yapısı değişiyor

Araştırmacılar, iklim değişikliğinin doğal yaşam alanlarında neden olduğu olumsuz etkiler dolayısıyla kutup ayılarının küçülmeye başladığını tespit etti.

Bilim insanları benzer etkilerin diğer hayvan ve bitkiler içinde geçerli olduğunu belirtti.
Artan küresel sıcaklıkların ve hava akımlarında yaşanan değişimlerin, birçok canlı türünün büyüme döngüsü üzerinde olumsuz etkisi olduğu önceden beri biliniyordu. Uzmanlar, yaşanan değişimlerden dolayı insan nüfusunun da tehdit altına girebileceği uyarısında bulundu. Bunun nedeni, balık ve tahıl ürünleri gibi temel

17 Ekim 2011 Pazartesi

Hücre yeniliyor zihni geliştiriyor

 Zengin protein ve E vitamini deposu olan Buğday özü ''Ruşeym'', buğdayın özünden elde edilen bir toz.

Hücre yeniliyor, zihinsel gelişimi destekliyor, kalp damar hastalıklarına iyi geliyor.
Zengin protein ve E vitamini deposu olan Buğday özü ''Ruşeym''den bahsediyoruz.
Bir ton buğdaydan ancak bir kilogram Ruşeym, elde edilebiliyor.
Ruşeym, buğdayın özünden elde edilen bir toz.
Tanenin filizlendiği yer olan Ruşeym, buğday öğütülürken, özel bir işlemle elde ediliyor. Bu mucizevi besin, protein ve E vitamini deposu.

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Köstebeğin gen haritası

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Köstebeğin gen haritası: Köstebeğin gen haritası çözüldü Bilim adamları köstebeğin gen haritasını çözdü. Bilim dergisi Nature'da yayımlanan makaleye göre, Bost...

Hayvan Bakımı, Hayvan Eğitimi, Hayvan Resimleri Veterinerlik & Hayvan Sağlığı

16 Ekim 2011 Pazar

Yaşam Enerji: Güzellik Yogası

Yaşam Enerji: Güzellik Yogası: Güzellik Yogası Kırışıklıklarınızdan kurtulmak, cildinizdeki sarkmalara veda etmek istiyor musunuz? O halde ‘Güzellik Yogası’ tam size gö...

Yaşam ve İnsan için herşey

Bu mantar ağaç kütüklerinde yetişiyor

Hastalık ve zararlılara karşı dayanıklı, bakım masrafları düşük olan kayın mantarları, içerdiği besin maddelerinin yüksekliği ve piyasalardaki getirisi ile üreticilerin gözdesi oldu.
Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, yaptığı açıklamada, Muğla'da tütüne alternatif ürün yetiştirilmesi çalışmaları kapsamında nisan ayında ağaç kütüklerinde mantar üretim çalışmaları başlattıklarını söyledi.Çalışmalar

15 Ekim 2011 Cumartesi

Köpek balıkları - Köpek balıkları'nın zihinsel haritası

'Köpek balıkları nereye gittiklerini çok iyi biliyorlar'


Bazı köpek balığı türlerinin 50 kilometreye varan mesafelerdeki hedeflerine hatasız bir şekilde ulaşmalarını sağlayan zihinsel haritalara sahip oldukları iddia edildi.
Amerikalı bilim adamlarının kaplan türü köpek balıkları üzerinde yaptıkları araştırmalarda balıkların hareketleri akustik vericilerle izlendi.

Piranhaların dünyası - Piranha ritmi

Avını ısıra ısıra kemiren piranhaların korku uyandıran bir şöhreti var. Ama yeni bir araştırma, bu balıkların Amazon'un sularında dişlerinden ziyade, çıkardıkları sesle varlık gösterdiğini ortaya koydu.

12 Ekim 2011 Çarşamba

Çikolata ve Sağlığımız

Çikolata ye, sağlıklı kal

Bilimadamları, çikolata tüketiminin kadınlarda kalp ve damar hastalıklarıyla felç riskini azalttığını ortaya çıkardı.
"Journal of the American College of Cardiology" dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, felç riski çikolata tüketen kadınlarda, hiç tüketmeyenlere oranla yüzde 20 daha az. Stokholm'deki Karolinska Enstitüsü'nde yapılan araştırmaya yaşları 49 ile 83 arasında değişen 33 bin İsveçli kadın katılmış.

3 Ekim 2011 Pazartesi

Patates hastalıkları ile mücadele

Patates hastalıklarından kist nematodlarının varlığının ve yayılışının tespiti, yayılmasının önlenmesi, mücadelesinin yapılması ve yok edilmesi amacıyla alınacak asgari önlemlere ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.
Patates Kist Nematodları ile Mücadele Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Tarım il ve ilçe müdürlükleri, bulaşıklık tespit edilen tarlalarda patates kist nematodları riski açısından bir tarladaki bitki sağlığı koşullarının homojen olduğunu teminen tarlayı oluşturan unsurları tanımlayacak ve tarlanın detaylı tanımını oluşturan kriterleri Bakanlığa bildirecek.