Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





10 Nisan 2012 Salı

Paleolotik çağa ait kuş fosilleri

 125 milyon yıl önce kuşlar neye benziyordu?

Los Angeles Doğal Tarih Müzesi'nde bulunan paleolotik çağa ait kuş fosilleri, 125 milyon yıl öncesi hakkında ipuçları veriyor.




Bundan 125 milyon yıl önce kuşlar neye benziyordu? Bu soruya cevap vermek için antik kuş fosillerine bakmak gerekiyor. CNN
Türk'ün haberine göre fosiller üzerindeki incelemeler "dönem kuşları"nın dişleri olan, uzun gagalı, kemikli kuyruklara sahip genelde günümüzdekilerden çok daha büyük olduğunu gösteriyor.

Yani bugün yaşayan kuşlarla dinozorların var olduğu dönemde yaşayan kuşlar kesinlikle çok farklı. Bu çalışmayı Los Angeles County Doğal Tarih Müzesi Küratörü ve dinozor-kuş uzmanı Luis Chiappe yaptı. Chiappe, Mezozoik Çağ daki kuşların çok farklı deneyimlere sahip olduğunu vurguladı.

Mezozoik dönemde sadece kuşlar değil gezegenimiz de çok farklıydı. Dünya bugünkünden çok daha sıcaktı ve buz tabakaları yoktu. Deniz seviyesi ise çok daha yüksekti.

Galerideki kuşların adları (fotoğraf sırasına göre): Jeholornis, sapeornis, Confuciusornis, Changchengornis, Longipteryx, Rapaxavis, Pengornis, Hongshanornis, Eoenantiornis, Longirostravis, Zhongornis, Yanornis.

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler