Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler
13 Kasım 2011 Pazar
Bölgesel yağlara nokta atışı
Yağ hücrelerinin kanla beslenmesi engellenerek obez maymunların kilo vermesi sağlandı.
ABD'deki Texas Üniversitesi'nin Anderson Kanser Araştırmaları Merkezi'nden bilim adamları, "Adipotide" adlı deneysel ilaç sayesinde obez makakların 4 haftada kilo verdiğini, hayvanların bel çevresinin de inceldiğini belirledi.
Bulmaca Çözmek Zayıflatıyor
Nöroloji uzmanlarının bu ilginç önerisi kilo sorunu olan bulmaca meraklılarını sevindirdi.
İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre 50 gram çikolatalı kurabiyenin kalorisi 1 saat bulmaca çözerek yakılabiliyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonucu duyanları şaşırttı. Yayımlanan araştırmalar bulmacaların pek de bilinmeyen bir yönünü ortaya koyuyor.
İngiltere'de yapılan bir araştırmanın sonucu duyanları şaşırttı. Yayımlanan araştırmalar bulmacaların pek de bilinmeyen bir yönünü ortaya koyuyor.
11 Kasım 2011 Cuma
Ekosistem Canlı Yaşamı: Orkinosların geleceği
Ekosistem Canlı Yaşamı: Orkinosların geleceği: Orkinosların geleceği tartışılıyor Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu (ICCAT) toplantısı İstanbul’da devam ediyor. Gr...
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
Son haberler.Spor, Finans, Kültür Sanat Magazin, Ekonomi, Dış Haberler, Politika Haberleri
10 Kasım 2011 Perşembe
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler
B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler
B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.
Biyokimyasal etkileri: B1 vitamini enerji metabolizmasında enzimlere yardımcıdır.
B1 Vitamini Eksikliği; Beriberi denilen hastalık gelişir. Beriberi: sinir sistemi, kalp damar sistemi ve mide barsak sisteminde rahatsızlıklarla kendini gösterir
B1 Vitamini Fazlalığı: yan etkileri gözlenmez.
B1 Vitamini Besin Kaynakları: Hayvansal olarak karaciğer, et, süt, bitki olarak; bütünlüğü bozulmamış olan tahılların, özellikle buğdayın dış kısmında ve çekirdeğinde (embriyosunda), baklagiller, kabuklu fındık gibi yemişler, zenginleştirilmiş tahıllarda yer alır. Yiyeceklerin pişme suyuna geçer. Beyaz ekmek yemek için unun kepeğinden ayrılması işlemi sırasında B1 vitamini kayıpları olmaktadır. Ayrıca B1 vitamini normal pişirmeye dayanabilirken, fazla miktarda pişirme nedeniyle B1 vitamininde kayıplar artmaktadır. Buna karşın, kepekli ekmekte zengindir. Ayrıca buğdayın tümünden yapılan yiyeceklerde bulunur.
Bulgur pilavı, keşkek, aşure ve tuzlama, buğday kullanılan geleneksel yemeklerimizdendir. Bulgurda kepek olmasa bile, hazırlama suyundaki vitamin bulgur tarafından emilmektedir. B1 vitamini suda eridiğinden, pişirme sırasında suya geçeceği için, yemekler süzülürse, yemek suyu ile atılacaktır. Bu nedenle yemek suları, haşlama suları atılmamalıdır. Makarna suda haşlanır, süzülür, hatta su ile yıkanırsa, B vitaminlerinde kayıp oldukça artar. Bu nedenle makarna süzülmeden pişirme suyu yenilmelidir. Haşlama suyu fazla olmaz ise, makarnanın suyunun çekmesi sağlanarak yenilebilir. Kısaca makarna da pilav gibi pişirilmelidir. Çin usulü pilav pişirildiğinde, pilav suda haşlanmakta ve sonra süzülmektedir. Bu yanlış bir uygulamadır. Etlerin pişirme sırasında az su kullanılması ve yemek sularının dökülmeyip, tüketilmesi bu vitaminin kaybını önleyecektir. Yemek suları fazla olduğu durumda kaşıkla yenilmelidir. Kırsal kesimde yemek sularına ekmek banarak yemek alışkanlığı vardır. Yemek sularının dökülmesine fırsat vermemek açısından çok su kullanılmaması önerilebilir. Ayrıca, patates, havuç gibi tüm besinler soyulduktan sonra suda bekletilmemelidir.
Günlük B1 Vitamini İhtiyacı: 0.3-1.5 mg, (Alınan her 1000 Kalori için 0.4 mg)
Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.
B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
B1 Vitamini, B 1 Vitamini İçeren Besinler Yiyecekler
B 1 Vitamininin Eş anlamlısı: Tiamin, antiberiberi vitamini, aneurin
Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.
Biyokimyasal etkileri: B1 vitamini enerji metabolizmasında enzimlere yardımcıdır.
B1 Vitamini Eksikliği; Beriberi denilen hastalık gelişir. Beriberi: sinir sistemi, kalp damar sistemi ve mide barsak sisteminde rahatsızlıklarla kendini gösterir
B1 Vitamini Fazlalığı: yan etkileri gözlenmez.
B1 Vitamini Besin Kaynakları: Hayvansal olarak karaciğer, et, süt, bitki olarak; bütünlüğü bozulmamış olan tahılların, özellikle buğdayın dış kısmında ve çekirdeğinde (embriyosunda), baklagiller, kabuklu fındık gibi yemişler, zenginleştirilmiş tahıllarda yer alır. Yiyeceklerin pişme suyuna geçer. Beyaz ekmek yemek için unun kepeğinden ayrılması işlemi sırasında B1 vitamini kayıpları olmaktadır. Ayrıca B1 vitamini normal pişirmeye dayanabilirken, fazla miktarda pişirme nedeniyle B1 vitamininde kayıplar artmaktadır. Buna karşın, kepekli ekmekte zengindir. Ayrıca buğdayın tümünden yapılan yiyeceklerde bulunur.
Bulgur pilavı, keşkek, aşure ve tuzlama, buğday kullanılan geleneksel yemeklerimizdendir. Bulgurda kepek olmasa bile, hazırlama suyundaki vitamin bulgur tarafından emilmektedir. B1 vitamini suda eridiğinden, pişirme sırasında suya geçeceği için, yemekler süzülürse, yemek suyu ile atılacaktır. Bu nedenle yemek suları, haşlama suları atılmamalıdır. Makarna suda haşlanır, süzülür, hatta su ile yıkanırsa, B vitaminlerinde kayıp oldukça artar. Bu nedenle makarna süzülmeden pişirme suyu yenilmelidir. Haşlama suyu fazla olmaz ise, makarnanın suyunun çekmesi sağlanarak yenilebilir. Kısaca makarna da pilav gibi pişirilmelidir. Çin usulü pilav pişirildiğinde, pilav suda haşlanmakta ve sonra süzülmektedir. Bu yanlış bir uygulamadır. Etlerin pişirme sırasında az su kullanılması ve yemek sularının dökülmeyip, tüketilmesi bu vitaminin kaybını önleyecektir. Yemek suları fazla olduğu durumda kaşıkla yenilmelidir. Kırsal kesimde yemek sularına ekmek banarak yemek alışkanlığı vardır. Yemek sularının dökülmesine fırsat vermemek açısından çok su kullanılmaması önerilebilir. Ayrıca, patates, havuç gibi tüm besinler soyulduktan sonra suda bekletilmemelidir.
Günlük B1 Vitamini İhtiyacı: 0.3-1.5 mg, (Alınan her 1000 Kalori için 0.4 mg)
Özellikleri: Su ve alkolde erir. Hafif asite dirençli, ısıya ve alkalilere dayanıksızdır.
