Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler
10 Haziran 2011 Cuma
Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: EHEC'in kaynağı - EHEC nereden geliyor ?
Türkiye'nin Ezber Bozan Sıradışı Haber Gazetesi: EHEC'in kaynağı - EHEC nereden geliyor ?: "Almanya, şu ana kadar Avrupa'da 30 kişinin ölümüne neden olan Enterohemorajik Escherichia Coli (EHEC) bakterisinin kaynağını açıkladı. A..."
9 Haziran 2011 Perşembe
Baharat - Baharat ve Aktarlar ( Mısır Çarşısı )
Baharat:

1660 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırılan Mısır Çarşısı, İstanbul’un en eski kapalı çarşılarındandır. Çarşının Mısır Çarşısı olarak anılmasının nedeni ise Kahire’den alınan vergilerle yapılmasıdır. Mısır Çarşısı, aktarları, çeşit çeşit baharatları ile meşhurdur. Turistlerin en uğrak yeri olan Mısır Çarşısı’nın içine girdiğinizde keskin baharat kokuları etrafınızı sarar. Eskiden her türlü ilacın da satıldığı çarşıda, günümüzde kuyumcu ve hediyelik eşya dükkanları da bulunur.
Hangi Baharat Nerede, Nasıl Kullanılır
Sağlık Kaynağı Beş Baharat !

1660 yılında Turhan Sultan tarafından yaptırılan Mısır Çarşısı, İstanbul’un en eski kapalı çarşılarındandır. Çarşının Mısır Çarşısı olarak anılmasının nedeni ise Kahire’den alınan vergilerle yapılmasıdır. Mısır Çarşısı, aktarları, çeşit çeşit baharatları ile meşhurdur. Turistlerin en uğrak yeri olan Mısır Çarşısı’nın içine girdiğinizde keskin baharat kokuları etrafınızı sarar. Eskiden her türlü ilacın da satıldığı çarşıda, günümüzde kuyumcu ve hediyelik eşya dükkanları da bulunur.
Hangi Baharat Nerede, Nasıl Kullanılır
Sağlık Kaynağı Beş Baharat !
Doğal Yaşam - Doğal Yaşam Resimleri - Doğadan Fotoğraflar
6 Haziran 2011 Pazartesi
Gıda etiketleri tüketici için tehlike
Gıda etiketlerindeki tehlike
Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, gıdaların etiketinde üretim tarihinin belirtilmemesi nedeniyle tüketicilerin mağduriyetinin arttığını belirtti.
naturelbakkal - İmrek, ''gıda etiketlerindeki tehlike'' başlığı ile yaptığı açıklamada, gıda ürünlerinde üretim tarihi zorunluluğunun bulunmaması nedeniyle üreticilerin haksız uygulamalarına paralel olarak tüketici mağduriyetlerinin arttığını kaydetti.
Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, gıdaların etiketinde üretim tarihinin belirtilmemesi nedeniyle tüketicilerin mağduriyetinin arttığını belirtti.
4 Haziran 2011 Cumartesi
GDO düşük yaptırdı
ABD Tarım Bakanlığı Ulusal Bitki Hastalıkları Tedavi Sistemleri Koordinatörü Don Huber, GDO'lu ürünlerde yeni bir patojen saptandığını belirterek, "Danalardaki kısırlık oranı yüzde 20'nin üstüne çıktı, sığırlarda düşük yapma oranı yüzde 45'e kadar yükseldi" dedi.
Türkiye Yem Sanayicileri Birliği’nin başvurusuyla Biyogüvenlik Kurulu’nun yem olarak kullanılmak üzere ithalatına izin verdiği GDO’lu soyanın taşıdığı yabani ot ilaçlarına dayanıklılık geninin (herbisit), çiftlik hayvanlarında kısırlık ve düşüğe neden olduğu öne sürülüyor. Hayvancılığın verimini düşüren GDO’lu yemler, gübre olarak kullanılan hayvan dışkısı ile toprağa da ulaşıyor kullanıldığı tarladaki bitkilerin genetiğini değiştiriyor. GDO’lu yemle beslenmiş hayvanları tüketen insanların sağlığının ne şekilde etkilendiğine dair bilimsel bir veri yok ama ciddi kuşkular var.
Kayısıda kükürt oranının düşürülmesi
İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yunus Önal, işletmelerin kayısıdaki kükürt oranını düşürmek için hidrojen peroksit yerine ozon kullanması gerektiğini söyledi.
İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yunus Önal, kuru kayısıdaki kükürt oranının ozonla düşürülmesinin, hem üründeki hijyeni sağladığını, hem de kütle kaybını önlediğini ifade etti. Yaklaşık 10 yıl önce ''Kayısıda Kükürdün Giderilmesi ve Hijyenik Kayısı İçin Ozon Kullanımı'' adlı araştırmaya başladığını anlatan Önal, 3 yıl süren araştırmanın sonuçları ortaya çıktığında ozonun, kayısıdaki kükürdün düşürülmesinde kullanılması için işletmeleri gezerek öneride bulunduğunu, ancak işletmelerin buna sıcak bakmadığını, araştırmanın bulgularının değerinin 7 yıl sonra anlaşılmaya başladığını belirtti.
Organik Adana karpuzu
Adana karpuzunun organiği geliyor
Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteklediği projeyle, kabak aşılı olduğu için eski lezzetini kaybettiği belirtilen ünlü ''Adana karpuzu''nun bu yaz organik üretimine başlanacak.
Natural Life
ÇKA Genel Sekreteri Veysel Parlak, 2008 yılında ilk proje çağrısına çıktıklarını belirterek, ilk senelerinde 89 projeye hibe desteği verdiklerini, 557 kişiye de istihdam sağladıklarını söyledi. Bölge ekonomisine de 31 milyon 500 bin liralık girdi oluştuğunu ifade eden Parlak, ''2009 yılında ise 103 projeye destek vererek 673 kişiye istihdam sağladık. Adana ve Mersin'e de 53 milyon liralık bir ekonomik canlanma oldu. Bu yıl da
Çukurova Kalkınma Ajansı'nın (ÇKA) desteklediği projeyle, kabak aşılı olduğu için eski lezzetini kaybettiği belirtilen ünlü ''Adana karpuzu''nun bu yaz organik üretimine başlanacak.
Natural Life
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Potamodromus balık
Potamodromik balıklar çoğunlukla üremek amacıyla göç ederler. Yumurtlamak için orta veya kısa mesafelerde akıntıya karşı veya sular altında ...

-
Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecind...
-
Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alko...
-
Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli...