
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler
20 Temmuz 2011 Çarşamba
Aseksüel hayatın sırrı, sopa çekirgelerinde mi gizli?
Genetik araştırmalar sopa çekirgelerinin tam bir milyon yıldır dölleme olmadan ürediklerini ortaya koydu.
Kanadalı bilimadamları, ABD'nin batı sahilindeki ağaçlık alanlarda yaşayan Timema tipi sopa çekirgelerinin DNA'larını inceledi.

16 Temmuz 2011 Cumartesi
Orkide Çiçeği Nasıl Bakılır ? Orkide Çiçeği Bakımı - Phalaenopsis
Orkide Çiçeğinin Bakımı
Bol ışık ister, ama yaz aylarında direk güneş ışığından koruyun.
Haftada 1 kez sulayın, saksının dibine tabak koyun. Klorlu su her türlü bitkiye zararlıdır. Bu yüzden musluk suyundan suluyorsanız, suyu en az 1 gün kloru uçması için dinlendirmelisiniz. Kesinlikle çiçeklerine su püskürtmeyin


Akdeniz'de 'katil yosunlar'
Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi bilimadamlarının deniz çayırlarına yönelik yürüttükleri araştırma sırasında, bulunduğu bölgedeki diğer türleri baskı altında tutan ve ''Katil yosun'' diye nitelendirilen Caulerpa Taxifolia türünün Antalya kıyılarına kadar ulaştığı tespit edildi.
Proje sorumlusu Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Mutlu, TÜBİTAK için deniz çayırlarına yönelik bir araştırma projesine başladıklarını kaydetti. 3 yıllık proje çerçevesinde Manavgat Irmağı'ndan Antalya'da Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü noktaya kadar deniz yüzeyini taradıklarını anlatan Mutlu, 70 metre derinliğe kadarki bölgede akustik sistemlerle deniz çayırlarının yoğunluklarını tespit edeceklerini bildirdi.
12 Temmuz 2011 Salı
Beynin sağlıklı şekilde çalışması için tüketilmesi gereken besinler
Amerikan erkek sağlığı dergisi Men’s Health, 48 sağlıklı besini açıkladı.
Beynin sağlıklı şekilde çalışması için tüketilmesi gereken besinler şunlar:
1- Soğan: Mantıklı düşünmeyi sağlıyor. Japon araştırmacılara göre, içeriğinde kükürt bulunan soğan vücuttaki toksinleri dengeliyor.
2- Sardalya: Hafızanın gücünü artıran D vitaminini içerir. Beslenme yazarı Kate Percy, sardalyanın günde 80 gram tüketilmesini öneriyor.

1- Soğan: Mantıklı düşünmeyi sağlıyor. Japon araştırmacılara göre, içeriğinde kükürt bulunan soğan vücuttaki toksinleri dengeliyor.
2- Sardalya: Hafızanın gücünü artıran D vitaminini içerir. Beslenme yazarı Kate Percy, sardalyanın günde 80 gram tüketilmesini öneriyor.
Etiketler:
besin,
beslenme,
beyin,
biyoloji,
düşünme,
gıda,
insan,
meyve,
sağlık,
sebze,
yiyecekler,
zeka,
zihin
10 Temmuz 2011 Pazar
SARIMSAK - Sarımsağın tarihi
SARIMSAK
Sarımsağın tarihi
Tarihi kayıtlardan, Gizek Piramidi’ni yaptıran Firavun Keops’un (IV. Hanedan) inşaat sırasında işçilere bol miktarda yedirdiği sarımısağın, İsrail oğulları tarafından Mısır’dan Filistin’e getirildiği, oradan Anadolu ve İyonya’ya yayıldığı biliniyor. Haçlı seferleri sırasında ilk defa Fransa’ya getirilen ve bu şekilde Avrupa’nın öğrendiği sarımsak, bugün dünyanın her tarafında yetiştiriliyor. Sarımsak vitamin deposu
Sarımsağın bileşiminde şekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve içerisinde bol olarak allil sülfür bulunuyor. Sarımsağın özel kokusu ve tadı bundan ileri geliyor. Sarımsağın ihtiva ettiği yağ olan ‘Oleum allicine’, 1944 senesinde J. Cavallito ve J. Bailey adlı iki bilim adamı tarafından keşfedilmiş. Bu yağın 1 miligramı, 15 OE penisilinin aktivitesine eşit kıymetli bir deva.
Sarımsağın tarihi

Sarımsağın bileşiminde şekerler, vitaminler (A, B, C), kükürtlü bir uçucu yağ ve içerisinde bol olarak allil sülfür bulunuyor. Sarımsağın özel kokusu ve tadı bundan ileri geliyor. Sarımsağın ihtiva ettiği yağ olan ‘Oleum allicine’, 1944 senesinde J. Cavallito ve J. Bailey adlı iki bilim adamı tarafından keşfedilmiş. Bu yağın 1 miligramı, 15 OE penisilinin aktivitesine eşit kıymetli bir deva.
4 Temmuz 2011 Pazartesi
Tatlı patates : beta karoten, C vitamini, E vitamini
Tatlısı daha sağlıklı
Uzmanlar, tatlı patatesin besin değerinin beyaz patatesten daha fazla olduğuna dikkat çekerken, tatlı patatesin antioksidanlarla dolu olduğunu, beta karoten, C vitamini, E vitamini içerdiğine dikkat çektiler.
Alabama'daki Tuskegee Üniversitesinde görev yapan beslenme ve tatlı patates uzmanı Adelia Bovell-Benjamin, yiyeceklerin kilo almaya etkisinin hazırlanma şekilleriyle de ilgili olduğuna dikkat çekerek, insanların tatlı patatesi kızartmak yerine fırında pişirmeyi ya da haşlamayı tercih ettiği için de daha sağlıklı olduğunu belirtiyor.
Tatlı patates antioksidanlarla dolu
Uzmanlar, tatlı patatesin besin değerinin beyaz patatesten daha fazla olduğuna dikkat çekerken, tatlı patatesin antioksidanlarla dolu olduğunu, beta karoten, C vitamini, E vitamini içerdiğine dikkat çektiler.
Tatlı patates antioksidanlarla dolu
3 Temmuz 2011 Pazar
Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Dinozorların rengi nedir - Dinozorlar ne renktir
Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Dinozorların rengi nedir - Dinozorlar ne renktir: "Manchester Üniversitesi bilim insanları, 10 milyon yıl önce yaşayan dinazorların ten rengi ve tonlarının neye benzediğiyle ilgili ilk kez..."
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Potamodromus balık
Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...

-
Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecind...
-
Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alko...
-
Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli...