Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





21 Haziran 2022 Salı

Kedilerde kuyruk hareketleri anlamı

Kedilerin kuyruk hareketleri ne anlama geliyor ?


Kediniz kafasının içinde olup bitenleri size kuyruğuyla anlatır. Kuyruk, iyi bir ruh hali göstergesidir. Kedinizin davranışını gözlemlemek için biraz zaman ayırın ve kuyruğuyla anlattığı hikayeleri hissetmeye başlayın.

Konum: yukarıda. Kediniz kendi bölgesinde hareket ederken kuyruğunu havada

yukarıda tutuyorsa bu, güvenini ve memnuniyetini ifade eder. Yukarı doğru dimdik şekildeki bir kuyruk, mutluluğu ve arkadaş canlısı bir tavrı ifade eder. Ve dik bir kuyruğun ucuna dikkat edin. Sağa sola yapılan minik bir hareket özellikle mutlu bir anı anlatır.

Konum: bir soru işareti gibi kıvrılmış. Kuyruğunda bir kıvrılma olduğunu fark ederseniz, kedinizle oynamak için günlük işinizden bir miktar mola vermeniz iyi olabilir. Bu kuyruk pozisyonu genellikle eğlenceli bir ruh halini yansıtır ve bu eğlenceyi sizinle paylaşmaya hazır olduğunu gösterir.

Konum: aşağıda. Çok dikkatli olun. Dümdüz bir kuyruk her an saldırabileceğinin sinyalini verebilir. Aşağıya inmiş bir kuyruk çok ciddi bir durumun ifadesidir. Bununla birlikte, İran kedileri gibi bazı cinslerin kuyruklarını belirli bir sebep olmadan aşağıda tutma eğiliminde olduklarını unutmayın.

Konum: bacaklarının arasına sıkışmış. Vücudun altında kıvrılmış bir kuyruk korku veya boyun eğme işaretidir. Bir şey kedinizi sinirlendiriyor demektir.

Konum: kabarmış. Boru fırçası görünümlü bir kuyruk, tehlikeyi önlemek için olduğundan daha büyük görünmeye çalışan, ciddi şekilde tedirgin ve korkmuş bir kediyi yansıtır.

Konum: sağa sola sertçe sallanan kuyruk. Sağa sola hızla sallanan bir kuyruk, hem korku hem de saldırganlığı gösterir. Bunu bir uzak durma uyarısı olarak değerlendirin.

Konum: yavaşça sallanan kuyruk. Sağa sola yavaşça sallanan kuyruk, kedinizin bir nesneye odaklandığı anlamına gelir. Bu kuyruk pozisyonunu, kediniz bir oyuncağa ya da mama kabının dışına düşmüş bir kedi maması tanesine atlamadan hemen önce görebilirsiniz.

Konum: başka bir kedinin vücuduna sarılı. Başka bir kedinin vücuduna sarılmış bir kuyruk, kolunuzu başka birinin omzuna koymak gibidir. Arkadaşlığı ifade eder.


Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler