İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yunus Önal, işletmelerin kayısıdaki kükürt oranını düşürmek için hidrojen peroksit yerine ozon kullanması gerektiğini söyledi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr.
Yunus Önal, kuru kayısıdaki kükürt oranının ozonla düşürülmesinin, hem üründeki hijyeni sağladığını, hem de kütle kaybını önlediğini ifade etti. Yaklaşık 10 yıl önce
''Kayısıda Kükürdün Giderilmesi ve Hijyenik Kayısı İçin Ozon Kullanımı'' adlı araştırmaya başladığını anlatan Önal, 3 yıl süren araştırmanın sonuçları ortaya çıktığında ozonun, kayısıdaki kükürdün düşürülmesinde kullanılması için işletmeleri gezerek öneride bulunduğunu, ancak işletmelerin buna sıcak bakmadığını, araştırmanın bulgularının değerinin 7 yıl sonra anlaşılmaya başladığını belirtti.