4 Eylül 2011 Pazar

Soğuk Havalarda Nasıl Beslenmeli

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Diyetisyeni Melek Oğuzhan, soğuk havanın insan sağlığına olan olumsuz etkisini en aza indirmek için kış aylarında beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Çürüyen meyve neden kahverengiye dönüşür?

Kimyasal tepkimelerin yarattığı değişimler...


Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor. Meyvelerdeki renk değişimi ve kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu. Bu enzimler, meyvelerde bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor. Meyvenin hücre yapısı bir bütün olarak

Как выбрать созревший арбуз

Покупка арбуза дело тонкое. Где покупать, просить подобрать или выбрать самому.
Как оценить зрелость арбуза по звуку при простукивании, по наличию жёлтых пятен на кожуре, по форме, по цвету и состоянию кожуры, по размерам, по половому признаку. Купив арбуз убедиться – нитратов нет.Обо всём этом далее. Рекомендуем покупать арбузы в местах, не вызывающих подозрений.

1 Eylül 2011 Perşembe

Probiyotik yoğurtlar depresyon tedavisinde de yardımcı

Probiyotik yoğurtların bağırsaklar için son derece faydalı olduğu biliniyordu ancak bilim adamları probiyotik yoğurdun ilginç bir faydasını daha keşfettiler...

Probiyotik yoğurtlar aynı zamanda depresyon tedavisinde de yardımcı olabileceği açıklandı.
Probiyotik yoğurtlarda bulunan bir bakterinin beyinde doğrudan etkili olduğu ortaya çıktı. İnsan beynini etkileyen bu bakterilerin de depresyon ve anksiyetik bozuklukların tedavisinde faydalı olabileceği yapılan son araştırmalarda bulundu.

31 Ağustos 2011 Çarşamba

Halk arasında tıbbi bitki olarak da bilinen karayemiş

'Gizli hazine' karayemiş

Karadeniz'in doğusu başta olmak üzere Türkiye'de farklı yörelerde doğal olarak yetişen, meyve, yaprak, çiçek ve çekirdekleri mide ülseri, sindirim sistemi hastalıkları, bronşit, egzama gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bildirilen karayemişin dünya meyvecilik sektörüne kazandırılması isteniyor.
doğal, bitkisel,şifa
Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bektaş Erdoğan, dünya meyvecilik kültürünün önemli merkezi konumundaki Türkiye'de, çeşitli yörelerde ''Taflan'', ''Gürcü kirazı'', ''Karamış'', ''Kattak'', ''Laz üzümü'', ''Laz yemişi'' ve ''Tahnal'' sözcükleriyle adlandırılan karayemişin, Karadeniz'de 20 türünün olduğunu söyledi.

30 Ağustos 2011 Salı

Kızartılmış ve Fırınlanmış Gıdalardaki Akrilamid meddesine dikkat !

Gıdalardaki gizli tehlike: Akrilamid

Uzmanlar tüketicileri, kızartılmış ve fırınlanmış yüksek nişasta içeren gıdalara karşı uyarıyor.
Natural Life
natürelbakkal- Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şevki Arslan, insan sağlığına zararlı etkileri bulunduğu belirtilen akrilamidin kokusuz ve renksiz olmasının yanında suda kolaylıkla çözündüğünü söyledi.
Akrilamidin patates ve mısır cipsleri, kraker, bisküviler, kahvaltılık gevrekler, fırınlanmış ürünler, ekmek,

18 Ağustos 2011 Perşembe

Çöp suları balıkları öldürüyor

Çöp suları balıkları öldürüyor

Samsun'da Mert Irmağı'ndaki balık ölümlerine İlkadım Belediyesinin çöp sıkıştırma bölgesinden akan çöp sularının neden olduğunun tahmin edildiği bildirildi.
Doğal Yaşam - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, yaptığı açıklamada, İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi'nden geçen Mert Irmağı'nda çok sayıda balık ölümü yaşanmasının ardından kendi müdürlükleri ile Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Çevre Yönetimi Şube Müdürlüğü ekiplerinin bölgede su ve balık analizi yaptığını söyledi.
Analiz sonuçlarının henüz çıkmadığını ancak çevrede yapılan incelemelerde İlkadım Belediyesinin çöp

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu...

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu... : Kediler sahibinin duygularını hisse...