Naturel Bakkal


Natural food

Health from Nature





21 Ocak 2012 Cumartesi

Böcekler cinayetleri nasıl çözüyor!

Böceklerin cinayetleri çözmek için kullanıldığını biliyor muydunuz? Nasıl mı? İşte yanıtı…

Böceklerin küçük olduklarına bakmayın, boyundan büyük işlere imza atıyorlar. Böcekler cinayetleri bile çözebiliyorlar.

Peki Nasıl?

Böcekler, ceset üzerindeki doğal boşluklara veya vücut üzerinde ölüme neden olabilen yaralı bölgelere yumurtalarını bırakıyorlar.

Konuya ilişkin Adli Biyoloji Uzmanı Nihal Açıkgöz, “Siz mi cesedin üzerine götürüyorsunuz, doğal ortamlardaki böceklerden mi faydalanıyorsunuz?” sorusana “Böcekler cesedin üzerine kendileri geliyorlar. Yaklaşık üç ila dört dakika sonra gelmeye başlıyorlar" cevabını verdi.

Böylece, ceset üzerine yerleşen böceklerden cinayetin nerede ve ne zaman işlendiği tesbit ediliyor.

Adli Biyoloji Uzmanı Açıkgöz, “Bir hamamam böceği bulduğunuzda bu cesedin evin içinde bulunduğunu söyleyebilirsiniz. Bu amaçla kullanabilirsiniz" diye konuştu.
Böcekler, sadece yer ve zaman değil, cesedin bir yerden bir yere taşınıp taşınmadığı konusunda da ipuçları veriyor. Hatta, şüpheli ile olay yerinin ilişkilendirilmesi de yapılabiliyor.
Adli Biyoloji Uzmanı Açıkgöz, bu konuda da şunları söyledi:

"Şüpheli olay yerindeki böcek tarafından ısırıldığında ya da üzerine yapışmış olarak bulunulduğunda, bunlarla o şüphelinin olay yerinde bulunduğunu söylüyoruz."

Türkiye’de Bu Yolla Çözülen Cinayet Var mı?

Peki, bu yolla Türkiye'de çözülen cinayetler var mı? Açıkgöz, bu soruya şu cevabı verdi:
"Direk olarak yok, endirek olarak çözülen cinayetler var. Öncelikle DNA kan, ve kıl örnekleri inceleniyor. Daha sonra böceklere sıra geliyor. Yurt dışında böceklerle direk işleme giriyorlar."

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Naturel Life Channel Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda , canlı yaşamı,Sağlıklı Yaşam, doğal, bitkisel,şifa,sağlık,hayvanlar,bitkiler