8 Kasım 2011 Salı
Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor
Andız kozalağı, köylüye gelir kaynağı oluyor
Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Gün, pekmez ve çay yapımında yoğun olarak kullanılan andız kozalaklarının Eylül sonundan
Mersin'in Silifke ilçesinde köylüler, pekmez ve çay yapımında kullanılmak üzere topladıkları andız ağaçlarının kozalaklarını kilosu 1 liradan satarak gelir sağlıyor.
Çayda tamamen naturel doğal üretime geçilecek
Çayda tamamen organik üretime geçilecek
Rize'nin Hemşin ilçesinde, 3 bin 500 dekar alanda bin 350 üretici tarafından gerçekleştirilen organik çay üretiminin çaylık alanların tamamına yayılması hedefleniyor.
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Türkiye'de Rize, Trabzon, Artvin, Giresun ve Ordu'da 200 binin üzerinde üretici tarafından hasat edilen yılda ortalama 1 milyon 200 bin ton civarında yaş çaydan 200-220 bin ton civarında kuru çay üretildiğini belirtti.
Organik çay üretmek amacıyla Hemşin'in 2007 yılından itibaren ÇAYKUR tarafından organik çay üretim havzası ilan edildiğini, geçen yıl da ilk organik çayın üretilerek ''Organik Rize Çayı'' ve ''Organik Hemşin Çayı'' olarak piyasaya sunulduğunu ifade eden Sütlüoğlu, ''Şu anda Hemşin'de 3 bin 500 dekar alanda bin 350 civarında üretici ile organik çay üretiyoruz. Hemşin Organik Çay Fabrikasında geçen yıl 250 ton, bu yıl da 300 ton civarında üretim gerçekleştirildi'' dedi.
Rize'nin Hemşin ilçesinde, 3 bin 500 dekar alanda bin 350 üretici tarafından gerçekleştirilen organik çay üretiminin çaylık alanların tamamına yayılması hedefleniyor.
Organik çay üretmek amacıyla Hemşin'in 2007 yılından itibaren ÇAYKUR tarafından organik çay üretim havzası ilan edildiğini, geçen yıl da ilk organik çayın üretilerek ''Organik Rize Çayı'' ve ''Organik Hemşin Çayı'' olarak piyasaya sunulduğunu ifade eden Sütlüoğlu, ''Şu anda Hemşin'de 3 bin 500 dekar alanda bin 350 civarında üretici ile organik çay üretiyoruz. Hemşin Organik Çay Fabrikasında geçen yıl 250 ton, bu yıl da 300 ton civarında üretim gerçekleştirildi'' dedi.
Naturel Organik nar tanelenerek ihraç ediliyor
Adana'nın İmamoğlu ilçesinde 2 bin dönümlük arazide kurulan bahçede üretilen organik nar, Niğde'deki tesislerde tanelenerek ve meyve suyu olarak işlenerek 69 ülkeye ihraç ediliyor.
Göknur Gıda Maddeleri İthalat İhracat Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi bahçe sorumlusu ziraat mühendisi Numan Özcan, İmamoğlu'na bağlı Uluçınar köyünde 2 bin dönüm araziye kurulu organik nar bahçesinde üretim yaptıklarını söyledi.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu...
Yaşam Oyunu - Ezber Bozan Sıradışı Hareketler: Kediler sandığımızdan daha dikkatli ve sevgi dolu... : Kediler sahibinin duygularını hisse...
-
Uzayda varolan milyarlarca yıldızdan biri de yerküredir. Ancak dünyamızın şimdiye kadar bilinen diğer yıldızlardan farkı; oluşumu sürecind...
-
Terk edilen erkek sinekler kendilerini 'alkole vuruyor' Dişilerin reddettiği erkek meyve sineklerinin kendilerini ''Alko...
-
Güvercinler Hakkında Herşey Azman Azman,kısa gagalı uçucu ırkların içerisinde Denizli'de en yaygın ırktır. Bangoda görülen köşeli...