10 Kasım 2025 Pazartesi

Yosunlar Geleceğin Etini mi Yetiştirecek?

İzlanda’da, aktif volkanın dibinde mavi-yeşil bir göl var.


Gölün içinde spirulina ve chlorella büyüyor. 1 litre sudan 25 gram protein çıkıyor.
1 hektar yosun = 20 hektar sığır = 100 hektar soya
Metan salınımı? Sıfır.
Su tüketimi? %1.
2025’de Reykjavik’teki Algalif fabrikası, IKEA köftesinin %15’ini yosun proteiniyle yapıyor. Tadını anlamıyorsun bile.Evde denemek istersen:
Malzemeler:
  • 2 olgun avokado
  • 1 tatlı kaşığı spirulina tozu
  • 1 limon
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz & karabiber
Yapılışı: Avokadoyu ez, spirulinayı karıştır, tam buğday ekmeğine sür.
15 saniyede hazır, Inst
agram’da 1 milyon beğeni garantili.
Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler

İnternet - Sosyal Medya - Bilim Teknoloji Dünyası: Evdeki Zehri 48 Saatte Yok Eden 7 Bitki

İnternet - Sosyal Medya - Bilim Teknoloji Dünyası: Evdeki Zehri 48 Saatte Yok Eden 7 Bitki : NASA’nın 1989’daki “Clean Air Study”si 2025’te...