26 Nisan 2011 Salı

Pilavın Tane Tane ve Beyaz Olması İçin

Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktir.

Mikrodalga Fırın Nasıl Kullanılır

Mikrodalga fırın nasıl kullanılmalıdır ?Mikrodalga fırının kullanımı teknolojinin sunduğu yenilikler sayesinde mutfakta işler daha kolay ve zevkli hale gelir.
Az zaman harcayarak mükemmel lezzetler yaratmamızı sağlayan ürünlerden biri de mikrodalga fırınlardır. Farklı bir pişirme tekniğine sahip bu fırınlar ile ilgili bilmek istedikleriniz:

Tarhana Hazırlanışı Kuru Tarhana Hazırlanışı

Tarhana Hazırlanışı
Kuru Tarhana Hazırlanışı




Su 2 su bardağı 400 gram
Tuz 4 yemek kaşığı 48 gram
Soğan 5 büyük boy 500 gram
Domates 4 orta boy 500 gram
Taze kırmızı biber 5 orta boy 250 gram
Un 8 su bardağı 880 gram
İrmik 5 ½ su bardağı 860 gram
Yoğurt 5 su bardağı 1100 gram

Sofrada Meyve Yeme İncelikleri

ELMA, ARMUT:
Helezoni olarak soyularak ya da dört parçaya ayrıldıktan sonra ayıklanarak elle ya da meyve çatalı ile yenir.


MUZ:
Samimi bir ortamda: Muz kabukları alt ucuna kadar soyulup orada bırakılabilinir. Tamamı ile soyulup atılmaz.
Resmi bir ortamda: Kabuklar tamamen çıkarılır ve meyve bıçağı ile kesildikten sonra ağıza götürülür.

Bayram çikolatanızı kendiniz yapmak ister misiniz?

Bayram çikolatanızı kendiniz yapmak ister misiniz?

Son yıllarda büyük talep gören el yapımı çikolataların, evde hazırlanarak, kilogramının 40-50 lira yerine 8-10 liraya mal edilebileceği bildirildi.




Bilim adamlarına göre, mutluluk hormonu ''endorfin''i harekete geçiren, çocukların vazgeçilmezi olduğu kadar yetişkinlerin de neredeyse tamamına yakın bir bölümünün severek tükettiği renk renk çikolatalar bayram öncesinde vitrinleri şölene çevirdi.

Meyvelerin Kalori Cetveli

Kalori degerleri, besinlerin 100 g'lari / 100 ml'leri için verilmistir
GIDA KALORI
Ahududu 57
Ananas 52
Armut 61
Avokado 167
Ayva 57
Bögürtlen 58
Çilek 37
Dut 93

Sebzelerin Kalori Cetveli

KALORI CETVELI ( SEBZELER )
Kalori degerleri, besinlerin 100 g'lari / 100 ml'leri için verilmistir
GIDA KALORI
Defne yapragi 97
Bakla 72
Bamya 320
Bezelye 84
Biber 22

Potamodromus balık

Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...