Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktir.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler
26 Nisan 2011 Salı
Mikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır
Mikrodalga fırın nasıl kullanılmalıdır ?Mikrodalga fırının kullanımı teknolojinin sunduğu yenilikler sayesinde mutfakta işler daha kolay ve zevkli hale gelir.
Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamızı sağlayan ürünlerden biri de mikrodalga fırınlardır. Farklı bir pişirme tekniğine sahip bu fırınlar ile ilgili bilmek istedikleriniz:
Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamızı sağlayan ürünlerden biri de mikrodalga fırınlardır. Farklı bir pişirme tekniğine sahip bu fırınlar ile ilgili bilmek istedikleriniz:
Tarhana Hazırlanışı Kuru Tarhana Hazırlanışı
Tarhana Hazırlanışı
Kuru Tarhana Hazırlanışı
Su 2 su bardağı 400 gram
Tuz 4 yemek kaşığı 48 gram
Soğan 5 büyük boy 500 gram
Domates 4 orta boy 500 gram
Taze kırmızı biber 5 orta boy 250 gram
Un 8 su bardağı 880 gram
İrmik 5 ½ su bardağı 860 gram
Yoğurt 5 su bardağı 1100 gram
Kuru Tarhana Hazırlanışı
Su 2 su bardağı 400 gram
Tuz 4 yemek kaşığı 48 gram
Soğan 5 büyük boy 500 gram
Domates 4 orta boy 500 gram
Taze kırmızı biber 5 orta boy 250 gram
Un 8 su bardağı 880 gram
İrmik 5 ½ su bardağı 860 gram
Yoğurt 5 su bardağı 1100 gram
Sofrada Meyve Yeme İncelikleri
ELMA, ARMUT:
Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir.
MUZ:
Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir. Tamamı ile soyulup atılmaz.
Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür.
Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir.
MUZ:
Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir. Tamamı ile soyulup atılmaz.
Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür.
Bayram çikolatanızı kendiniz yapmak ister misiniz?
Bayram çikolatanızı kendiniz yapmak ister misiniz?
Son yıllarda büyük talep gören el yapımı çikolataların, evde hazırlanarak, kilogramının 40-50 lira yerine 8-10 liraya mal edilebileceği bildirildi.
Bilim adamlarına göre, mutluluk hormonu ''endorfin''i harekete geçiren, çocukların vazgeçilmezi olduğu kadar yetişkinlerin de neredeyse tamamına yakın bir bölümünün severek tükettiği renk renk çikolatalar bayram öncesinde vitrinleri şölene çevirdi.
Son yıllarda büyük talep gören el yapımı çikolataların, evde hazırlanarak, kilogramının 40-50 lira yerine 8-10 liraya mal edilebileceği bildirildi.
Meyvelerin Kalori Cetveli
Kalori degerleri, besinlerin 100 g'lari / 100 ml'leri için verilmistir
GIDA KALORI
Ahududu 57
Ananas 52
Armut 61
Avokado 167
Ayva 57
Bögürtlen 58
Çilek 37
Dut 93
GIDA KALORI
Ahududu 57
Ananas 52
Armut 61
Avokado 167
Ayva 57
Bögürtlen 58
Çilek 37
Dut 93
Sebzelerin Kalori Cetveli
KALORI CETVELI ( SEBZELER )
Kalori degerleri, besinlerin 100 g'lari / 100 ml'leri için verilmistir
GIDA KALORI
Defne yapragi 97
Bakla 72
Bamya 320
Bezelye 84
Biber 22
Kalori degerleri, besinlerin 100 g'lari / 100 ml'leri için verilmistir
GIDA KALORI
Defne yapragi 97
Bakla 72
Bamya 320
Bezelye 84
Biber 22
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Potamodromus balık
Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...

-
Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecind...
-
Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alko...
-
Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli...