27 Haziran 2011 Pazartesi

Patates, etten fazla kilo aldırıyor!

Her gün bir porsiyon patates yemek, bir bardak şekerli içecekten bile daha çok kiloya neden oluyor.
Harvard Üniversitesi’ndeki araştırmaya göre, her gün bir porsiyon kızarmış, fırınlanmış ya da diğer şekillerde pişirilmiş patates yemek, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha fazla kilo aldırıyor.

120 binden fazla sağlık uzmanının 12 yıl boyunca yürüttüğü ve New England Journal of Medicine’da yayınlanan araştırmaya göre, her gün bir porsiyon kızartma ya da fırın patates, yılda ortalama 363 gram, 20 yıl içinde de 7.26 kg fazla kilo alımına neden oluyor.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

26 Haziran 2011 Pazar

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Sağır arılar dans ile haberleşiyor!

Bilgisayar - İnternet - Bilim Teknoloji Tasarım Dünyası: Sağır arılar dans ile haberleşiyor!: "Koloniler halinde gezen arıların haberleşme yöntemi bilim adamlarını hayrete düşürüyor. Sağır olmaları sebebiyle sesli iletişim kuramayan..."

Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri

Nektarin (Tüysüz Şeftali) ve Faydaları

Nektarin derisi tüysüz olan bir şeftali türüdür. 1970’li yıllarda İsrail’de türetilmiştir. Türetiminde şeftali dışında hangi meyve türlerinden aşı alındığı (erik, badem veya kayısı) uzmanlar arasında hala tartışma konusudur. Beta karotin ve potasyum gibi vitamin
ve mineraller içerir.
Nektarin(Tüysüz Şeftali) ve Faydaları
Önerilerimiz:
Çiğ olarak tüketilir. Bununla beraber pasta ve kek, reçel veya Chutney sosu yapımında da kullanılır. Olgun nektarin oda ısısında
bir kaç gün dayanır. Buzdolabında saklanmalıdır.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

ImuPro300 Kendinize uygun olmayan gıdaları tükettiğinizde ortaya çıkabilecek sorunlar

ImuPro300

Kendinize uygun olmayan gıdaları tükettiğinizde ortaya çıkabilecek sorunlardan birkaçı
Son yapılan çalışmalara göre, kişinin kendisine zararlı olan maddeleri tüketmesi durumunda onlarca sorun ortaya çıkabiliyor. Bu sorunların başlıcaları ise şöyle sıralanıyor: Cilt sorunları, migren, aşırı kilo ya da aşırı kilo verme, mide ve bağırsak rahatsızlıkları, romatizma, şişmiş göz kapakları, akne, idrar bozuklukları, nefes darlığı, egzama, halsizlik, sinirlilik, kalp ve dolaşım sorunları ve depresyon ortaya çıkabiliyor.
Zararlı bağımlılık yapıyor

Kırmızı Yaban Mersini ve Faydaları

Kırmızı yaban mersini yaban mersini ile akraba olup Kuzey Avrupa’da Sibirya’da, Japonya’da ve Kuzey Amerika’nın arktik alanlarında yetişir.!0 cm boyunda sert kış koşullarına dayanıklı daima yeşil bir çalıdır. Meyveleri bezelye büyüklüğünde ve kırmızıdır.
Kekremsi-ekşi tadı nedeniyle pek çiğ tüketilmez, işlenmiş halde kullanılır. Meyvelerinden komposto, marmelat ve deser yapılır.
Kırmızı Yaban Mersini ve Faydaları
Önerilerimiz:
Kırmızı yaban mersini sos olarak av etleriyle veya peynirle birlikte sunulur.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Ayva ve Faydaları

Ayva da elma ve armut gibi yumuşak çekirdekli meyveler grubuna dahil olup gülgiller familyasına (Rosaceae) aittir. Elma ve armut biçimli ayvalar olarak iki gruba ayrılır.Tam olgunluğa ulaşmış parlak sarı renkli ve aromatik kokulu meyvelerin çiğ olarak
tüketilmesi mümkün değildir çünkü eti ekşi ve serttir. Ancak pişirilip tatlandırılınca tipik aromaları ortaya çıkar. Toplama zamanı Eylül-Ekim aylarıdır. Meyvelerin pektin düzeyi yüksektir.
Ayva ve Faydaları
Önerilerimiz:

Yabani İğde ve Faydaları

Yabani İğde ve Faydaları

Yabani iğde sık dallı, söğüt yaprağını andıran zeytin yeşili, ince ve çok kısa saplı yaprakları olan bir çalıdır. Dalları dikene dönüşür.
Etinden ve tohumundan elde edilen yağ epitel oluşumunu (en üstteki deri ve mukoza dokusu) hızlandırarak yaraların iyileşmesini olumlu yönde etkiler. Yağ ayrıca haricen uygulanarak deride güneş yanığı veya röntgen çekimi gibi etkenlerle oluşan ışın ve radyasyon hasarlarına karşı koruma ve tedavi amacıyla ve yara tedavisinde kullanılır. Meyvelerinden yapılan suyu, konsantresi veya şurubu C vitamini kaynağı olarak çok değerlidir. Pek bol askorbik asit (C vitamini), karotenoidler, şavonoidler, ve E, B1, B2, B6, niasin, pantotenik asit, biotin ve folik asit vitaminleri içerir.
Yabani İğde ve Faydaları
Önerilerimiz:

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu...

Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu... : Kediler sahibinin duygularını hisse...